ΣΤΗΛΕΣ

Πρωταθλήτρια η Ουρουγουάη με... μαθηματική ακρίβεια!

Πρωταθλήτρια η Ουρουγουάη με... μαθηματική ακρίβεια!

Η φρενίτιδα για το Μουντιάλ ξεκίνησε. Διαβάστε τη απίστευτη θεωρία που θέλει την Ουρουγουάη να παίρνει τον τίτλο βάσει ενός και μόνο αριθμού: 3964!

Είναι δυνατόν ένας αριθμός να καθορίσει το ποια ομάδα θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Βραζιλίας σε δύο μήνες από τώρα; Φυσικά και όχι, απλά τις τελευταίες ώρες έχει εξαπλωθεί μέσω των social media το απίστευτο "σενάριο" σύμφωνα με το οποίο η Ουρουγουάη θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια κόσμου.

Αυτή η "θεωρία" στηρίζεται ουσιαστικά σε έναν και μόνο αριθμό, το "3964". Ιδού η αιτιολόγηση που δίνεται: Η Βραζιλία κατέκτησε το Μουντιάλ το 1970 και το 1994, με το άθροισμα των δύο αυτών ημερομηνιών να δίνει το νούμερο 3964. Το ίδιο όμως αυτό νούμερο προκύπτει τόσο αν προσθέσουμε τις επιτυχίες της Αργεντινής το 1978 και το 1986 αλλά και της Γερμανίας το 1974 και το 1990!

Πρωταθλήτρια η Ουρουγουάη με... μαθηματική ακρίβεια!

Σύμφωνα λοιπόν με τους "μαθηματικούς", αν αφαιρέσουμε από το 3964 το... 1950, χρονιά της τελευταίας κατάκτησης Μουντιάλ από την Ουρουγουάη (και πάλι στα γήπεδα της Βραζιλίας), τότε καταλήγουμε στο σήμερα, ήτοι 2014!

Να σημειωθεί πως μπορεί η "σελέστε" να πήρε για τελευταία φορά το Μουντιάλ πριν από 64 χρόνια ωστόσο πριν από τρία χρόνια αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, παίρνοντας μαλιστα το Κόπα Αμέρικα σε αργεντίνικο έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ