ΣΤΗΛΕΣ

Το καρέ της Μπαρτσελόνα στο Πρωταθλητριών

Το καρέ της Μπαρτσελόνα στο Πρωταθλητριών

Το Sport24.gr σας θυμίζει τους 4 τίτλους της Μπαρτσελόνα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όλες οι μεγάλες βραδιές των "μπλαουγκράνα", από τη βολίδα του Κούμαν και τις ασίστ του Λάρσον, μέχρι την προικισμένη γενιά της Μασία (pics & videos)

Αυτό το Σάββατο (6/6, 21:45), η Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθεί με την Γιουβέντους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, διεκδικώντας το πέμπτο τρόπαιο της ιστορίας της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αν το πετύχει, θα ισοφαρίσει την επίδοση των Λίβερπουλ και Μπάγερν και θα μοιραστεί μαζί τους την τρίτη θέση του βάθρου (πρώτη η Ρεάλ με 10 τίτλους και δεύτερη η Μίλαν με 7). Οι "μπλαουγκράνα" είναι μακράν η πιο πετυχημένη ομάδα της τελευταίας δεκαετίας με τρεις κατακτήσεις (2006, 2009 & 2011) και με μια ακόμα στη συλλογή τους θα γίνουν και επίσημα ο κορυφαίος σύλλογος στον 21ο αιώνα. Η Μπαρτσελόνα έχει ένα ιστορικό ρεκόρ, το οποίο δεν μπορεί να καταρρίψει καμία άλλη ομάδα της γηραιάς ηπείρου. Πρόκειται για το μοναδικό κλαμπ που δεν έχει χάσει ούτε μια συμμετοχή στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, από το 1955 μέχρι και σήμερα.

Οι Καταλανοί άργησαν να πάρουν μπροστά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, χρειάστηκε να περιμένουν σχεδόν τέσσερις δεκαετίες από το ξεκίνημα του θεσμού, μέχρι να πανηγυρίσουν την πρώτη τους κούπα το 1992. Προηγήθηκαν δυο αποτυχημένες προσπάθειες: η πρώτη το 1961, όταν στον τελικό της Βέρνης, οι "μπλαουγκράνα" ηττήθηκαν 3-2 από την Μπενφίκα. Η δεύτερη ήταν και η πιο δραματική. Το 1986, μέσα στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" της Σεβίλλης, η Μπαρτσελόνα έχασε τον τίτλο από τη Στεάουα Βουκουρεστίου, αφού οι παίκτες της αστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι σε όλα (!) τα χτυπήματα από τα 11 μέτρα, βρίσκοντας απέναντί τους τον θρυλικό Ντουκαντάμ, τον τερματοφύλακα των Ρουμάνων, που με τις αποκρούσεις του γκρέμισε τα όνειρα των "culés" για το πρώτο Πρωταθλητριών της ιστορίας τους.

Το καρέ της Μπαρτσελόνα στο Πρωταθλητριών

Η ομάδα που κατέκτησε το 1992 το πρώτο Πρωταθλητριών στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Πίσω, από αριστερά: Θουμπιθαρέτα, Νάντο, Χούλιο Σαλίνας, Κούμαν, Λάουντρουπ, Στόιτσκοφ, Εουσέμπιο. Μπροστά, από αριστερά: Τσέμα Κορμπέγια (φροντιστής), Μπακέρο, Τσάπι Φερέρ, Γουαρδιόλα, Χουάν Κάρλος, Άνχελ Μουρ (μασέρ).

Τελικά η τρίτη, το 1992 στο Γουέμπλεϊ, ήταν και η "φαρμακερή", με τον εξίσου φαρμακερό κεραυνό του Ρόναλντ Κούμαν. Δυο χρόνια αργότερα, η dream team του Κρόιφ έφτασε και πάλι στον τελικό της διοργάνωσης, όμως η Μίλαν την φιλοδώρησε με μια ξεγυρισμένη τεσσάρα μέσα στο ΟΑΚΑ της Αθήνας. Η Μπάρτσα έχει εφτά παρουσίες μέχρι σήμερα σε τελικούς Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ. Από αυτούς, έχει κερδίσει τους 4 και έχει χάσει τους 3. Πάντως, από τότε που άλλαξε η χιλιετία, το ποσοστό επιτυχίας της είναι 100% με τρεις στους τρεις κερδισμένους τελικούς. Η Γιουβέντους είναι η τρίτη ιταλική ομάδα που θα αντιμετωπίσουν οι "μπλαουγκράνα" διεκδικώντας το τρόπαιο. Στις δυο προηγούμενες, κέρδισαν 1-0 την Σαμπντόρια (1992) και έχασαν 4-0 από τη Μίλαν (1994). Οι Καταλανοί έχουν κερδίσει τα τρία από τα τέσσερά τους τρόπαια, απέναντι σε αγγλικές ομάδες (Άρσεναλ και δυο φορές Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Ας δούμε όμως αναλυτικά τους τέσσερις κερδισμένους τελικούς της Μπαρτσελόνα.

1. FC BARCELONA – UC SAMPDORIA 1-0 (παρ.)

European Cup 1991-92

Γήπεδο: Wembley Stadium, Λονδίνο (20-5-1992)

Θεατές: 70.827

Διαιτητής: Aron Schmidhuber (Γερμανία)

Γκολ: 111’ Koeman (1-0)

Το καρέ της Μπαρτσελόνα στο Πρωταθλητριών

Η είσοδος των δυο φιναλίστ στο "Γουέμπλεϊ"

- FC Barcelona (Johan Cruyff): Zubizarreta, Nando, Ferrer, Koeman, Juan Carlos, Bakero, Salinas (64’ Goikoetxea), Stoichkov, Laudrup, Guardiola (113’ Alexanko), Eusebio.

- UC Sampdoria (Vujadin Boskov): Pagliuca, Mannini, Katanec, Pari, Vierchowod, Lanna, Lombardo, Cerezo, Vialli (100’ Buso), Mancini, Bonetti (72’ Invernizzi).

Η φωτοβολίδα του Τεν Τεν

Έχοντας κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην Ισπανία με τον Κρόιφ στον πάγκο της, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών την περίοδο 1991-92. Ήταν η τελευταία χρονιά πριν μετονομαστεί ο θεσμός σε Τσάμπιονς Λιγκ και η ΟΥΕΦΑ δοκίμαζε για πρώτη φορά τις φάσεις των ομίλων. Οι "μπλαουγκράνα" ξεπέρασαν αρχικά τις Χάνσα Ροστόκ και Καϊζερσλάουτερν, ενώ στη συνέχεια πήραν την πρώτη θέση στον β’ όμιλο (Μπενφίκα, Σπάρτα Πράγας και Δυναμό Κιέβου) φτάνοντας έτσι στον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ απέναντι στην ιταλική Σαμπντόρια. Ήταν το τρίτο ραντεβού της Μπαρτσελόνα με την ιστορία, μετά τα δυο αποτυχημένα του 1961 (με την Μπενφίκα) και του 1986 (με την Στεάουα Βουκουρεστίου).

Το καρέ της Μπαρτσελόνα στο Πρωταθλητριών

Το γκολ του Κούμαν που έδωσε τον τίτλο στην Μπαρτσελόνα

Οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, όμως το δοκάρι στέρησε από τον Στόιτσκοφ το νικητήριο γκολ. Στην παράταση ξύπνησαν άλλα φαντάσματα, αυτά του 1986 στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" με τα χαμένα πέναλτι και την παράσταση του Ντουκαντάμ, όμως η λύτρωση για τους "μπλαουγκράνα" ήρθε στο 111’. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε φάουλ έξω από την ιταλική περιοχή και ο Κούμαν εξαπέλυσε ένα κεραυνό, αναγκάζοντας τον Παλιούκα να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του. 1-0 και ντελίριο σε ολόκληρη την Καταλονία που βγήκε στους δρόμους για να πανηγυρίσει το τελευταίο, το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό οχυρό που είχε επιτέλους κατακτηθεί, το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Το καρέ της Μπαρτσελόνα στο Πρωταθλητριών

Η Μπαρτσελόνα, πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της

Μοναδικές στιγμές, όταν οι παίκτες, που στο μεταξύ είχαν βγάλει τις πορτοκαλί φανέλες φορώντας τις μπλαουγκράνα, ανέβηκαν τα 29 σκαλοπάτια μέχρι το πάλκο των επισήμων, κάτω από τις επευφημίες των οπαδών τους: "Visca el Barca! Visca Catalunya"! Και τη στιγμή που ο μεγάλος αρχηγός, Χοσέ Ραμόν Αλεσάνκο, σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό του Λονδίνου, με 30.000 περίπου Καταλανούς να τραγουδούν εκστασιασμένοι τον ύμνο της ομάδας, όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη υποκλίθηκε στη μεγάλη dream team του Γιόχαν Κρόιφ, που γινόταν ο τρίτος που κατακτούσε το Πρωταθλητριών ως παίκτης και ως προπονητής μετά τους Μουνιόθ και Τραπατόνι.

Βίντεο: Μπαρτσελόνα - Σαμπντόρια 1-0 (20-5-1992)

2. FC BARCELONA – ARSENAL FC 2-1

Champions League 2005-06

Γήπεδο: Stade de France, Παρίσι (17-5-2006)

Θεατές: 79.500

Διαιτητής: Terje Hauge (Νορβηγία)

Γκολ: 37’ Campbell (0-1), 76’ Eto’o (1-1), 81’ Belletti (2-1)

Το καρέ της Μπαρτσελόνα στο Πρωταθλητριών

Ο Ετό ισοφαρίζει σε 1-1

- FC Barcelona (Frank Rijkaard): Valdés, Oleguer (71’ Belletti), Márquez, Puyol, Van Bronckhorst, Edmilson (46’ Iniesta), Deco, Van Bommel (61’ Larsson), Giuly, Ronadinho, Eto’o.

- Arsenal FC (Arsene Wenger): Lehmann, Eboue, Touré, Campbell, Cole, Pires (18’ Almunia), Silva, Fábregas (74’ Flamini), Hleb (85’ Reyes), Ljungberg, Henry.

Η παράσταση των "κομπάρσων"

Ξεκινώντας από τον όμιλο (μαζί με Βέρντερ Βρέμης, Ουντινέζε και Παναθηναϊκό) όπου τερμάτισε πρώτη, η Μπαρτσελόνα απέκλεισε στη συνέχεια κατά σειρά τις Τσέλσι, Μπενφίκα και Μίλαν, φτάνοντας αήττητη μέχρι τον τελικό. Με 8 νίκες και μόλις 4 ισοπαλίες (μια εξ αυτών απέναντι στον ΠΑΟ), οι "μπλαουγκράνα" έδωσαν το παρών στο Παρίσι με τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης κούπας στην ιστορία τους. Απέναντί τους η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, μια πραγματική ομάδα μοντέλο με ονόματα όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Φάμπρεγκας, ο Πιρές και βέβαια ο Τιερί Ανρί. Οι "Λονδρέζοι" έφτασαν και αυτοί στο Stade de France χωρίς να έχουν γνωρίσει την ήττα (επίσης 8 νίκες και 4 ισοπαλίες).

Το καρέ της Μπαρτσελόνα στο Πρωταθλητριών

Η αναμνηστική φωτογραφία των πρωταθλητών Ευρώπης

Ο Νορβηγός διαιτητής Τέριε Χάουγκε τα θαλάσσωσε μόλις στο 18’, όταν απέβαλλε τον Λέμαν, αντί να τον "κιτρινίσει" και να κατακυρώσει το γκολ που πέτυχε στη συνέχεια ο Ζουλί. Η αποβολή του Γερμανού ήταν η πρώτη σε τελικό της διοργάνωσης, παρόλα αυτά η Άρσεναλ προηγήθηκε στο σκορ με την κεφαλιά του Κάμπελ στο 37’ του πρώτου ημιχρόνου. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε, αλλά χρειάστηκαν οι τρεις χρυσές αλλαγές του Ράικαρντ για να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Ινιέστα έδωσε το κέντρο στους "μπλαουγκράνα", ο Λάρσον έβγαλε δυο ασίστ και ο Μπελέτι σκόραρε το νικητήριο γκολ, ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Το καρέ της Μπαρτσελόνα στο Πρωταθλητριών

Πουγιόλ και Ροναλντίνιο στον γύρο του θριάμβου

Ο Ροναλντίνιο βγήκε πρώτος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ (7 τέρματα), ο Σαμουέλ Ετό έγινε ο πρώτος Καμερουνέζος που έπαιξε, σκόραρε και κατέκτησε το Πρωταθλητριών, ο Πουγιόλ σήκωσε τη δεύτερη κούπα της Μπαρτσελόνα και η Άρσεναλ κράτησε την εστία της απαραβίαστη για 997 λεπτά στη διοργάνωση. Ο Τιερί Ανρί είχε συμφωνήσει προφορικά με τους Καταλανούς πριν τον τελικό, βλέποντας όμως τους συμπαίκτες του απαρηγόρητους μετά το ματς στα αποδυτήρια, άλλαξε γνώμη και ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους "κανονιέρηδες". Τέλος, η Μπαρτσελόνα έγινε η ένατη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που κατέκτησε αήττητη τον τίτλο.

Βίντεο: Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ 2-1 (17-5-2006)

3. FC BARCELONA – MANCHESTER UTD FC 2-0

Champions League 2008-09

Γήπεδο: Stadio Olimpico, Ρώμη (27-5-2009)

Θεατές: 62.467

Διαιτητής: Massimo Busacca (Ελβετία)

Γκολ: 10’ Eto’o (1-0), 70’ Messi (2-0)

Το καρέ της Μπαρτσελόνα στο Πρωταθλητριών

Ο Μέσι πανηγυρίζει το 2-0

- FC Barcelona (Josep Guardiola): Valdés, Puyol, Touré, Piqué, Sylvinho, Busquets, Xavi, Iniesta (92’ Pedro), Messi, Henry (72’ Keita), Eto’o.

- Manchester Utd FC (Sir Alex Ferguson): Van der Sar, O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra, Anderson (46’ Tevez), Carrick, Giggs (75’ Scholes), Park (66’ Berbatov), Rooney, Ronaldo.

Η ώρα της Μασία

Με τον Πεπ Γουαρδιόλα στον πάγκο της και έχοντας ήδη κερδίσει πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα βρέθηκε μπροστά στη μεγάλη πρόκληση της κατάκτησης του "τρεμπλ" για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι Καταλανοί ξεκίνησαν το Τσάμπιονς Λιγκ παίρνοντας την πρώτη θέση στον γ’ όμιλο (με Σπόρτινγκ, Σαχτάρ και Βασιλεία). Με 18 γκολ στην επίθεση, έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και έφτασαν στον τελικό της Ρώμης αποκλείοντας κατά σειρά τις Λιόν (6-3 συνολικό σκορ), Μπάγερν (5-1 συνολικό σκορ) και Τσέλσι με το εκτός έδρας γκολ. Με 30 τέρματα σε 12 αγώνες και μόλις μια ήττα (από την Σαχτάρ στον όμιλο), οι πιτσιρικάδες της Μασία ήταν έτοιμοι να γράψουν τη δική τους ιστορία.

Το καρέ της Μπαρτσελόνα στο Πρωταθλητριών

Το καθιερωμένο "manteo" στον Πεπ Γουαρδιόλα

Απέναντί τους βρέθηκε η αήττητη Μάντσεστερ (6 νίκες & 6 ισοπαλίες) που υπερασπιζόταν τον τίτλο που είχε κερδίσει την προηγούμενη χρονιά (επίσης αήττητη). Οι Άγγλοι είχαν κερδίσει και τους 3 τελικούς στους οποίους είχαν πάρει μέρος (1968, 1999 & 2008) και ήθελαν να διατηρήσουν το απόλυτο και στο Ολίμπικο της Ρώμης. Μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ στα πρώτα λεπτά, ήρθε μόλις στο 10’ η απάντηση της Μπαρτσελόνα. Ο Ετό άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο γκολ και από εκεί και μετά το ματς έγινε παράσταση για ένα ρόλο. Ο Μέσι έκλεισε τον λογαριασμό της ομάδας του, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα με κεφαλιά (70’) και ο αγώνας απέκτησε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το καρέ της Μπαρτσελόνα στο Πρωταθλητριών

Μέσι και Ινιέστα με το τρόπαιο

Οι Καταλανοί πρόσθεσαν το τρίτο Πρωταθλητριών στη συλλογή τους, κάνοντας διψήφιο τον αριθμό των ευρωπαϊκών τροπαίων τους (3 Πρωταθλητριών, 4 ΟΥΕΦΑ & 3 Κυπελλούχων). Η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ισπανική ομάδα που κατέκτησε το τρεμπλ, ενώ ακολούθησαν 3 ακόμα τίτλοι στην μαγική χρονιά των "μπλαουγκράνα". Πάνω απ’ όλα όμως, ο συγκεκριμένος τελικός ήταν η δικαίωση της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας των Καταλανών με την παραγωγή παικτών από τα περίφημα φυτώρια της Μασία. Οκτώ από αυτούς αγωνίστηκαν στη Ρώμη (Βαλντές, Πουγιόλ, Πικέ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι και Πέδρο) και υπό την καθοδήγηση του Γουαρδιόλα επιβεβαίωσαν ότι ήταν μια από τις κορυφαίες "φουρνιές" στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Βίντεο: Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (27-5-2009)

4. FC BARCELONA – MANCHESTER UTD FC 3-1

Champions League 2010-11

Γήπεδο: Wembley Stadium, Λονδίνο (28-5-2011)

Θεατές: 87.695

Διαιτητής: Viktor Kassai (Ουγγαρία)

Γκολ: 27' Pedro (1-0), 34' Rooney (1-1), 54' Messi (2-1), 69' Villa (3-1)

Το καρέ της Μπαρτσελόνα στο Πρωταθλητριών

Ο Πέδρο ανοίγει το σκορ στον τελικό

- FC Barcelona (Josep Guardiola): Valdés, Alves (88' Puyol), Mascherano, Piqué, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro (92' Afellay), Messi, Villa (86' Keita).

- Manchester Utd FC (Sir Alex Ferguson): Van der Sar, Fabio (69' Nani), Ferdinand, Vidic, Evra, Valencia, Carrick (77' Scholes), Giggs, Park, Rooney, Hernandez.

Η κούπα του Αμπιντάλ

Ήταν ο τελικός μετά τα τέσσερα συνεχόμενα clásicos (Λίγκα, Copa del Rey και ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ). Οι "μπλαουγκράνα" είχαν κερδίσει το τρίτο σερί πρωτάθλημα, είχαν χάσει το Κύπελλο από τη Ρεάλ και ήθελαν να κλείσουν τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Οι παίκτες της Pep Team, πολύ πιο ώριμοι πλέον, είχαν έρθει πρώτοι στον όμιλό τους (με Παναθηναϊκό, Ρουμπίν Καζάν και Κοπεγχάγη) και στη συνέχεια, απέκλεισαν κατά σειρά στα νοκ άουτ τις Άρσεναλ, Σαχτάρ Ντονέτσκ και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Καταλανοί έφτασαν στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" με 8 νίκες και μόλις μια ήττα (από την Άρσεναλ) σε 12 παιχνίδια, έχοντας πετύχει 27 γκολ. Απέναντί τους, μια παλιά γνώριμη, η αντίπαλός τους και στον τελικό του 2009, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το καρέ της Μπαρτσελόνα στο Πρωταθλητριών

Ο Μέσι πανηγυρίζει το 2-1

Οι "κόκκινοι διάβολοι" έφτασαν αήττητοι στον τελικό, έχοντας πετύχει 9 νίκες και 3 ισοπαλίες. Όμως είχαν απέναντί τους τον κακό τους δαίμονα. Το ματς ξεκίνησε με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να παίρνουν αμέσως την κατοχή και να έχουν την υπεροχή, η οποία καρποφόρησε στο 27', όταν ο Πέδρο άνοιξε το σκορ. Στο 34' ο Ρούνεϊ ισοφάρισε σε 1-1, όμως η συνέχεια, μέχρι τη λήξη, ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Καταλανών, που ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 22 τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις τεσσάρων των Άγγλων. Οι "μπλαουγκράνα" κυριάρχησαν σε όλες τις γραμμές και πέτυχαν δυο ακόμη τέρματα, ένα με τον Μέσι στο 54' και ένα (ποίημα) με τον Βίγια στο 69', κατακτώντας εύκολα το τέταρτο τρόπαιο στην ιστορία τους και το τρίτο μέσα σε έξι χρόνια.

Το καρέ της Μπαρτσελόνα στο Πρωταθλητριών

Η μεγαλύτερη στιγμή του τελικού. Πουγιόλ και Τσάβι έχουν δώσει το περιβραχιόνιο στον Αμπιντάλ και το προνόμιο να σηκώσει εκείνος πρώτος το τρόπαιο. Ποδοσφαιρική συγκίνηση, ανθρώπινο μεγαλείο...

Ο Λέο Μέσι ψηφίστηκε ως ο MVP του τελικού τόσο από την UEFA, όσο και από τους φιλάθλους. Ο Γουαρδιόλα χαρακτήρισε τον Αργεντίνο ως τον κορυφαίο παίκτη που είχε δει στη ζωή του, ενώ ο Φέργκιουσον παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα, λέγοντας ότι ήταν η καλύτερη ομάδα που είχε αντιμετωπίσει ποτέ στην καριέρα του. Η απονομή όμως επιφύλαξε την μεγαλύτερη στιγμή του τελικού. Πουγιόλ και Τσάβι έδωσαν στον Αμπιντάλ (ο οποίος λίγο καιρό πριν είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου από το συκώτι του) το περιβραχιόνιο του αρχηγού και ο συγκινημένος Γάλλος ήταν εκείνος που σήκωσε πρώτος το Κύπελλο ψηλά μέσα σε αποθέωση.

Βίντεο: Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1 (28-5-2011)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ