ΣΤΗΛΕΣ

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Η Ρεάλ Μαδρίτης κλείνει 113 χρόνια ζωής (6/3) και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους 10 κορυφαίους σκόρερ και τους 10 παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία των "μερένγκες". Συνολικό αποτέλεσμα 2.334 γκολ και 6.246 παιχνίδια! (pics & videos)

Ήταν 6 Μαρτίου του 1902, όταν ο Χουάν Παλάθιος και τα αδέρφια Χουάν και Κάρλος Παδρός, έδωσαν στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση, με την οποία νομιμοποιούσαν και επίσημα την ύπαρξη της Ρεάλ Μαδρίτης. Η ιστορία είχε ξεκινήσει 5 χρόνια νωρίτερα, όταν το 1897 μια παρέα από φοιτητές του παιδαγωγικού Ινστιτούτου ίδρυσε τον πρώτο ποδοσφαιρικό σύλλογο της Μαδρίτης με την ονομασία "Foot Ball Sky" ξεκινώντας προπονήσεις στη συνοικία του Βαγέκας. Τρία χρόνια αργότερα, το 1900, ο σύλλογος αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα ένα μέρος από τα μέλη του να αποχωρήσουν και να ιδρύσουν μια άλλη ομάδα, την Sociedad Madrid Foot Ball Club, η οποία άρχισε να δίνει φιλικά παιχνίδια στην πρωτεύουσα και τα περίχωρά της με σκοπό την προώθηση του αθλήματος (με το παρθενικό ματς να διεξάγεται στις 6 Οκτωβρίου του 1901 στο γήπεδο του Ρετίρο).

Η ομάδα μπορεί να αγωνιζόταν, όμως δεν υπήρχε νομική αναγνώριση του συλλόγου, αφού δεν είχε θεωρηθεί απαραίτητο κάτι τέτοιο από τα μέλη του. Όλα αυτά μέχρι τον Μάρτιο του 1902, όταν ο Χουάν Παλάθιος, πρώην πρόεδρος της Foot Ball Sky και οι Χουάν και Κάρλος Παδρός, αποφάσισαν ότι η Sociedad Madrid Foot Ball Club έπρεπε να αποκτήσει νομική υπόσταση. Το ιστορικό ανακοινωθέν έγραφε τα εξής: "Ο Χουάν Παδρός ι Ρούμπιο, του Εμπορίου της Μαδρίτης, κάτοικος της οδού λος Μαδράθο, θέτει με σεβασμό υπόψη της Αυτού Εξοχότητάς σας για έγκριση τη δημιουργία μιας ένωσης αθλητικών παιχνιδιών, η οποία θα ονομαστεί Madrid Foot Ball Club και θα συνοδεύεται από τις βασικές αρχές οι οποίες θα τη διέπουν". Λίγες μέρες αργότερα συνήλθε η πρώτη έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία εξέλεξε την πρώτη διοίκηση του συλλόγου με πρόεδρο τον Χουάν Παδρός και αντιπρόεδρο τον Ενρίκε Μπαρέλα, ενώ αποφασίστηκε ότι τα χρώματα θα ήταν λευκή φανέλα, λευκό παντελονάκι, μαύρες κάλτσες και σκούρα μπλε τραγιάσκα. Στις 22 Απριλίου του 1902, ο πολιτικός διοικητής της Μαδρίτης υπέγραψε το καινούργιο καταστατικό, νομιμοποιώντας και επίσημα την "γέννηση" του νεοσυσταθέντος συλλόγου.

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Τα αδέρφια Παδρός. Δεξιά ο Χουάν, πρώτος επίσημος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης (1902-04) και αριστερά ο Κάρλος που τον διαδέχτηκε (1904-08). Είχε προηγηθεί των δυο ο Χουλιάν Παλάθιος (1900-02), αλλά πριν αποκτήσει ο σύλλογος νομική υπόσταση.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η υπεραιωνόβια ιστορία του πιο δοξασμένου ποδοσφαιρικού συλλόγου στον κόσμο με τα δέκα Κύπελλα Πρωταθλητριών και τους αμέτρητους άλλους τίτλους που έχουν κατακτηθεί σε αυτή την πορεία, η οποία σήμερα συμπληρώνει 113 χρόνια. Με αφορμή λοιπόν τα γενέθλια των "μερένγκες", το Sport24.gr θα σας παρουσιάσει τις δυο σημαντικότερες λίστες της Ρεάλ Μαδρίτης, σε ότι αφορά τους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της. Πρώτα οι 10 κορυφαίοι σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου και στη συνέχεια οι 10 παίκτες με τις περισσότερες επίσημες συμμετοχές. Πρόκειται για 16 ποδοσφαιριστές-θρύλους των "μπλάνκος" (4 από αυτούς βρίσκονται και στις δυο δεκάδες), που συνολικά "μετράνε" 2.334 γκολ και 6.246 παιχνίδια! Ας τους δούμε αναλυτικά ευχόμενοι "feliz cumpleaños" στην εορτάζουσα "βασίλισσα".

Α. ΟΙ ΔΕΚΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Όπως θα δείτε παρακάτω, ο Ραούλ είναι πρώτος και στις δυο λίστες, αλλά κινδυνεύει να χάσει και τις δυο πρωτιές. Είναι σχεδόν δεδομένο, ότι αν ο Κριστιάνο και ο Κασίγιας συνεχίσουν απλά μια σεζόν ακόμα με τη Ρεάλ, θα καταρρίψουν ο μεν Πορτογάλος το ρεκόρ του σκοραρίσματος, ο δε Ισπανός το ρεκόρ συμμετοχών με τους "μερένγκες". Σε ότι αφορά τους σκόρερ, οι έξι από τους δέκα είναι "καθαρόαιμοι" Ισπανοί, δυο ακόμα αγωνίστηκαν με την ισπανική υπηκοότητα (Ντι Στέφανο και Πούσκας) και δυο είναι ξένοι (Σάντσες και Κριστιάνο). Τα γκολ που εμφανίζονται, έχουν επιτευχθεί μόνο σε επίσημους αγώνες όλων των διοργανώσεων (εντός και εκτός Ισπανίας). Φυσικά ο μέσος όρος του Κριστιάνο (1.03 γκολ ανά παιχνίδι) είναι "στρατοσφαιρικός" και τον πλησιάζει μόνο εκείνος του Φέρεντς Πούσκας (0.92). Τέλος, ο Πορτογάλος είναι ο μοναδικός εν ενεργεία παίκτης της λίστας.

1. ΡΑΟΥΛ (323 ΓΚΟΛ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο Ραούλ Γκονθάλεθ γεννήθηκε το 1977 στη Μαδρίτη και μετά το πέρασμά του από τις ακαδημίες της Ατλέτικο, μετακινήθηκε στη Ρεάλ, με την πρώτη ομάδα της οποίας αγωνίστηκε για 16 χρόνια (1994-2010), πετυχαίνοντας 323 γκολ σε 741 αγώνες. Υπήρξε ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας και η τελευταία μεγάλη "σημαία" των "μερένγκες". Κέρδισε δυο φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη Λίγκα (1999 & 2001) και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα και 3 Τσάμπιονς Λιγκ. Ο μέσος όρος του ήταν 0.44 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ είναι και ο πρώτος σε συμμετοχές παίκτης στην ιστορία της Ρεάλ.

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Ραούλ

2. ΑΛΦΡΕΔΟ ΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟ (305 ΓΚΟΛ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο γεννήθηκε το 1926 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και το 1953 αποκτήθηκε μετά από πολλές περιπέτειες και αντιδράσεις από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία αγωνίστηκε για 11 χρόνια (1953-1964), πετυχαίνοντας 305 τέρματα σε 392 αγώνες πρωταθλήματος. Με τους "μερένγκες" το "ξανθό βέλος", όπως ήταν το παρατσούκλι του (la saeta rubia), κέρδισε τα πάντα (8 πρωταθλήματα και 5 Πρωταθλητριών), ενώ βγήκε πέντε φορές πρώτος σκόρερ της Λίγκας. Ο μέσος όρος του ήταν 0.78 γκολ ανά παιχνίδι, ο τρίτος υψηλότερος της δεκάδας πίσω από Κριστιάνο και Πούσκας. Τα τελευταία χρόνια ήταν επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Απεβίωσε τον περασμένο Ιούλιο.

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Ντι Στέφανο

3. ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ (291 ΓΚΟΛ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γεννήθηκε το 1985 στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2002/03) και την επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία αγωνίστηκε έξι χρόνια (118 τέρματα), κατακτώντας 3 πρωταθλήματα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Το καλοκαίρι του 2009 μετακινήθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου συνεχίζει την καριέρα του μέχρι σήμερα. Με τους "μερένγκες" έχει πάρει ένα πρωτάθλημα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει στην κατοχή του δυο Pichichi, ενώ έχει κερδίσει και τρεις Χρυσές Μπάλες. Μέχρι στιγμής έχει πετύχει 291 τέρματα σε 282 αγώνες με τον απίστευτο μέσο όρο των 1.03 γκολ ανά παιχνίδι. Λογικά την επόμενη σεζόν θα ξεπεράσει Ντι Στέφανο και Ραούλ και θα γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ.

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο

4. ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΝΤΙΓΙΑΝΑ (289 ΓΚΟΛ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο Κάρλος Αλόνσο Γκονθάλεθ γεννήθηκε το 1952 στην Σαντιγιάνα δελ Μαρ, από όπου πήρε και το παρατσούκλι του. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ράθινγκ του Σανταντέρ και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε 17 ολόκληρα χρόνια (1971-1988). Με τους "μερένγκες" κατέκτησε 9 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα και 2 Κύπελλα UEFA. Πέτυχε 289 γκολ σε 645 παιχνίδια (μέσος όρος 0.45) και είναι ένας από τους 4 παίκτες που βρίσκονται και στην επόμενη λίστα.

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Σαντιγιάνα

5. ΦΕΡΕΝΤΣ ΠΟΥΣΚΑΣ (242 ΓΚΟΛ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο "καλπάζων συνταγματάρχης" γεννήθηκε το 1927 στη Βουδαπέστη και μετά από 13 χρόνια μεγάλης καριέρας στην ουγγρική Χόνβεντ, μετακινήθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης όπου αγωνίστηκε μια οκταετία (1958-1966). Με τους "μερένγκες" κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και 3 Πρωταθλητριών, ενώ σκόραρε 242 τέρματα σε 262 συμμετοχές, έχοντας τον δεύτερο καλύτερο μέσο όρο της λίστας (0.92), πίσω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ακολούθησε προπονητική καριέρα, περνώντας και από την Ελλάδα (ΠΑΟ & ΑΕΚ), όπου οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Πρωταθλητριών το 1971. Πέθανε το 2006 στη Βουδαπέστη.

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Πούσκας

6. ΟΥΓΟ ΣΑΝΤΣΕΣ (208 ΓΚΟΛ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο Ούγο Σάντσες γεννήθηκε το 1958 στο Μεξικό και το 1981 ήρθε στην Ισπανία, φορώντας για 4 χρόνια τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης, με την οποία πέτυχε 54 γκολ σε 111 αγώνες, κερδίζοντας στην τελευταία του σεζόν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Το 1985 μετακινήθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου έμεινε μέχρι το 1992 κερδίζοντας ακόμα 4 "Pichichi". Με τους "μερένγκες" σκόραρε 208 φορές σε 282 ματς, ενώ αξέχαστα έμειναν τα γκολ που πετύχαινε με ανάποδα ψαλίδια, αλλά και οι τούμπες με τις οποίες πανηγύριζε τις επιτυχίες του. Ο μέσος όρος του είναι ο τέταρτος υψηλότερος της λίστας (0.74). Με τους "μπλάνκος" ο Ούγο κατέκτησε 5 σερί πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα Κύπελλο UEFA.

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Ούγο Σάντσες (σεζόν 1989/90)

7. ΠΑΚΟ ΧΕΝΤΟ (179 ΓΚΟΛ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο Φρανθίσκο Χέντο γεννήθηκε το 1933 στην Καντάμπρια και ξεκίνησε την καριέρα του στην Ράθινγκ του Σανταντέρ. Το 1953 μετακινήθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία αγωνίστηκε 18 ολόκληρα χρόνια (1953-1971), κατακτώντας 12 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα Πρωταθλητριών, αμφότερα ρεκόρ στην Ισπανία και την Ευρώπη αντίστοιχα. Ο Χέντο αγωνίστηκε στη θέση του αριστερού εξτρέμ και πέτυχε 179 τέρματα με τη φανέλα των "μερένγκες" σε 599 παιχνίδια (μέσος όρος 0.3). Είναι ένας από τους 4 παίκτες που έχουν παρουσία και στις δυο λίστες.

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Πάκο Χέντο

8. ΕΜΙΛΙΟ ΜΠΟΥΤΡΑΓΚΕΝΙΟ (171 ΓΚΟΛ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο γεννήθηκε το 1963 στη Μαδρίτη, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ρεάλ και αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα 11 χρόνια (1984-1995). Ο "Γύπας" ηγήθηκε της φοβερής και τρομερής "Quinta del Buitre", κατακτώντας 6 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 2 Κύπελλα UEFA. Κέρδισε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ τη σεζόν 1990/91, ενώ πέτυχε συνολικά 171 τέρματα σε 463 συμμετοχές (μέσος όρος 0.37). Τα τελευταία χρόνια υπήρξε αθλητικός διευθυντής του συλλόγου και αντιπρόεδρος, ενώ σήμερα είναι υπεύθυνος δημοσίων και διεθνών σχέσεων της Ρεάλ Μαδρίτης.

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Εμίλιο Μπουτραγκένιο

9. ΠΙΡΙ (171 ΓΚΟΛ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο Χοσέ Μαρτίνεθ Σάντσεθ, γνωστός ως "Πίρι", γεννήθηκε το 1945 στην Θέουτα και ξεκίνησε την καριέρα του στη Γρανάδα. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τη φανέλα της οποία αγωνίστηκε 16 χρόνια (1964-1980), κατακτώντας 10 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών. Πέτυχε 171 τέρματα σε 561 συμμετοχές (μέσος όρος 0.3) και μαζί με τους Ραούλ, Σαντιγιάνα και Χέντο, βρίσκεται και στις δυο λίστες. Επίσης είναι ο μοναδικός της λίστας που δεν αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού, αλλά σε αυτή του χαφ.

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Πίρι

10. ΑΜΑΝΘΙΟ (155 ΓΚΟΛ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο Αμάνθιο Αμάρο γεννήθηκε το 1939 στην Κορούνια και ξεκίνησε την καριέρα του από την Ντεπορτίβο. Ο "μάγος", όπως ήταν το παρατσούκλι του, μετακινήθηκε το 1962 στη Ρεάλ Μαδρίτης και αγωνίστηκε σε αυτήν 14 χρόνια (1962-1976), κατακτώντας 9 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών. Έπαιζε στη θέση του δεξιού εξτρέμ και με τη φανέλα των "μερένγκες" πέτυχε 155 τέρματα σε 471 παιχνίδια (μέσος όρος 0.33), ενώ κέρδισε δυο φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Ισπανία.

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Αμάνθιο

Β. ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, ο Ραούλ βρίσκεται στην πρώτη θέση και των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές, αλλά απειλείται από τον Ίκερ. Σε αυτή τη λίστα και οι δέκα παίκτες είναι Ισπανοί, ενώ ο μοναδικός εν ενεργεία, είναι ο Κασίγιας. Οι αγώνες είναι επίσημοι και αφορούν όλες τις διοργανώσεις, εντός και εκτός Ισπανίας.

1. ΡΑΟΥΛ (741 ΑΓΩΝΕΣ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Για τον Ραούλ τα γράψαμε στην πρώτη λίστα. Εδώ να προσθέσουμε ότι οι 741 συμμετοχές του αναλύονται σε 550 ματς για την Πριμέρα Ντιβισιόν, 37 ματς του ισπανικού Κυπέλλου και 154 ματς σε άλλες εγχώριες, ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις. Ο Ραούλ είναι ο παίκτης της Ρεάλ με τα περισσότερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα (550) και αυτή την πρωτιά λογικά θα τη χάσει δύσκολα, αφού ο μοναδικός εν ενεργεία παίκτης, ο Κασίγιας, βρίσκεται στα 501 και για να τον προσπεράσει, θα πρέπει να παραμείνει βασικός τόσο φέτος όσο και του χρόνου. Δύσκολο, αλλά πάντως όχι απίθανο, ειδικότερα αν ο Ίκερ συνεχίσει και του χρόνου στους "μερένγκες".

2. ΙΚΕΡ ΚΑΣΙΓΙΑΣ (711 ΑΓΩΝΕΣ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο Ίκερ Κασίγιας γεννήθηκε το 1981 στο Μόστολες της Μαδρίτης και από τα 9 του χρόνια μπήκε στις ακαδημίες της Ρεάλ. Πέρασε διαδοχικά από όλες τις ομάδες και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Πριμέρα τον Σεπτέμβριο του 1999 στο γήπεδο της Αθλέτικ. Όλη του η καριέρα είναι συνδεδεμένη με τη Ρεάλ και την Εθνική Ισπανίας, της οποίας είναι ρέκορντμαν συμμετοχών (160). Έχει κερδίσει όλους ανεξαιρέτως τους μεγάλους τίτλους τόσο σε συλλογικό όσο και σε επίπεδο Εθνικής. Αν συνεχίσει και του χρόνου στη Ρεάλ, τότε λογικά θα φτάσει και θα ξεπεράσει τον Ραούλ, αφού αυτή τη στιγμή τους χωρίζουν μόλις 40 παιχνίδια, τα οποία όπως όλα δείχνουν, θα μειωθούν περίπου στα 20 στο τέλος της φετινής σεζόν.

3. ΜΑΝΟΛΟ ΣΑΝΤΣΙΣ (710 ΑΓΩΝΕΣ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο Μανόλο Σαντσίς γεννήθηκε το 1965 στη Μαδρίτη και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ρεάλ, με την πρώτη ομάδα της οποίας αγωνίστηκε για 18 ολόκληρα χρόνια (1983-2001). Έπαιζε στη θέση του στόπερ και κατέκτησε 8 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 2 Κύπελλα UEFA και 2 Τσάμπιονς Λιγκ. Αποτέλεσε μέλος της περίφημης "Quinta del Buitre" και έφτασε τις 710 επίσημες συμμετοχές με τους "μερένγκες" σε όλες τις διοργανώσεις. Υπήρξε αρχηγός της ομάδας για 13 χρόνια.

4. ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΝΤΙΓΙΑΝΑ (645 ΑΓΩΝΕΣ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο δεύτερος, μετά τον Ραούλ, παίκτης που εμφανίζεται και στις δυο λίστες. Έφτασε τις 645 επίσημες συμμετοχές με τη Ρεάλ, όντας ο ρέκορντμαν του συλλόγου στα παιχνίδια του Κυπέλλου (84).

5. ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΙΕΡΟ (601 ΑΓΩΝΕΣ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο Φερνάντο Ιέρο γεννήθηκε το 1968 στη Μάλαγα και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της τοπικής ομάδας. Στη συνέχεια πήγε στη Βαγιαδολίδ και το 1989 υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου παρέμεινε 14 χρόνια (1989-2003), κατακτώντας 5 πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και 3 Τσάμπιονς Λιγκ. Αγωνιζόταν στη θέση του κεντρικού αμυντικού και έφτασε τα 601 ματς με τους "μερένγκες", έχοντας περισσότερες από εκατό ευρωπαϊκές συμμετοχές.

6. ΠΑΚΟ ΧΕΝΤΟ (599 ΑΓΩΝΕΣ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο Πάκο Χέντο είναι ο τρίτος παίκτης της πρώτης λίστας που εμφανίζεται και εδώ. Στα 18 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα των "μερένγκες", αγωνίστηκε σε 599 επίσημα παιχνίδια, ενώ είναι ο δεύτερος με τις περισσότερες συμμετοχές (74) στον θεσμό του ισπανικού Κυπέλλου για τη Ρεάλ, πίσω μόνο από τον Κάρλος Σαντιγιάνα.

7. ΧΟΣΕ ΑΝΤΟΝΙΟ ΚΑΜΑΤΣΟ (577 ΑΓΩΝΕΣ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο γεννήθηκε το 1955 στη Μούρθια και ξεκίνησε την καριέρα του από την Αλμπαθέτε. Το 1973 έπαιξε για την Καστίγια (Real Madrid B) και από την επόμενη χρονιά πέρασε στην πρώτη ομάδα των "μερένγκες", όπου έμεινε 15 χρόνια (1974-1989), κατακτώντας 9 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και 2 Κύπελλα UEFA. Έπαιζε στη θέση του αριστερού μπακ και με τη Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τις 577 συμμετοχές. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ασχολήθηκε με την προπονητική.

8. ΠΙΡΙ (561 ΑΓΩΝΕΣ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο τέταρτος και τελευταίος παίκτης της πρώτης λίστας που εμφανίζεται και εδώ. Ο Πίρι έφτασε τις 561 συμμετοχές με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας τον υψηλότερο μέσο όρο τερμάτων (0.3) στους "μερένγκες" για παίκτη που αγωνίστηκε στο κέντρο και τα τελευταία χρόνια της καριέρας του στην άμυνα.

9. ΜΙΤΣΕΛ (559 ΑΓΩΝΕΣ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο "δικός μας" Μίτσελ γεννήθηκε το 1963 στη Μαδρίτη και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ρεάλ. Το 1982 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, όπου και παρέμεινε για 14 χρόνια (1982-1996), κατακτώντας 6 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 2 Κύπελλα UEFA. Με τους "μερένγκες" ο Μίτσελ έφτασε τις 559 συμμετοχές, σημειώνοντας 128 τέρματα. Είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της Ρεάλ στο Κύπελλο UEFA με 44 παρουσίες. Υπήρξε μέλος της "Quinta del Buitre" και ένας από τους χαρισματικότερους χαφ που πέρασαν ποτέ από το Τσαμαρτίν.

10. ΓΚΟΥΤΙ (542 ΑΓΩΝΕΣ)

Οι ιππότες της "βασίλισσας"

Ο Χοσέ Μαρία Γκουτιέρεθ, πιο γνωστός ως Γκούτι, γεννήθηκε το 1976 στη Μαδρίτη και ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Ρεάλ. Το 1995 πέρασε στην πρώτη ομάδα, όπου παρέμεινε για 15 χρόνια (1995-2010) αγωνιζόμενος κυρίως στη θέση του επιτελικού χαφ. Με τους "μερένγκες" κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 3 Τσάμπιονς Λιγκ. Έφτασε τις 542 συμμετοχές σημειώνοντας 77 γκολ.

Πηγές: As, Marca, lfp.es, realmadrid.com

Βίντεο: Στιγμές από την ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ