ΣΤΗΛΕΣ

Τα νέα "όπλα" στη φαρέτρα του Μαρκαριάν

Τα νέα "όπλα" στη φαρέτρα του Μαρκαριάν

Οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Γιάννης Φετφατζίδης ήταν τα δυο μεγάλα κέρδη της Εθνικής από το ματς με την Ουγγαρία, κάνοντας δυναμικό come back στην ομάδα. Το "στοίχημα" με τον Σταφυλίδη. Το Sport24.gr αναλύει.

Μπορεί το τρίποντο να μην ήρθε στην "Groupama Arena" της Βουδαπέστης απέναντι στην Ουγγαρία και να "ψαλιδίστηκαν" οι ελπίδες της Εθνικής για πρόκριση -έστω και μέσω των μπαράζ- στα τελικά του EURO 2016 στην Γαλλία, εντούτοις υπήρξαν κέρδη από το ματς αυτό και δεν αφορούν μόνο την γενική εικόνα της ομάδας, αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η ομάδα ήταν εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, είχε τακτική και συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και αν ήταν λίγο πιο ψύχραιμη στην τελική προσπάθεια, θα μιλούσαμε σε άλλη βάση και με άλλα δεδομένα. Βέβαια, "συμβόλαιο" με την επιτυχία δεν έχει υπογράψει κανείς, ούτε πρέπει ο Σέρχιο Μαρκαριάν και οι παίκτες να κλαίνε πάνω από χυμένο γάλα. Στόχος είναι να μπει εκ νέου η "γαλανόλευκη" στον σωστό δρόμο και έγινε ένα πρώτο βήμα.

Από' κει και πέρα, το Sport24.gr στέκεται σε δυο πρόσωπα, τα οποία έδειξαν με το... καλημέρα της επιστροφής τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πόσο πολύ έλειψαν και πόσο μπορούν να βοηθήσουν, διότι διαθέτουν τα προσόντα για να το κάνουν. Ο λόγος για τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Γιάννη Φετφατζίδη, που πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και έκαναν δυναμικό come back στην ομάδα ύστερα από καιρό, ενώ δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά στον ανεβασμένο, Κώστα Σταφυλίδη.

Κυριάκος Παπαδόπουλος

Ο 23χρονος έλειψε πολύ τα τελευταία χρόνια από την ομάδα και ειδικά στα ματς με τον Κλάουντιο Ρανιέρι θα μπορούσε να... συμμαζέψει λίγο τον χώρο της μεσαίας γραμμής, όπου επικρατούσε ένα μπάχαλο. Ένας παίκτης που έχει ηγετικά στοιχεία και μπορεί να αποτελέσει παίκτη-ορόσημο τα επόμενα χρόνια και ο οποίος διαθέτει πολλές εμπειρίες και παραστάσεις από το εξωτερικό, ενώ οι ικανότητές του δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Ο άσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν (δανεικός από τη Σάλκε), αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος κόντρα στους Ούγγρους μπροστά από τα δυο στόπερ (εκεί θα καθιερωθεί, αφού δεν σπάει το δίδυμο Μανωλά-Παπασταθόπουλου πίσω), κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες, κράτησε την θέση του και και έδινε μια ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας. Δεν βγήκε παρά μόνο προς το τέλος του αγώνα, "γεμίζοντας" τον χώρο επιρροής του. Ήταν απλός και ουσιαστικός, δεν κρατούσε πολύ την μπάλα στα πόδια του και οι περισσότερες μεταβιβάσεις του ήταν σωστές. Ο Παπαδόπουλος έχει αφήσει για τα καλά πίσω τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν πολύ τα προηγούμενα χρόνια και "διψάει" για να βοηθήσει την Εθνική ομάδα. Έχει πολύ μέλλον αυτός ο παίκτης και αν μείνει υγιής και δεν δώσει νέο... ραντεβού με την ατυχία, έχει να δώσει πολλά. Στο πρόσωπό του, η "γαλανόλευκη" έχει βρει έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει ως τρίτος στόπερ, ως αμυντικός μέσος ή να καλύψει κάποιο κενό σε περίπτωση απουσίας ενός εκ των Μανωλά η "Πάπα" στο κέντρο της άμυνας. Ευλογία για κάθε προπονητή να έχει ένα τέτοιο "όπλο" στη φαρέτρα του.

Τα νέα "όπλα" στη φαρέτρα του Μαρκαριάν
INTIME SPORTS

Γιάννης Φετφατζίδης

Πρώτα και πάνω απ' όλα να είναι υγιής, διότι το σοκ που βίωσε με το τρακάρισμα στη Βουδαπέστη, δεν ξεπερνιέται εύκολα. Στα αμιγώς αγωνιστικά, για την κλάση του "Φέτφα" έχουν λεχθεί πολλά και είναι ένας παίκτης για τον οποίον οι απόψεις διίστανται. Το σίγουρο είναι πως με την μπάλα στα πόδια και στην καλή του βραδιά, είναι απόλαυση να τον έχεις στη μεριά σου και αποτελεί "πονοκέφαλο" για κάθε αντίπαλο. Απέναντι στους Ούγγρους, ήταν ίσως ο καλύτερος της Εθνικής για όσο έπαιξε (στο 77' άφησε την θέση του στον Γιαννιώτα). Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, η μπάλα περνούσε αρκετές φορές από τα πόδια του και προσπαθούσε με την υψηλή τεχνική του κατάρτιση να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Σε αρκετές περιπτώσεις τα κατάφερε, αλλά δυστυχώς η τελική πάσα και τα τελειώματά του συνεχίζουν να αποτελούν το μεγάλο του μειονέκτημα. Να τα κάνει όλα καλά και την ύστατη στιγμή κάτι να χαλάει. Πάντως, έδειξε στον Μαρκαριάν ότι μπορεί να υπολογίζει πολλά πάνω του και πως όσο παίζει και στην ομάδα του, τόσο θα έχει ρυθμό και θα μπορεί να βοηθάει ουσιαστικά την Εθνική. Ο καλός "Φέτφα" αποτελεί ένα υπερπολύτιμο στέλεχος της "γαλανόλευκης" και έχει θέση στην ομάδα. Ξέρει πολλή μπάλα, το μόνο σίγουρο, γι' αυτό και ανέβασε τις "μετοχές" του στο ματς με την Ουγγαρία, δηλώνοντας εκ νέου "παρών". Στα προηγούμενα ματς δεν κλήθηκε, όμως είναι και πάλι εδώ, έτοιμος να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Τα νέα "όπλα" στη φαρέτρα του Μαρκαριάν
INTIME SPORTS

Κώστας Σταφυλίδης

Μπορεί στη... λίστα να αναφέρθηκαν πρώτοι οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Γιάννης Φετφατζίδης, διότι έκαναν δυναμική επιστροφή στην Εθνική ομάδα ύστερα από καιρό, όμως δεν μπορεί να παραβλέψει κάποιος την παρουσία του Κώστα Σταφυλίδη, ο οποίος στο ματς με τους Ούγγρους κάλυψε επάξια το κενό του Χοσέ Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας και ήταν σαφώς καλύτερος απ' ό,τι στα 74 λεπτά του αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία. Ο 22χρονος, παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής στη Φούλαμ και όσο έχει παιχνίδια στα πόδια του, τόσο... λύνεται και ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Ένας παίκτης με ποδοσφαιρικό θράσος, που έχει "πολύ ποδόσφαιρο" μέσα του και η Εθνική πρέπει να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί απ' αυτόν τα επόμενα χρόνια. Είναι μικρός και εφόσον συνεχίσει να δουλεύει και να εξελίσσεται, τότε έχει να δώσει πολλά ακόμα. Απέναντι στους Ούγγρους, στο πρώτο μέρος φάνηκε ότι είχε άγχος και έμεινε περισσότερο στην άμυνα, δίχως να κατεβαίνει πολύ. Στο δεύτερο μέρος, ανέβασε την απόδοση του και από τα δικά του πόδια δημιουργήθηκαν οι πρώτες φάσεις της Εθνικής. Συνέχισε πολύ καλά και είχε άκρως θετική παρουσία και στα δυο μισά του γηπέδου. Η εν γένει εικόνα του ήταν τέτοια, που πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Σέρχιο Μαρκαριάν θα τον τιμήσει και στα επόμενα παιχνίδια, ακόμα και αν είναι έτοιμος ο Χολέμπας. Άλλωστε, δεν διαθέτουμε και πολλούς αριστεροπόδαρους ποδοσφαιριστές, γι' αυτό και η περίπτωση του Σταφυλίδη είναι ξεχωριστή.

Τα νέα "όπλα" στη φαρέτρα του Μαρκαριάν
INTIME SPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ