ΣΤΗΛΕΣ

Από τον... Ντόναλντ Τραμπ στην Ταϊλάνδη η κλήρωση του League Cup

United's Zlatan Ibrahimovic lifted the trophy after they won the English League Cup final soccer match between Manchester United and Southampton FC at Wembley stadium in London, Sunday, Feb. 26, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
United's Zlatan Ibrahimovic lifted the trophy after they won the English League Cup final soccer match between Manchester United and Southampton FC at Wembley stadium in London, Sunday, Feb. 26, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο χορηγός του League Cup οδηγεί την κλήρωση του 1ου γύρου στην Μπανγκόκ, ωστόσο αυτή δεν είναι καν η πιο περίεργη διαδικασία στην ιστορία της διοργάνωσης (video).

Η κλήρωση του αγγλικού League Cup δεν θα πραγματοποιηθεί σε κάποια αίθουσα της χώρας ή σε κάποιο γήπεδο. Οι διοργανωτές βρήκαν άλλον χώρο, ώστε να ικανοποιηθεί και ο χορηγός του ονόματος.

Η επίσημη ονομασία της διοργάνωσης για φέτος είναι Carabao Cup, μετά από τη σύναψη συμφωνίας τον Απρίλιο. Η "Carabao" είναι μία εταιρία ενεργειακού ποτού από την Ταϊλάνδη και έτσι οι διοργανωτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκείνη την κλήρωση του 1ου γύρου του θεσμού.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ της χώρας στην νοτιοανατολική ασία, ωστόσο ακόμα κι έτσι, αυτή δεν είναι η πιο περίεργη κλήρωση της διοργάνωσης.

Για να τη βρούμε, χρειάζεται να γυρίσουμε τον χρόνο 2,5 δεκαετίες πίσω και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 1991, όταν την κλήρωση των προημιτελικών πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη ο... Ντόναλντ Τραμπ.

Ο νυν πλανητάρχης, τότε απλά επιτυχημένος επιχειρηματίας, έβγαλε και ένα πολύ μεγάλο ζευγάρι, των δύο διεκδικητών εκείνου του τίτλου, Λιντς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν επικρατήσει με 3-1 μέσα στο "Έλαντ Ρόουντ" και είχαν φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου, ένα από τα πρώτα του Άλεξ Φέργκιουσον στην Αγγλία. Τα "παγώνια", πάντως, τα είχαν πάει καλύτερα, αφού κατέκτησαν το πρωτάθλημα, τερματίζοντας τέσσερις βαθμούς πιο μπροστά από τη Γιουνάιτεντ.

Photo credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ