ΣΤΗΛΕΣ

Ιστορικά γκολ στο τελευταίο λεπτό

26 May 1999:  Ole Gunnar Solskjaer of Manchester United celebrates his late winner during the UEFA Champions League Final against Bayern Munich at the Nou Camp in Barcelona, Spain. United scored twice in injury time to win 2-1. \ Mandatory Credit: Ben Radford /Allsport
26 May 1999: Ole Gunnar Solskjaer of Manchester United celebrates his late winner during the UEFA Champions League Final against Bayern Munich at the Nou Camp in Barcelona, Spain. United scored twice in injury time to win 2-1. \ Mandatory Credit: Ben Radford /Allsport GETTY IMAGES

Το γκολ του Μίτσελ το έστειλε ο Θεός, σύμφωνα με το Μανόλο Χιμένεθ. Φυσικά ο Μεγαλοδύναμος είχε την προσοχή του στραμμένη στο ποδόσφαιρο και σε άλλες σπουδαίες αναμετρήσεις. Το Sport24.gr σάς θυμίζει 4 γκολ που έκαναν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους από χαρά και κάποιους άλλους από στεναχώρια.

Η ομάδα σου παίρνει την πρόκριση, η ομάδα σου είναι κοντά στη νίκη, το ρολόι κυλάει βασανιστικά προς το τέλος για τον... κακόμοιρο αντίπαλο. Κι όμως κάποια δύναμη από ψηλά (;), από χαμηλά (;) έχει διαφορετική άποψη.

Εκεί που είσαι έτοιμος να πανηγυρίσεις, να πιεις με τους φίλους σου 10 βαρέλια μπύρες για να γλεντήσεις μια σπουδαία επιτυχία της ομάδας που υποστηρίζεις... σπάει για κάποιους ο διάολος το ποδάρι του, για κάποιους άλλους ανοίγει τα μάτια του ο Θεός και το σύμπαν ξαφνικά σε κάνει να νιώθεις ότι γεννήθηκες για να ζήσεις αυτή τη στιγμή.

Κάπως έτσι ένιωσαν και όσοι παρακολούθησαν το χθεσινό ματς ΑΕΚ-Παναθηναϊκός. Ο Μίτσελ κατάφερε να κάνει το θαύμα του και οι φίλοι της ΑΕΚ να χοροπηδάνε εξαστιασμένοι και στη συνέχεια να κοντράρονται με τα ΜΑΤ.

Το χθεσινό... ουρανοκατέβατο γκολ του Μίτσελ:

Το Sport24.gr σάς θυμίζει 5 στιγμές που δεν πρόκειται να βγουν από τη μνήμη κάποιων ούτε με... επέμβαση.

Αγγλία-Ελλάδα 2-2

6/10/2001. Οι Χαριστέας και Νικολαΐδης έχουν βάλει την Εθνική μας μπροστά στο σκορ με 2-0 μέσα στο "Όλντ Τράφορντ". Ο Σέριγχαμ όμως μειώνει σε 2-1 στο 68' και ο Μπέκαμ με το γκολ που θα δείτε στο 90' στέλνει τα "λιοντάρια" στο Μουντιάλ της Κορέας και της Ιαπωνίας.

Ολλανδία-Αργεντινή 2-1

14 Ιουλίου του 1998. Οι Ολλανδοί ακόμα... ανάβουν λαμπάδες στο μεγάλο Ντένις Μπέργκαμ. Ο Κλάιφερτ είχε ανοίξει το σκορ 12', ο Κλαούντιο Λόπες ισοφάρισε στο 18', αλλά ο Ντένις ο τρομερός βάζει στο 90' το γκολ που έστειλε τις "τουλίπες" στα ημιτελικά απέναντι στην Βραζιλία.

Λίβερπουλ-Άρσεναλ 0-2

Γυρίζουμε πίσω στις 26 Μαΐου του 1989. Λίβερπουλ και Άρσεναλ παίζουν το ματς που θα κρίνει τον πρωταθλητή μετά τον τελικό του FA Cup, λόγω της τραγωδίας του Χίλσμπορο. Οι "κανονιέρηδες" ήθελαν δύο γκολ για να πάρουν τον τίτλο από τους "κόκκινους". Το σκορ ήταν 1-0 και όλα έδειχναν ότι η ομάδα του λιμανιού θα έφτανε σε ακόμη έναν τίτλο. Όμως, ο Μάικλ Τόμας λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη έκανε το 0-2.

26 Μαΐου του 1999. Ένας από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς διεξήχθη στο "Κάμπ Νόου". ο Μπάσλερ στο 6' έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ και όλα έδειχναν ότι οι Γερμανοί θα σηκώσουν το τρόπαιο. Στο 91΄ο Σέριγχαμ κάνει το 1-1 και δύο λεπτά αργότερα ο Σόλσκιερ γράφει το 2-1, πετυχαίνοντας μία από τις πιο ιστορικές ανατροπές στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Φυσικά, τέτοια υπάρχουν πολλά, αλλά μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το παρακάτω πορτ πουρί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ