ΣΤΗΛΕΣ

Οι ατάκες του Ζλάταν που έγραψαν ιστορία

Οι ατάκες του Ζλάταν που έγραψαν ιστορία

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έγινε και πάλι επίκεντρο για τα καμώματά του, "χτυπώντας" τρεις φορές σε διάστημα πέντε ημερών και το Sport24.gr θυμίζει κοφτερές ατάκες του που έγραψαν ιστορία.

Το ταλέντο του είναι τέτοιο που τον τοποθετείς εύκολα στους κορυφαίους της γενιάς του. Ξέρει να μαγεύει με την μπάλα στα πόδια, να κάνει αυτό που δεν περιμένεις, να σκοράρει γκολ που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Είναι μερικές φορές που λες και δεν... καταδέχεται να σημειώσει εύκολο τέρμα, θέλει να γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά του και να βρίσκεται στο επίκεντρο. Έτσι είναι και ως προσωπικότητα, με αποτέλεσμα να το βγάζει και πάνω στο χορτάρι.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε "τριπλό χτύπημα" από τον διεθνή Σουηδό μέσα σε ένα 5θήμερο και για πολλοστή φορά ασχολήθηκαν οι πάντες με κάτι που είπε ή έκανε. Το Sport24.gr κάνει φλας-μπακ και θυμίζει ατάκες του που έγραψαν ιστορία.

"Έλα σπίτι μου και θα δεις, αν είμαι γκέι".

Κάποτε, με αφορμή μια... περίεργη φωτογραφία με τον Πικέ, ρωτήθηκε από γυναίκα δημοσιογράφο για το αν είναι ομοφυλόφιλος και ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

"Έλα σπίτι μου και θα δεις, αν είμαι γκέι".

"Εντάξει τότε, θα έρθω στο σπίτι σου"

"Φέρε και την αδελφή σου...".

"Μιλάς στον Θεό αυτή την στιγμή"

Σε συνέντευξή του για τους αγώνες μπαράζ με την Πορτογαλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, σε μια αποστροφή του λόγου του είπε ότι ο Θεός ξέρει για το αν μπορεί να προκριθεί η Σουηδία και ο δημοσιογράφος του είπε ότι θα ήταν... δύσκολο να τον ρωτήσει, για να λάβει την απάντηση: " Του μιλάς αυτή την στιγμή".

"Μην έχεις άγχος, να είσαι ήρεμος..."

Σε μια άλλη του συνέντευξη, ακολούθησε ο εξής διάλογος με δημοσιογράφο:

"Τι νομίζεις ότι πρέπει να σε ρωτήσω;"

"Δεν ξέρω, είναι η δουλειά σου να το ξέρεις αυτό. Είμαι εδώ για να απαντάω, όχι να ρωτάω".

"Είχες μια πραγματική ευκαιρία να ελέγξεις τη δουλειά μου".

"Έχεις ξανακάνει ποτέ σου συνέντευξη;".

"Όχι με σένα...".

"Μην έχεις άγχος, να είσαι ήρεμος...".

"Πιο άσχημος στην τηλεόραση ο Καμαρά"

Φιλοξενούμενος σε εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης, όπου στο στούντιο βρισκόταν ο συμπαίκτης του στην Παρί, Ζουμανά Καμαρά, θέλοντας να τον πειράξει, του είπε " Στην τηλεόραση φαίνεσαι πιο άσχημος απ' ότι από κοντά", ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν φοβήθηκε πως δεν θα σκόραρε από το σημείο του πέναλτι στον αγώνα με την Τουλούζ και ήταν αρκετά περιγραφικός:

"Όχι, αν χρειαζόταν θα έβαζα στα δίχτυα ακόμα και τον τερματοφύλακα μαζί με τη μπάλα".

Οι ουλές του και το "ταλέντο" του Κάριου

Ερωτηθείς γιατί έχει ουλές στο πρόσωπό του, απάντησε: "Λοιπόν αυτό δεν το ξέρω. Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσεις την γυναίκα σου γι' αυτό", ενώ απάντησε στην κριτική τουΤζον Κάριου, για το στυλ παιχνιδιού του, λέγοντας πως "αυτά που κάνει ο Κάριου με μια μπάλα ποδοσφαίρου, μπορώ να τα κάνω με ένα πορτοκάλι".

"Έχω γεννηθεί για να είμαι ο Ζλάταν"

Σε συνέντευξή του κάποτε, ρωτήθηκε για το αν έχει μετανιώσει για κάτι και αν ναι, τι είναι αυτό. Η απάντησή του δεν θα μπορούσε να είναι κοινότυπη και έδειξε πόσο πολύ πιστεύει στον εαυτό του. Όχι βέβαια ότι δεν το ξέραμε...

"Όχι. Ό,τι συμβαίνει στη ζωή, είναι γραφτό να γίνει. Έχω γεννηθεί για να είμαι ο Ζλάταν, ήταν το πεπρωμένο μου να έχω τη ζωή που έχω, οπότε δεν μπορώ να μετανιώνω για κάτι".

"Το... δώρο της γυναίκας μου, είμαι εγώ"

Όταν ρωτήθηκε για το αν πήρε δώρο γενεθλίων στην γυναίκα του, ήταν αφοπλιστικός και απολύτως ειλικρινής, λέγοντας πως:

"Τίποτα δεν της πήρα για τα γενέθλια. Αφού ήδη έχει τον Ζλάταν".

"Δεν αξίζει να δείτε το Μουντιάλ χωρίς τον Ζλάταν"

Η Σουηδία έχασε στα μπαράζ του Μουντιάλ του 2014 από την Πορτογαλία και ο ίδιος θεωρεί πως δεν... άξιζε να δει κάποιος το Παγκόσμιο Κύπελλο από την στιγμή που ο ίδιος δεν θα ήταν παρών στο μεγάλο ραντεβού στα γήπεδα της Βραζιλίας.

"Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς εμένα δεν αξίζει να το δείτε, άρα ποιο το νόημα να περιμένετε όλοι το Μουντιάλ".

"Ο Γκουαρδιόλα, μου έβαζε απλή βενζίνη"

Με τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν είχε καλές σχέσεις κατά την κοινή τους παρουσία στην Μπαρτσελόνα και για το λόγο αυτό δεν θα μπορούσε να λείψει ο Καταλανός κόουτς από το... ρεπερτόριο ατακών του Σουηδού επιθετικού.

"Όταν αγοράζεις τον Ζλάταν, είναι σαν να αγοράζεις μια Ferrari. Όταν οδηγάς ένα τέτοιο αμάξι πρέπει να του βάζεις και το καλύτερο καύσιμο, να πηγαίνεις στον αυτοκινητόδρομο και να το σπαταλάς όλο. Ο Γκουαρδιόλα, μου έβαζε απλή βενζίνη και με πήγαινε μια βόλτα στην εξοχή. Αν αυτό ήθελε από την αρχή, τότε ας αγόραζε ένα Fiat".

Η... οντισιόν και το στυλ παιχνιδιού του

Κάποτε τον ήθελε η Άρσεναλ και... τόλμησε να θέλει να τον δοκιμάσει, με τον ίδιο να απαντάει για την πρόταση από τους Λονδρέζους: "Την απέρριψα. Ο Ζλάταν δεν πηγαίνει σε οντισιόν", ενώ για το στυλ παιχνιδιού του ήταν ειλικρινής: "Σουηδικό στυλ; Όχι. Γιουγκοσλάβικο στυλ; Φυσικά και όχι. Είναι το στυλ του Ζλάταν".

"Ο αμυντικός της Λίβερπουλ πήγε να αγοράσει χοτ ντογκ"

Σχολιάζοντας μια φάση με τον Ελβετό αμυντικό της Λίβερπουλ, Στεφάν Ανσό, τον οποίο έκανε να... χαθεί από το οπτικό του πεδίο, ανέφερε: "Πρώτα πήγα αριστερά, πήγε κι αυτός. Μετά πήγα δεξιά, το έκανε κι αυτός επίσης. Μετά πήγα ξανά αριστερά κι ο αμυντικός της Λίβερπουλ πήγε να αγοράσει ένα χοτ ντογκ".

"Αν δεν βρω σπίτι, θα αγοράσω ξενοδοχείο"

Μετά την υπογραφή του το καλοκαίρι του 2012 στην Παρί Σεν Ζερμέν, αναζητούσε σπίτι της αρεσκείας του και του γούστου του για να μείνει, δηλώνοντας πάντως πως σε περίπτωση που δεν βρει αυτό που ψάχνει, θα αγοράσει ένα ξενοδοχείο.

"Ψάχνουμε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Αν δεν βρούμε τίποτα, τότε απλά θα αγοράσω το ξενοδοχείο".

"Σημαντικό για κάθε ομάδα ένας τραυματισμένος Ζλάταν"

Τέλος, μέσω της βιογραφίας του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συμπαίκτες και αντίπαλοι όταν αυτός απουσιάζει από την δράση, λέγοντας: "Ένας τραυματισμένος Ζλάταν είναι κάτι πολύ σημαντικό για οποιαδήποτε ομάδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ