ΣΤΗΛΕΣ

Σημασία δεν έχει το μέγεθος...

Neville Southall of Everton directs his defenders
Νέβιλ Σάουθχολ EMPICS SPORT

Για να κάνεις καριέρα στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι... στιλάκι; Μάλλον όχι αν ρωτήσουμε τους φίλους μέσα στο κείμενο.

Είναι κάποιες απολαύσεις στη ζωή στις οποίες δεν μπορείς να πεις όχι και μία από αυτές είναι το φαγητό. Πολλοί ποδοσφαιριστές λοιπόν δεν έλεγαν να αφήσουν κάτω το πιρούνι, με αποτέλεσμα η εικόνα τους στο γήπεδο να προκαλεί γέλιο.

Βέβαια αρκετοί από αυτούς δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τις επιδόσεις τους στις τέσσερις γραμμές, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν πολλών ειδών καταχρήσεις.

Εμείς μαζέψαμε 10 ποδοσφαιριστές, κυρίως από την Αγγλία, όπου αγωνίστηκαν με πολλά κιλά και έχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Από τον παίκτη που έκανε μήνυση στην κόρη του λοιπόν, μέχρι εκείνον που παραλίγο να χάσει το γάμο του γιατί ήταν σε στριπτιτζάδικο!

Νο.1 Μίκαελ Κουίν

Σημασία δεν έχει το μέγεθος...
Μίκαελ Κουίν

Το σύνθημα πήγανε κάπως έτσι: "He’s fat. He’s round. He scores at every ground". Ο δικός μας Μίκι λοιπόν εκτός από τη μεγάλη καριέρα σε Πόρτσμουθ και Νιούκαστλ με 114 γκολ σε 7 χρόνια, πέρασε και από την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ το 1995!

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του και το... "κακό" είχε παραγίνει, αφού δεν μπορούσε να πάρει κεφαλιά από αντίπαλο.

Νο.2 Τόνι Μέολα

Σημασία δεν έχει το μέγεθος...
Τόνι Μέολα

Ήταν τερματοφύλακας οπότε το μανταλάκιας θα ήταν κάτι φυσιολογικό. Έλα όμως που οι συμπαίκτες του στην Αμερική τον έλεγαν "μανταλάκι από κρέας". Δεν είχαν και άδικο πάντως καθώς το βάρος του ήταν και ο λόγος που δεν έκανε καριέρα στην Αγγλία και την πρέμιερ Λιγκ.

Νο.3 Μαρκ Μπόσνιτς

Σημασία δεν έχει το μέγεθος...
Μαρκ Μπόσνιτς

Αφράτος, για ένα διάστημα καλός τερματοφύλακας, αλλά και βασιλιάς της "σκόνης". Παραλίγο να χάσει το δεύτερο γάμο του εξαιτίας ενός επεισοδίου σε στριπτιτζάδικο, ενώ κατέστρεψε την καριέρα του λόγω της εξάρτησης από την κοκαΐνη.

Νο.4 Νέβιλ Σάουθχολ

Ουσιαστικά έκανε καριέρα για μία επταετία και οι συμπαίκτες του τον φώναζαν "αρκούδα". Τώρα είναι γιατί έμοιαζε με αρκούδα με μουστάκι ή λόγω του χαρακτήρα του δεν ξέρουμε. Το 2007 πάντως έκανε μήνυση στην έφηβη κόρη του, από την οποία πήρε μετάλλια και Κύπελλα που είχε κατακτήσει στο παρελθόν.

Νο.5 Τζιμ Στάναρντ

Σημασία δεν έχει το μέγεθος...
Τζιμ Στάναρντ

Δεν ξέρουμε αν ο όγκος έπαιξε ρόλο, πάντως σε μία από τις τελευταίες του σεζόν στο ποδόσφαιρο έκανε ένα απίστευτο ρεκόρ στην Αγγλία. Δέχθηκε μόλις 20 γκολ σε 46 παιχνίδια. Ποιος είπε ότι τα κιλά είναι μόνο μπελάς;

Νο.6 Σαλβαδόρ Καμπάνιας

Σημασία δεν έχει το μέγεθος...
Σαλβαδόρ Καμπάνιας

Όλα έγιναν σε ένα μπαρ. Όπως αναφέρουν στο Μεξικό ο Σαλβαδόρ τσακώθηκε με έναν νονό της κοκαΐνης και αυτός τον πυροβόλησε στο κεφάλι! Μετά από ένα χρόνο συνήλθε και προσπάθησε να παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Τώρα γιατί έγινε ο καυγάς; Μάλλον θα του έφαγαν το μπιφτέκι του.

Νο.7 Νέιλ Σίπερλεϊ

Σημασία δεν έχει το μέγεθος...
Νέιλ Σίπερλεϊ

Ξεκίνησε ως ένα μεγάλο ταλέντο στην Αγγλία με την Τσέλσι, όμως στη συνέχεια πήρε την κάτω βόλτα. Παρόλα αυτά ήταν ένας από τους αγαπημένους παχουλούς των μικρών κατηγοριών που σκόραρε αβέρτα!

Νο.8 Αΐλτον

Bildnummer: 02669434  Datum: 24.02.2007  Copyright: imago/Geisser
Ailton (Grasshoppers Zürich) enttäuscht; quer, Blick Super League 2006/2007, 1. Schweizer Liga, Grasshopper Club Zürich, Vdig Zürich Fußball Herren Mannschaft Schweiz Porträt pessimistisch Aktion Personen
Αΐλτον BILDNUMMER: 02669434 DATUM: 24.02.2007 COPYRIGHT: IMAGO/GEISSER AILTON (GRASSHOPPERS ZURICH) ENTTAUSCHT; QUER, BLICK SUPER LEAGUE 2006/2007, 1. SCHWEIZER LIGA, GRASSHOPPER CLUB ZURICH, VDIG ZURICH FUSSBALL HERREN MANNSCHAFT SCHWEIZ PORTRAT PESSIMISTISCH AKTION PERSONEN

Ο άνθρωπος το είχε δηλώσει πως το φαγητό είναι γι αυτόν κάτι σαν το σεξ. Ούτε το ένα κόβεται, ούτε και το άλλο. Έτσι μετά την Βέρντερ Βρέμης και την Σάλκε το 2005, πήρε την κάτω βόλτα. Σε ηλικία 38 ετών πάντως συνεχίζει...

Νο.9 Ρονάλντο

Σημασία δεν έχει το μέγεθος...
Ρονάλντο

Τοποθετήθηκε εδώ λόγω θέσης. Πάχυνε λόγω κάποιας ανωμαλίας στην υγεία του; Ήταν δυνατό πιρούνι; Όπως και να έχει ο Ρονάλντο υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που είδαν το φως αυτού του κόσμου.

Νο.10 Ντιέγκο Μαραντόνα

Σημασία δεν έχει το μέγεθος...
Μαραντόνα

Στα τελευταία του ήταν χοντρός. Ε και; Μπορούσε να σε ντριμπλάρει ακόμα και με σουβλάκι στο χέρι. Πολλά προβλήματα με την υγεία του που τον ανάγκασαν στη συνέχεια να γίνει... στιλάκι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ