ΣΤΗΛΕΣ

Έκαναν καθυστερήσεις για να... μείνουν στην κατηγορία!

Έκαναν καθυστερήσεις για να... μείνουν στην κατηγορία!
© EMPICS SPORT

Χάντερσφιλντ και Μπάρνσλεϊ γιόρτασαν από κοινού την παραμονή τους στην Τσάμπιονσιπ, κάνοντας σκόπιμα καθυστερήσεις στα τελευταία λεπτά του μεταξύ τους αγώνα που τις έβρισκε ισόπαλες 2-2. Δείτε το απίστευτο video!

Το Γιόρκσαϊρ γιορτάζει με την ψυχή του, καθώς δύο ομάδες του, η Χάντερσφιλντ και η Μπάρνσλεϊ, κατάφεραν αμφότερες να αποφύγουν την μέγγενη του υποβιβασμού στη Λιγκ 1 παρά το γεγονός ότι η τελευταία αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ τις έφερε αντιμέτωπες.

Ο τρόπος μάλιστα που επιτεύχθηκε η σωτηρία τους έχει συζητηθεί ιδιαίτερα στο Νησί. Με την παραμονή τους να παίζεται ουσιαστικά σε 90 λεπτά αγώνα, οι παίκτες των δύο ομάδων κατέθεσαν και την ψυχή τους στο γήπεδο, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 2-2 στο 81ο λεπτό.

Μέχρι τότε, η μάχη ήταν απίστευτη, όταν όμως μαθεύτηκε πως η Πιτέρμπορο δέχτηκε γκολ από την Κρίσταλ Πάλας στο 89ο λεπτό (3-2 για την Πάλας) και με αυτό το αποτέλεσμα αποχαιρετούσε την κατηγορία, όλα άλλαξαν...

Έκαναν καθυστερήσεις για να... μείνουν στην κατηγορία!
© EMPICS SPORT

Οι παίκτες της Μπάρνσλεϊ πανηγυρίζουν την παραμονή μαζί με τους τρελαμένους οπαδούς της

Ξαφνικά το 2-2 στο μεταξύ τους παιχνίδι ήταν ιδανικό καθώς τους αρκούσε ο ένας βαθμός για να εξασφαλίσουν την παραμονή (υπό την προϋπόθεση πως η Πιτέρμπορο δεν θα πετύχαινε άλλο στις καθυστερήσεις κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας), με τους δύο προπονητές να παίρνουν το ρίσκο για... ροκάνισμα του χρόνου.

Έκαναν καθυστερήσεις για να... μείνουν στην κατηγορία!
© MICHAEL MAYHEW

Οι δύο προπονητές, Ντέιβιντ Φλίτκροφτ και Μαρκ Ρόμπινς, αγκαλιάζονται συγκινημένοι μετά το ματς

Έτσι, τα δύο λεπτά των καθυστερήσεων μετατράπηκαν σε παρωδία. Ο γκολκίπερ της Μπάρνσλεϊ κρατούσε τη μπάλα μέσα στην περιοχή του και κανένας από τους παίκτες της Χάντερσφιλντ δεν έκανε κίνηση για τον πιέσει.

Έκαναν καθυστερήσεις για να... μείνουν στην κατηγορία!
© KEITH TURNER

Ο γκολκίπερ της Μπάρνσλεϊ, Λουκ Στιλ, κράτησε τη μπάλα στα πόδια του για δύο ολόκληρα λεπτά ώστε να διασφαλίσει πως θα λήξει ισόπαλο το ματς

Αντίθετα, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων περίμεναν συγκεντρωμένοι στο κέντρο του γηπέδου, με 1-2 εξ'αυτών να κάθονται στο χορτάρι, άλλους να ανταλλάσουν χειραψίες, και τους οπαδούς στις εξέδρες να τραγουδούν ευτυχισμένοι για την παραμονή των ομάδων τους στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Έκαναν καθυστερήσεις για να... μείνουν στην κατηγορία!
© GETTY IMAGES

Οι παίκτες της Μπάρνσλεϊ σε στιγμές έκστασης μετά το τελευταίο σφύριγμα

Μετά το πέρας των δύο λεπτών του έξτρα χρόνου ο ρέφερι Αντρέ Μάρινερ σφύριξε τη λήξη του αγώνα και ακολούθησε ειρηνική εισβολή από πλευράς οπαδών ενώ στις εξέδρες το σύνθημα "Yorkshire, Yorkshire, we’re both staying up" ("Γιόρκσαϊρ, μένουμε και οι δύο") δονούσε την ατμόσφαιρα.

Δείτε το video με τις σκόπιμες καθυστερήσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ