ΣΤΗΛΕΣ

Μπορώ και με… τακουνάκι!

Μπορώ και με… τακουνάκι!

Με αφορμή το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο επί της Ράγιο Βαγεκάνο, το Sport24.gr σας θυμίζει μια δεκάδα από εντυπωσιακά γκολ που σημειώθηκαν με τακουνάκι. Θαυμάστε σπάνιες ποδοσφαιρικές στιγμές από τον Γιόχαν Κρόιφ και τον Ντένις Λο, μέχρι τον Ρομπέρτο Μαντσίνι και τον Τιερί Ανρί (videos)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε την Κυριακή με τακουνάκι δίνοντας τη νίκη στη Ρεάλ απέναντι στη Ράγιο Βαγεκάνο.

Το Sport24.gr σας θυμίζει 10 γκολ από το μακρινό και το πρόσφατο παρελθόν που σημειώθηκαν με τον ίδιο τρόπο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μάς έχει συνηθίσει σε θεαματικά γκολ, τα οποία σημειώνει με όλους τους δυνατούς τρόπους. Την Κυριακή το απόγευμα ο Πορτογάλος επιθετικός έδωσε τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς της νίκης στην ομάδα του σκοράροντας με ένα εντυπωσιακό τακουνάκι μέσα στο «Vallecas». Με αφορμή αυτό το τέρμα του CR7, το Sport24.gr μάζεψε μια δεκάδα από εκπληκτικές προσπάθειες του παρελθόντος που κατέληξαν στα δίχτυα, περνώντας στην ανθολογία της τέχνης του... τακουνιού!

1. Αλφρέδο Ντι Στέφανο vs Βαγιαδολίδ (1954)

Το «ξανθό βέλος» της «βασίλισσας» ήταν από τους πρώτους που δίδαξαν το τακουνάκι. Δυο από τα πιο εντυπωσιακά γκολ που πέτυχε με αυτόν τον τρόπο, ήταν το 1954 με τη φανέλα της Ρεάλ εναντίον της Βαγιαδολίδ (από όπου και η φωτογραφία) και το 1957 με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας απέναντι στο Βέλγιο μέσα στο «Χέιζελ».

Μπορώ και με… τακουνάκι!

2. Γιόχαν Κρόιφ vs Ατλέτικο Μαδρίτης (1973)

Πολλοί το θεωρούν ως το κορυφαίο γκολ που σημειώθηκε ποτέ με τακουνάκι. Μιλάμε φυσικά για το εναέριο χορευτικό του Κρόιφ, στην πρώτη του χρονιά στη Μπαρτσελόνα. Στη συνάντηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νόου» (22-12-1973), ο Ολλανδός παραβίασε με αυτόν τον απίστευτο τρόπο την εστία του Μιγκέλ Ρέινα, πατέρα του Πέπε Ρέινα, σημερινού τερματοφύλακα της Λίβερπουλ.

3. Ντένις Λο vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1974)

Στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 1973-74, στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, ο Ντένις Λο πέτυχε το μοναδικό γκολ της Σίτι εναντίον της μεγάλης του αγάπης, Γιουνάιτεντ, στην οποία είχε αγωνιστεί για 11 ολόκληρα χρόνια (1962-73). Ο Λο που δεν πανηγύρισε, ήταν απαρηγόρητος πιστεύοντας ότι το δικό του γκολ είχε υποβιβάσει τους «κόκκινους διαβόλους», όμως αυτό θα είχε συμβεί ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Διαβάστε το αφιέρωμα του Sport24.gr για το συγκεκριμένο παιχνίδι στο πιο δύσκολο απόγευμα της ζωής του Ντένις Λο.

4. Λεοπόλδο Λούκε vs Ουρακάν (1979)

Ακόμα ένα εκπληκτικό γκολ, αποτέλεσμα ενστίκτου και φαντασίας, όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο σκόρερ. Πρωταθλητής κόσμου με την Αργεντινή το 1978, ο Λούκε, έναν χρόνο αργότερα αντιμετώπιζε με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ την Ουρακάν. Σε μια αντεπίθεση πρώτα απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με τακουνάκι φτιάχνοντας μια σπάνιας ομορφιάς ποδοσφαιρική στιγμή.

5. Ραμπάχ Ματζέρ vs Μπάγερν Μονάχου (1987)

Δεν είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό, αλλά μάλλον το πιο σημαντικό γκολ που έχει σημειωθεί ποτέ με τακουνάκι, αφού συνέβη σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Σκόρερ ο Αλγερινός Ραμπάχ Ματζέρ της Πόρτο στον τελικό του 1987. Οι Πορτογάλοι ανέτρεψαν το αρχικό 1-0 υπέρ της Μπάγερν, ισοφαρίζοντας με τον Ματζέρ στο 77’ και πήραν τη νίκη με 2-1, κατακτώντας έτσι το πρώτο τους Κύπελλο Ευρώπης.

6. Ρομπέρτο Μαντσίνι vs Πάρμα (1999)

Ο σημερινός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι «υπέγραψε» το 1999 ένα «έργο τέχνης» φορώντας τη φανέλα της Λάτσιο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαντσίνι πετάχτηκε στον αέρα, έπιασε ένα άπιαστο τακουνάκι και έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας της Πάρμα, που τότε την υπεράσπιζε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν! Πραγματικό αριστούργημα!

7. Τιερί Ανρί vs Τσάρλτον (2004)

Ο μεγάλος Γάλλος στράικερ, φορώντας το 2004 τη φανέλα της Άρσεναλ, μας χάρισε ακόμα ένα εντυπωσιακό γκολ με τακουνάκι. Με τον αμυντικό της Τσάρλτον, Τζόναθαν Φόρτιουν, κολλημένο κυριολεκτικά πάνω του, ο Ανρί, τη στιγμή που δείχνει ότι χάνει την ισορροπία του, χτυπάει τη μπάλα με το τακούνι αιφνιδιάζοντας τους πάντες, μαζί και τον τερματοφύλακα Κίλι!

8. Τζον Κάριου vs Ρεάλ Μαδρίτης (2005)

Έχοντας απέναντί του έναν ήδη παγκόσμιο πρωταθλητή (Ρομπέρτο Κάρλος) και έναν που θα γινόταν (Κασίγιας), ο μεγάλος Νορβηγός επιθετικός της Λιόν, Κάριου, κατάφερε να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Βραζιλιάνου και να τη στείλει στα δίχτυα της Ρεάλ. Συνέβη στις 23 Νοεμβρίου του 2005 μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»!

9. Γκραφίτ vs Μπάγερν Μονάχου (2009)

Σε μια εκπληκτική προσπάθεια, ο Βραζιλιάνος της Βόλφσμπουργκ, Γκραφίτ, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή χτύπησε απαλά τη μπάλα με το τακούνι, στέλνοντάς την βασανιστικά αργά στην εστία της Μπάγερν. Ψηφίστηκε κορυφαίο γκολ της χρονιάς στην Μπουντεσλίγκα και τρίτο στον κόσμο στο FIFA Puskas Award για το 2009.

10. Γκούτι vs Ντεπορτίβο Κορούνια (2010)

Μια από τις τελευταίες «μαγείες» του Γκούτι με τη φανέλα της Ρεάλ, πριν αποχαιρετήσει τους «μερένγκες». Εδώ ο άσος της «βασίλισσας» δε σημείωσε γκολ, όμως αιφνιδίασε όλη την άμυνα της Ντεπορτίβο, αφού αντί να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, έδωσε μια εντυπωσιακή ασίστ με το τακούνι στον Μπενζεμά που ακολουθούσε από πίσω και δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα.

11. Κριστιάνο Ρονάλντο vs Ράγιο Βαγεκάνο (2011)

Και ολοκληρώνουμε το αφιέρωμα στα τακουνάκια με το κυριακάτικο γκολ του Ρονάλντο στο γήπεδο της Ράγιο, το οποίο έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ. Ήταν η τρίτη φορά που ο Πορτογάλος σκοράρει με αυτόν τον τρόπο, αφού παλαιότερα το έχει κάνει εναντίον της Άστον Βίλα και της Μάλαγα, όμως σίγουρα ήταν το πιο εντυπωσιακό και το πιο σημαντικό γκολ του CR7 με το τακούνι!

Πηγή: Marca

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ