ΣΤΗΛΕΣ

Top-10: Οι κορυφαίες στιγμές του Ριβάλντο στην Ελλάδα

Top-10: Οι κορυφαίες στιγμές του Ριβάλντο στην Ελλάδα

Στις 21/07/2004 ο Ριβάλντο ήρθε στην Ελλάδα και το Sport24.gr θυμάται 7 χρόνια μετά τις 10 πιο μαγικές του στιγμές στις 4 σεζόν που έπαιξε ποδόσφαιρο στην χώρα μας (videos)

Τον Μάιο του 2003 οι φίλοι του Ολυμπιακού, εκστασιασμένοι από το 7ο σερί πρωτάθλημα, ζητούσαν στην φιέστα από τον Σωκράτη Κόκκαλη να φέρει στην ομάδα τον Ριβάλντο. Το συγκεκριμένο σύνθημα φυσικά βγήκε για πλάκα, καθώς κανείς δεν πίστευε εκείνη τη στιγμή ότι ο σπουδαίος Βραζιλιάνος (που πριν 11 μήνες είχε οδηγήσει την Σελεσάο στην κατάκτηση του Μουντιάλ) θα ερχόταν να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Όμως στη ζωή, όσο κοινότυπο και αν ακούγεται, ισχύει το "ποτέ μη λες ποτέ". Έτσι το απόγευμα της 21ης Ιούλη του 2004 το αεροδρόμιο "βούλιαξε" από τους ερυθρόλευκους φιλάθλους που πήγαν να υποδεχτούν το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού: Τον Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα Ριβάλντο!

Με αφορμή λοιπόν την άφιξη του Ρίμπο στην Αθήνα ακριβώς πριν 7 χρόνια, το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις δέκα κορυφαίες στιγμές του Βραζιλιάνου στην Ελλάδα. Μια καριέρα που κράτησε 4 σεζόν, με τις τρεις πρώτες να φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού και την τελευταία αυτή της ΑΕΚ.

Και μπορεί οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι να τον έβγαλαν από τις καρδιές του για τον τρόπο που έφυγε και για τα όσα είπε (σε αντίθεση με τον φίλο του, Ζιοβάνι , που παραμένει "για πάντα στο Λιμάνι"), ωστόσο κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν πρόσφερε στον Ολυμπιακό.

Στα τρία χρόνια στον Πειραιά κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα και δύο κύπελλα, αφήνοντας πίσω μαγικές στιγμές από εκείνες που λες ότι "έπεσαν τα τσιμέντα". Αλλά και στην ΑΕΚ τα έδωσε όλα, τιμώντας και με το παραπάνω το συμβόλαιο του με την Ένωση.

Τις κορυφαίες λοιπόν στιγμές του Ριβάλντο και με τις δύο φανέλες που φόρεσε στην Ελλάδα μπορείτε να τις απολαύσετε στις επόμενες γραμμές:

10. "Είμαι πρωταθλητής"

Season 4 | 20/04/2008 AEK-Aστέρας Τρ. 2-0

Τελευταία αγωνιστική και η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Αστέρα με στόχο τη νίκη που σε συνδυασμό με απώλεια του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης με τον Ηρακλή θα σήμαινε πρωτάθλημα. Με μπροστάρη τον Ριβάλντο θα προηγηθεί στο 43', όταν ο Βραζιλιάνος θα κάνει εκπληκτική ντρίμπλα με το δεξί και θα "σκοτώσει" τον Αμπάρη με το "κακό" του πόδι.

Στην επανάληψη ο Μπλάνκο θα σφραγίσει τη νίκη (56'), αλλά το 3-1 του Ολυμπιακού επί του "γηραιού" στερεί από την ΑΕΚ τον τίτλο. Ωστόσο οι 3 βαθμοί που πήραν οι ερυθρόλευκοι από την Καλαμαριά στα χαρτιά, κάνουν τον Ρίμό να δηλώνει "Εγώ είμαι ο πρωταθλητής", αφού πρώτα γνώρισε την αποθέωση από 45.000 φιλάθλους.

9. Τριάρα στην ΑΕΚ

Season 2 | 19/02/2006 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Καραϊσκάκης την ΑΕΚ για την 20η αγ. με +6 βαθμούς διαφορά από την Ένωση. Το δρόμο για την νίκη που θα βγάλει τους κιτρινόμαυρους εκτός τίτλου τον άνοιξε ο Οκκάς μόλις στο 6'.

Ακολούθησαν δύο πανέμορφα γκολ στην επανάληψη που είχαν σφραγίδα Ρίμπο. Πρώτα στο 66' όπου με ένα δυνατό αριστερό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Σορεντίνο και στο 94' όταν κρέμασε τον Ιταλό πορτιέρο δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην ερυθρόλευκη νίκη.

8. Λάτιν σόου με ΠΑΟΚ

Season 1 | 30/10/2004 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 5-1

Η τρίτη εντός έδρας παράσταση του Ρίμπο στο Καρασκάκης ήταν εκπληκτική. Για την 5η αγ. ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ και τον διαλύει. Το πάρτι ξεκίνησε στο 7' με τον Ζιοβάνι, για να πάρει το όπλο του ο Ριβάλντο "πυροβολώντας" δυο φορές (13', 26').

Στη συνέχεια κέρδισε με μια πανέμορφη ενέργεια πέναλτι στο 44' (γκολ Τζόρτζεβιτς), για να έρθει στο τέλος του αγώνα ένα μαγικό τέρμα. Οι ερυθρόλευκοι λάτιν (Ρίμπο, Ζιοβάνι, Καστίγιο), αλλάζουν την μπάλα σαν να παίζουν Playstation, με τον Ριβάλντο να στρώνει στο τέλος για τον Νέρι που θα γράψει το 5-1.

7. Γκολ νίκης στη βασίλισσα

Season 2 | 06/12/2005 Ολυμπιακός-Ρεάλ 2-1

Μπορεί να ο αγώνας για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League να ήταν αδιάφορος τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για την Ρεάλ, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί μια νίκη γοήτρου επί της βασίλισσας όταν βρει την ευκαιρία.

Πόσο μάλλον ο Ριβάλντο που την είχε "πληγώσει" και στο παρελθόν και σαν παίκτης της Μπαρτσελόνα. Έτσι αφού ο Μπουλούτ ισοφάρισε στο 50' το γκολ του Ράμος (7'), ο Βραζιλιάνος το πήρε προσωπικά να σκοράρει. Και τα κατάφερε δύο λεπτά πριν το φινάλε.

6. Ανατροπή με Παναθηναϊκό

Season 2 | 15/01/2006 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-2

Πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου και ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στον Πειραιά με σκοπό να τον βγάλει εκτός τίτλου. Και ο Ριβάλντο δεν έχει όρεξη να αφήσει ελπίδες στους πράσινους παρά το 0-1 με πέναλτι του Γκονζάλες στο 20'

Η απάντηση του ήρθε λίγο αργότερα με ένα δυνατό σουτ (37'), για να κάνει το 2-1 στην επανάληψη (58'). Στη συνέχεια ο Κωνσταντίνου έγραψε το 3-1 (73'), με τον Γκέκα να μειώνει αμέσως μετά (74') γράφοντας το τελικό 3-2. Για δεύτερο σερί αιώνιο ντέρμπι όμως στο Καραϊσκάκης ο Ρίμπο είχε κάνει την διαφορά.

5. Παγώνοντας το Άνφιλντ

Season 1 | 08/12/2004 Λίβερπουλ-Ολυμπιακός 3-1

"Όταν έβαλε το γκολ ο Ριβάλντο είπα... πάει αυτό ήταν. Αποκλειστήκαμε." Έτσι περιγράφει ο ίδιος ο Στιβ Τζέραρντ την στιγμή που ο Βραζιλιάνος σκόραρε στο 26' με απευθείας εκτέλεση φάουλ γράφοντας το 0-1. Βλέπετε η Λίβερπουλ ήθελε να πετύχει τρία γκολ για προκριθεί εις βάρος του Ολυμπιακού μετά το γκολ του Ρίμπο.

Τελικά τα κατάφερε με πολύ κόπο (Σιναμά Πονγκόλ 47', Μέλορ 80', Τζέραρντ 87'), για να φτάσει στη συνέχεια στην κατάκτηση του Champions League. Ουσιαστικά αυτό το 3-1 ήταν ορόσημο για την πορεία της, με τον Ριβάλντο να έχει μένει αξέχαστος, όπως σχολιάζουν σε ντοκιμαντέρ(!) για το ματς οι άνθρωποι της Λίβερπουλ (δείτε την φάση από το 10:30).

4. Γκολάρα στον τελικό

Season 1 | 21/05/2005 Ολυμπιακός-Άρης 3-0

Το νταμπλ της πρώτης το σεζόν στην Ελλάδα είχε την απόλυτη του σφραγίδα, όπως θα δείτε και παρακάτω. Αρχικά στην Πάτρα όπου ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα για περίπου 1 ώρα από τον- τότε- υποβιβασμένο στην Β' Εθνική, Άρη.

Τελικά ο Τζόρτζεβιτς στο 57' ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα, για να ακολουθήσει ένα γκολ του Ριβάλντο στο 70' πραγματικά σπάνιας ομορφιάς! Ο Ρίμπο σφράγισε και το τελικό 3-0 στο 90', σε ένα γκολ που διεκδικεί και ο Τζόλε.

3. Εκτέλεση Παναθηναϊκού

Season 1 | 04/12/2004 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0

Το μοναδικό χατ-τρικ στην Ελλάδα το έκανε κόντρα στην Καλαμαριά όπου είχε και μία ασίστ στο τελικό 5-0. Ωστόσο παίκτες σαν τον Ριβάλντο δεν τους φέρνεις για να κάνουν μόνο σόου απέναντι στις μικρές ομάδες, αλλά για να καθαρίζουν και τα μεγάλα ντέρμπι.

Και αυτό έκανε την 10η αγωνιστική στο Καραϊσκάκης στο πρώτο του "αιώνιο" ματς όταν πήρε την μπάλα στο 30', την έστησε έξω από την περιοχή και νίκησε τον Χαλκιά και τον Παναθηναϊκό με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

2. Τα 4 δάχτυλα στον Κόκκαλη

Season 4 | 30/03/08 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-0

Ο επεισοδιακός τρόπος με τον οποίο έφυγε από τον Ολυμπιακό μετά από 3 χρόνια, τον οδήγησε στην ΑΕΚ όπου έβαλε σκοπό να πάρει εκδίκηση από τον Κόκκαλη. Και τα κατάφερε στην 27η αγ. με το εντυπωσιακό 4-0.

Ο Ρίμπο μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έβγαλε δύο ασίστ ζώντας με πάθος κάθε στιγμή του ματς. Μάλιστα στο τέλος έτρεξε και πέταξε την φανέλα του στον κόσμο, υψώνοντας ψηλά τέσσερα δάχτυλα κατά την αποχώρηση του από το χορτάρι του ΟΑΚΑ.

1. Γκολ πρωτάθλημα στο Καυταντζόγλειο

Season 1 | 25/05/05 Ηρακλής-Ολυμπιακος 0-1

Γράψαμε και παραπάνω ότι το νταμπλ του 2004/05 είχε την υπογραφή του Ριβάλντο. Τέσσερις μέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στο Καυτατζόγλειο με σκοπό το "διπλό" που θα τον στείλει και πάλι στην κορυφή της Ελλάδας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο βαθμολογικά αδιάφορος Ηρακλής μπλοκάρει τους Πειραιώτες με την βοήθεια των ...λιμνών στο γήπεδο καθώς εκείνο το απόγευμα άνοιξαν οι ουρανοί. Στο 61' όμως μίλησε ο Ρίμπο σκοράροντας ένα γκολ που ισούται, στην κυριολεξία, με ένα πρωτάθλημα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ