ΣΤΗΛΕΣ

Πτυχιούχος στα 71 του ο Νέλσον

Πτυχιούχος στα 71 του ο Νέλσον

Ο σπουδαίος προπονητής Ντον Νέλσον βρήκε χρόνο μετά από πενήντα χρόνια για να πάρει το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα.

Ο Ντον Νέλσον δεν είναι πια "αιώνιος" φοιτητής! Ο πρώην προπονητής του NBA με σημαντική καριέρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και τους Ντάλας Μάβερικς πήρε το πτυχίο του στη φυσική αγωγή από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα.

Τι κι αν σε δύο ημέρες θα γιορτάσει τα 72α γενέθλια του; Στην τελετή αποφοίτησης παραβρέθηκαν τα παιδιά και τα εγγόνια του. Δήλωσε πως το σχολείο τελείωσε για αυτόν, προσθέτοντας πως " έχω ήδη Ph.D, στο μπάσκετ".

Κι έχει απόλυτο δίκιο, μιας και στην καριέρα του έχει 1,355 νίκες ως προονητής σε 31 σεζόν στο NBA. Ολοκλήρωσε την προπονητική καριέρα του στο Γκόλντεν Στέιτ την περσινή σεζόν.

Πτυχιούχος στα 71 του ο Νέλσον

Ο Νέλσον εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο προτού αποφοιτήσει, καθώς επελέγη στο ντραφτ από το Σικάγο και έπαιξε μπάσκετ για 14 σεζόν. Τις έντεκα εξ αυτών στη Βοστόνη. Οι Σέλτικς απέσυραν τη φανέλα του με το Νο19 το 1978.

Πηγή έμπνευσης για να ξανανοίξει τα βιβλία ήταν ο Σακίλ Ο'Νιλ. Ο "Σακ" επέστρεψε στο Λουιζιάνα Στέιτ για να πάρει το πτυχίο του το 2000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ