ΣΤΗΛΕΣ

Μπόρατ αντί για τον... ύμνο του Καζαχστάν!

Μπόρατ αντί για τον... ύμνο του Καζαχστάν!

Απίστευτο ευτράπελο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια τελετής απονομής στο Κουβέιτ, καθώς αντί για τον ύμνο του Καζαχστάν ακούστηκε τραγούδι-παρωδία για τη χώρα από την ταινία "Μπόρατ". Δείτε το video!

Η Καζάκα Μαρία Ντμιτριένκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 10ο αραβικό πρωτάθλημα σκοποβολής που έβαλε χώρα στο Κουβέιτ, όμως αντί για τον εθνικό ύμνο της πατρίδας της υποχρεώθηκε -από λάθος των οργανωτών- να ακούσει το τραγούδι "Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan".

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα τραγούδι που "έπαιξε" στην πολυσυζυτημένη ταινία "Μπόρατ", μέσω του οποίου ο διάσημος κωμικός ηθοποιός Σάσα Μπαρόν Κοέν περιέγραφε το Καζαχστάν ως μία οπισθοδρομική χώρα με ρατσιστικές και ομοφοβικές αντιλήψεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως η αθλήτρια άκουσε τον "ύμνο" χωρίς να αποτυπώνεται στο πρόσωπό της κάποιο συναίσθημα, για να σκάσει ένα χαμόγελο στο τέλος, έχοντας προφανώς καταλάβει την γκάφα των διοργανωτών.

Όπως μάλιστα κατήγγειλε ο προπονητής Ανβάρ Γιουνουσμέτοβ, οι άνθρωποι του Κουβέιτ είχαν κάνει λάθος και στο εθνικό ύμνο της Σερβίας.

"Όταν ανέβηκε στο βάθρο η Ντμιτριένκο έπαιξαν έναν εντελώς διαφορετικό ύμνο, προσβλητικό για το Καζαχστάν", δήλωσε χαρακτηριστικά, με τους διοργανωτές να αντιλαμβάνονται λίγο αργότερα το λάθος του και να ξαναστήνουν την τελετή απονομής με το σωστό ύμνο λίγη ώρα αργότερα.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Καζαχστάν απείλησε να μηνύσει τον Μπαρόν Κοέν το 2006 (το επίμαχο τραγούδι ισχυριζόταν μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη χώρα διαθέτει τις πιο καθαρές ιερόδουλες στην Ασία), ενω η ταινία του απαγορεύτηκε να προβάλλεται στις αραβικές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ