ΣΤΗΛΕΣ

Όταν η ζωή επαναλαμβάνεται

Race winner Lewis Hamilton (GBR) McLaren celebrates on the podium.
Formula One World Championship, Rd 9, British Grand Prix, Race, Silverstone, England, Sunday 6 July 2008.
Race winner Lewis Hamilton (GBR) McLaren celebrates on the podium. Formula One World Championship, Rd 9, British Grand Prix, Race, Silverstone, England, Sunday 6 July 2008. SUTTON

Σαν σήμερα το 2008, ο Χάμιλτον νίκησε στο βρετανικό Grand Prix και έχασε με 3-2 σετ στον τελικό του Γουίμπλεντον ο Φέντερερ. Ό,τι ακριβώς και έξι χρόνια μετά.

Η ζωή κάνει κύκλους και επαναλαμβάνεται. Τα...Déjà vu δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και στον αθλητισμό έχουμε δει πολλές φορές διάφορα γεγονότα να συμβαίνουν ξανά και ξανά.

Οι συμπτώσεις όμως και δη οι διαβολικές προκαλούν πάντα εντύπωση. Όπως στην περίπτωση αυτή με πρωταγωνιστές τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Λιούις Χάμιλτον, έστω και με έξι χρόνια διαφορά. Και εξηγούμαστε...

Στις 6 Ιουλίου 2008 συνέβησαν δυο γεγονότα, που τα είδαμε να επαναλαμβάνονται και στις 6 Ιουλίου 2014. Τότε, ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο θριαμβευτής του βρετανικού Grand Prix στη Formula 1, ενώ στον τελικό του Γουίμπλεντον ο Ρότζερ Φέντερερ ηττήθηκε με 3-2 σετ από τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Μήπως έγινε κάτι... πολύ διαφορετικό σήμερα (6/7); Ο μεν Βρετανός πιλότος αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία στο Σίλβερστοουν με το μονοθέσιο της Mercedes, ενώ ο Ελβετός τενίστας έχασε με 3-2 σετ στο λονδρέζικο Grand Slam από το Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι μόνες διαφορές ήταν ότι ήταν άλλος ο δήμιος του Φέντερερ και ότι ο Χάμιλτον το 2008 επικράτησε με τη McLaren Mercedes. Όπως και να 'χει, οι συμπτώσεις αυτές εντυπωσιάζουν για τα καλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ