ΣΤΗΛΕΣ

Οι 10 πιο αστείες στιγμές στην Πρέμιερ Λιγκ!

Οι 10 πιο αστείες στιγμές στην Πρέμιερ Λιγκ!

Αγγλικό ποδόσφαιρο δεν σημαίνει μόνο γκολ και θέαμα αλλά και απίστευτα... ευτράπελα. Δείτε τις 10 πιο αστείες στιγμές στην 20χρονη ιστορία της Premier League όπως τις επέλεξε αμερικανική ιστοσελίδα (videos).

Είναι όλοι εδώ. Ο Καντονά με το "αεροπλανικό" κατά του οπαδού της Κρίσταλ Πάλας που πήγαινε γυρεύοντας, ο Ντι Κάνιο που έδειξε σε διαιτητή ποιος είναι ο "άρχοντας της αναμέτρησης", οι Ντάιερ και Μπόγιερ που κατάφεραν να αφήσουν τη Νιούκαστλ με 9 παίκτες επειδή πλακώθηκαν για μία λάθος πάσα αλλά και το περιβόητο γκολ με το... μπαλόνι που δέχτηκε η Λίβερπουλ στο "Stadium of Light" προ διετίας.

Η αμερικανική ιστοσελίδα "Bleacher Report" επέλεξε λοιπόν τις 10 πιο χιουμοριστικές στιγμές made in Premier League (χωρίς συγκεκριμένη σειρά) και τις παρουσίασε σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα, όπου το γέλιο ξεχειλίζει. Απολαύστε τις...

Ο Κίγκαν ξεσπάει: Η μάχη της Νιούκαστλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την κατάκτηση του τίτλου της Πρέμιερσιπ το 1996 κορυφώνεται κάπου στη μέση της σεζόν, με τον Κέβιν Κίγκαν να πέφτει στην παγίδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τα περιβόητα mind games του Σκωτσέζου. Το τέλος της σεζόν βρήκε την κούπα να επιστρέφει στο Ολντ Τράφορντ μετά από έναν χρόνο απουσίας, με τους "κόκκινους διαβόλους" να ανατρέπουν μάλιστα διαφορά 12 πόντων υπέρ της Νιούκαστλ τον Ιανουάριο.

Γκολ με τη βοήθεια... μπαλονιού: Κατά τη διάρκεια του αγώνα Σάντερλαντ-Λίβερπουλ (2009-2010) ένας πιτσιρικάς οπαδός της Λίβερπουλ πέταξε μία αερόμπαλα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό το "πλήρωσε ακριβά" η ομάδα του λίγα λεπτά αργότερα καθώς ο Ντάρεν Μπεντ έκανε σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα αναπαύτηκε -με τη βοήθεια του μπαλονιού- στα δίχτυα, την ώρα που ο Πέπε Ρέινα δεν ήξερε ποια μπάλα να αποκρούσει!

I'm a f***ing football manager: Το σχόλιο ρεπόρτερ για τον Ρέντναπ στο περιθώριο συνέντευξής του στην αγγλική τηλεόραση δεν άρεσε καθόλου στον Άγγλο τεχνικό, ο οποίος απάντησε "είμαι και γ..ώ τους προπονητές".

Ενωμένοι σαν... γροθιά: Καυγάδες έχουμε δει αμέτρητους στα γήπεδα, πόσους όμως από αυτούς με πρωταγωνιστές παίκτες της ίδιας ομάδας; Ο πιο κλασικός στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ είναι με διαφορά εκείνος μεταξύ του Λι Μπόγιερ και του Κίρον Ντάιερ, με τους δύο ποδοσφαιριστές να "πλακώνονται" μέσα στο γήπεδο (για μία λάθος πάσα!) κατά τη διάρκεια αγώνα της Νιούκαστλ απέναντι στην Άστον Βίλα και να αντικρύζουν αμφότεροι την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Το παρήγορο είναι πως δεν κράτησε κακία ο ένας στον άλλο και μερικά χρόνια αργότερα βρέθηκαν ξανά συμπαίκτες, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ.

Ο Νταν δεν είναι Κριστιάνο: Ο Ντέιβιντ Νταν επέλεξε το τοπικό ντέρμπι μεταξύ της Μπέρμιγχαμ και της Άστον Βίλα για να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του στις ντρίμπλες, όμως απέδειξε ότι δεν... το έχει. Απόδειξη η προσπάθειά του να μιμηθεί μία χαρακτηριστική κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, που είχε ως αποτέλεσμα να ξαπλώσει φαρδύς-πλατύς στο χορτάρι.

Το κουνγκ-φου του "βασιλιά": Όταν ακούς "Κρίστας Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ" το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι σίγουρα ο Ερίκ Καντονά. Βλέπετε, εκείνη η ιπτάμενη κλωτσιά που είχε δώσει ο πρώην Γάλλος άσος σε έναν αθυρόστομο οπαδό των Λονδρέζων έχει μπει με μεγάλα γράμματα στο βιβλίο του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τον "King Eric" να τιμωρείται με οκτώ μήνες αποκλεισμό για τη συμπεριφορά του.

Το πέναλτι της συμφοράς: Όταν ο Γιόχαν Κρόιφ δοκίμασε για πρώτη φορά αυτό το "κόλπο", να εκτελέσει δηλαδή πέναλτι με πάσα, αποδιοργάνωσε όλη την αντίπαλη άμυνα και πέτυχε ένα πολύ... ξεκούραστο τέρμα. Μετά από σχεδόν 30 χρόνια επιχείρησαν να τον μιμηθούν οι Τιερί Ανρί και Ρομπέρτ Πιρές (Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι, 2005), όμως κατάφεραν να μπερδευτούν οι ίδιοι και να γλιτώσουν οι "πολίτες" από την παραβίαση της εστίας τους.

Ο Ρόμπι Σάβατζ πέφτει νόκ-άουτ: Φαίνεται πως ο Ρόμπι Σάβατζ δεν ήταν και ο πλέον αγαπημένος παίκτης των διαιτητών. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι έχει πέσει θύμα αγκωνιάς από διαιτητή σε ματς της Μπέρμιγχαμ με τη Νιούκαστλ; Ο Άλαν Σίρερ έδειξε μάλιστα αλληλεγγύη προς τον αντίπαλό του, τιμωρώντας τον απρόσεκτο ρέφερι με απευθείας κόκκινη κάρτα...

Ο Ντι Κάνιο σπρώχνει διαιτητή: Ο Πολ Άλκοκ έκανε το... λάθος να αποβάλλει τον Ντι Κάνιο από το παιχνίδι (Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Άρσεναλ) και ο τρελό-Πάολο δεν το είδε με πολύ θετικό μάτι. Παρά την προσπάθεια των συμπαικτών του να τον καλμάρουν, ο Ιταλός επιθετικός έριξε μία μεγαλοπρεπή σπρωξιά στον διαιτητή, με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο χορτάρι. Η τιμωρία του ήταν 11 αγωνιστικές αποκλεισμός, όχι βέβαια πως έβαλε μυαλό μετά την "καμπάνα".

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο: Έναν χρόνο πριν (2008-2009) οι παίκτες της Χαλ είχαν γνωρίσει τον απόλυτο διασυρμό κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (5-1 το τελικό σκορ) και ο Φιλ Μπράουν τους είχε κρατήσει εντός γηπέδου κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας για να τους "κατσαδιάσει" μπροστά από το πέταλο των εκδρομέων οπαδών της. Το επόμενο ματς της Χαλ στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ" (2009-2010) ήταν μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Οι "τίγρεις" πήραν παλικαρίσια το βαθμό της ισοπαλίας με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζιμι Μπούλαρντ στο 82' και ο σκόρερ πανηγύρισε την ισοφάριση κάνοντας αναπαράσταση της περιβόητης ομιλίας του προπονητή του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ