ΣΤΗΛΕΣ

Μίλαν, πόσο Πίπο ακόμα;

Μίλαν, πόσο Πίπο ακόμα;

Η Μίλαν στον πρώτο γύρο έκανε μόνο 6 νίκες και ο Φιλίπο Ιντσάγκι παίζει το... κεφάλι του στο ματς με την Λάτσιο. Διαβάστε το "κόλλημα" του Πίπο που έχει μόνο έναν στράικερ και δεν τον έχει βάλει ποτέ στην 11άδα!

Η Μίλαν φέτος πήγε για ένα νέο ξεκίνημα με τον Φιλίπο Ιντσάγκι στον πάγκο, κάνοντας ένα ακόμη πείραμα μετά από αυτό με τον Κλάρενς Ζέεντορφ.

Έπειτα από την απόλυση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι "ανάγκασε" τον Κλάρενς Ζέεντορφ να σταματήσει το ποδόσφαιρο... μια ώρα αρχύτερα, επειδή τον θεωρούσε το νέο μεγάλο ταλέντο της προπονητικής.

Ο Ολλανδός το πίστεψε, άφησε την Μποταφόγκο, κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και πήγε στο Μιλάνο τον περασμένο Ιανουάριο για να μην χάσει αυτήν την τεράστια ευκαιρία. Αποτέλεσμα; Τον Ιούνιο απολύθηκε και πλέον δεν είναι ούτε προπονητής, ούτε ποδοσφαιριστής.

Αφού λεφτά στην Ιταλία δεν υπάρχουν, Μπερλουσκόνι και Γκαλιάνι αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν ένα ακόμη πείραμα. Ο Φιλίπο Ιντσάγκι είχε επιτυχίες ως προπονητής των νέων της Μίλαν, έτσι έγινε προπονητής της ανδρικής ομάδας στις 9 Ιουνίου.

Db Viareggio (Lu) 17/02/2014 - finale torneo di Viareggio / Milan-Anderlecht / foto Daniele Buffa/Image Sport
nella foto: Filippo Inzaghi
Db Viareggio (Lu) 17/02/2014 - finale torneo di Viareggio / Milan-Anderlecht / foto Daniele Buffa/Image Sport nella foto: Filippo Inzaghi WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT

Κρίσιμα τα ματς με την Λάτσιο

Το βράδυ του Σαββάτου η Μίλαν παίζει στην Ρώμη με την Λάτσιο. Δύσκολο ματς κόντρα σε μία ομάδα που στον πρώτο γύρο ήταν καλύτερη, όπως και πολλές άλλες στην Serie A (η Μίλαν είναι στην 8η θέση με 6 νίκες, 8 ισοπαλίες, 5 ήττες).

Τρεις μέρες μετά οι ίδιες ομάδες τίθενται αντιμέτωπες στο Μιλάνο για τα προημιτελικά του Coppa Italia και αυτά τα δύο ματς με τους "λατσιάλι" είναι σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ αυτά που θα κρίνουν το μέλλον του Φιλίπο Ιντσάγκι στον πάγκο των "ροσονέρι".

Το ενδεχόμενο να απολυθεί είναι πολύ πιθανό, κάποιοι μάλιστα λένε πως ήδη η διοίκηση το έχει αποφασίσει και θα το κάνει σύντομα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Σαββάτου ή της Τρίτης.

Υπάρχουν μάλιστα και δύο βασικοί υποψήφιοι αντικαταστάτες του, πραγματικοί προπονητές αυτήν την φορά, οι Τσέζαρε Πραντέλι και Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Μίλαν, πόσο Πίπο ακόμα;

"Κολλημένος" o Πίπο

Ο Ιντσάγκι παίζει ένα σύστημα, 4-3-3. Μόνο αυτό, αλλά προσοχή, θέλει να μην έχει επιθετικό.

Πάμε λοιπόν. Όταν ξεκίνησε η σεζόν η Μίλαν είχε δύο επιθετικούς, πραγματικούς επιθετικούς, στράικερς δηλαδή, όχι εξτρέμ όπως ο Ελ Σααραούι και κάτι μεταξύ επιτελικού μέσου και εξτρέμ όπως ο Μενέζ.

Αυτοί οι δύο πραγματικοί φορ περιοχής είναι οι Φερνάντο Τόρες και Τζανπάολο Πατσίνι. Ο Ισπανός ήδη αποτελεί παρελθόν, καθώς αποκτήθηκε τυπικά και δόθηκε δανεικός στην Ατλέτικο για να πάρει τον Αλέσιο Τσέρτσι (ένα ακόμη εξτρέμ).

Ο Τόρες ξεκίνησε βασικός σε 7 ματς και αυτά... με το ζόρι, καθώς η διοίκηση ήθελε να τον δει να παίζει, τελικά κατάλαβαν όλοι πως δεν μπορεί να προφέρει και έφυγε. Για την ιστορία... πέτυχε μόνο ένα γκολ.

Μίλαν, πόσο Πίπο ακόμα;

Το επίτευγμα του Ιντσάγκι με τον Πατσίνι

Και φτάνουμε στην ουσία. Η Μίλαν πλέον έχει μόνο έναν επιθετικό στο ρόστερ της, τον Τζανπάολο Πατσίνι.

Ο Μπαλοτέλι πέρσι φώναζε πως μόνος του στην επίθεση να παίζει δεν γίνεται, με τον Πατσίνι παρτενέρ απελευθερώνεται και μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Ο Ζέεντορφ δεν τον άκουγε και όταν ο Μάριο έφυγε για την Λίβερπουλ, είπε στον Πατσίνι πως επιτέλους τώρα θα παίζει περισσότερο.

Μίλαν, πόσο Πίπο ακόμα;

Σε 19 αγωνιστικές που έχει ο γύρος στην Serie A ο 30άχρονος άσος ξέρετε πόσες φορές έχει παίξει στην 11άδα; Η απάντηση είναι πως δεν έχει βρεθεί καμία φορά στην 11άδα!

Δηλαδή, ο Ιντσάγκι από τα 19 ματς πρωταθλήματος στα 12 έχει ξεκινήσει χωρίς επιθετικό (στα 7 είπαμε ήταν ο Τόρες)! Με 4-3-3 που δεν έχει κλασικό φορ, αλά Μπαρτσελόνα δηλαδή και Μπάγερν όταν έπαιζε με τον Τόμας Μίλερ και τον Μάριο Γκόμεθ στον πάγκο.

Ναι, αλλά η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν τα τελευταία χρόνια είναι από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη, με κάποιους από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη, που μπορούσαν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο σύστημα, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει για την Μίλαν.

Μίλαν, πόσο Πίπο ακόμα;

Τόσα χρόνια στη Μίλαν ποδοσφαιριστής ο Ιντσάγκι έπαιζε στην επίθεση, με παρτενέρ, στο κλασικό 4-4-2 με ρόμβο. Δεν το δοκίμασε ούτε μία φορά, δεν είχε την περιέργεια να πως θα δούλευαν μαζί στην επίθεση Τόρες και Πατσίνι. Ίσως βέβαια να έβλεπε στις προπονήσεις πως δεν θα μπορούσαν να συνεργαστούν.

Κάτι τέτοιο μπορείς να το αποδεχθείς, βρίσκεις λογική. Πραγματικά όμως, δεν υπάρχει καμία απολύτως λογική στο να μην έχει δώσει ούτε μία ευκαιρία να παίξει βασικός στον Πατσίνι, έναν παίκτη, έμπειρο, αποδεδειγμένα καλό φορ περιοχής.

Σίγουρα κάποιοι λένε... "έλα μωρέ, ποιος Πατσίνι τώρα". ΟΚ, δεν είναι ούτε ο Ρονάλντο είναι, ούτε ο Φαν Μπάστεν, είναι όμως από τους λίγους καλούς επιθετικούς της Serie A τα τελευταία χρόνια, με καλές σεζόν και με Φιορεντίνα, και με Σαμπντόρια και με Ίντερ και με Μίλαν.

Δεν λέει κανείς πως αν έπαιζε ο Πατσίνι η Μίλαν θα έπαιρνε πρωτάθλημα. Το θέμα όμως είναι πως η ομάδα έχει πρόβλημα και η περίπτωσή του αποδεικνύει πως έχει και προβληματικό προπονητή.

Μίλαν, πόσο Πίπο ακόμα;
Μίλαν, πόσο Πίπο ακόμα;

Η επίθεση της συντρόφου του Πατσίνι στον Πίπο

Στα τέλη Οκτωβρίου και αφού ο Πατσίνι είχε παίξει μόλις τέσσερις φορές και αυτές ως αλλαγή φυσικά στα τελευταία λεπτά, η σύντροφός του, Σίλβια Σλίτι, επιτέθηκε στον Ιντσάγκι μέσω Instagram.

"Ας πούμε πως τα μαθηματικά δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου αλλά η ιταλική γλώσσα, η φιλοσοξία και η στατιστική είναι. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι δίνονται 9 ευκαιρίες για να κάνει εντύπωση ένα άτομο ή για να βρει δουλειά ή να δείξει αυτό που αξίζει.

Και ότι κάθε φορά ανά 3,8 λεπτά ακούγεται ένα "Φτάνει". Και εγώ αναρωτιέμαι λοιπόν, ποιός μπορεί να πει εάν αυτό το πρόσωπο αξίζει ή όχι; Μήπως αν είχε ακόμα άλλα 30 ή 45 ή 90 λεπτά αλλάζαμε ιδέα για αυτόν", ήταν η τοποθέτησή της.

Το γεγονός αυτό "έβαλε φωτιά" στη Μίλαν και ο Αντριάνο Γκαλιάνι πήρε τηλέφωνο τον ίδιο τον παίκτη για να τον καθησυχάσει ( "Μην ανησυχείς, η Μίλαν σε εκτιμάει", φέρεται να του διαμήνυσε), με αποτέλεσμα λίγο αργότερα η κυρία Πατσίνι να διαγράψει το post της και να κάνει νέα τοποθέτηση:

"Δεν ήθελα να δημιουργήσω καμία πολεμική απέναντι σε μία ομάδα που εκτιμώ πραγματικά. Ήμουν δυσαρεστημένη, όχι θυμωμένη. Κρατούσα πάντα κλειστό το στόμα μου, το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω από εδώ και πέρα".

Φυσικά, η στάση του Ιντσάγκι δεν άλλαξε. Νοέμβριος, Δεκέμβριος και Ιανουάριος με τον Πατσίνι να παίζει άλλες πέντε φορές, πάντα ως αλλαγή.

(KIKA) - MILANO - Erano presenti circa 350 invitati  fra calciatori e volti noti dello sport e dello spettacolo alla serata di beneficenza organizzata dalla Fondazione di Samuel Eto'o per raccogliere fondi in favore dell'area pediatrica dell'Ospedale Laquintinie in Camerun. Tra gli ospiti anche i calciatori Dieder Drogba e Marco Materazzi, il presentatore televisivo Paolo Bonilis e il cantante Andrea Bocelli.
(KIKA) - MILANO - Erano presenti circa 350 invitati fra calciatori e volti noti dello sport e dello spettacolo alla serata di beneficenza organizzata dalla Fondazione di Samuel Eto'o per raccogliere fondi in favore dell'area pediatrica dell'Ospedale Laquintinie in Camerun. Tra gli ospiti anche i calciatori Dieder Drogba e Marco Materazzi, il presentatore televisivo Paolo Bonilis e il cantante Andrea Bocelli. ANDREARAFFIN©KIKAPRESS.COM

Βασικός στο Coppa Italia... 1-0 με Πατσίνι!

Στις 13 Ιανουαρίου 2015 ο Πατσίνι είναι για πρώτη φορά φέτος στην 11άδα, στο ματς με την Σασουόλο για το Coppa Italia. Οι "ροσονέρι" νίκησαν 2-1 και προκρίθηκαν, με τον Πατσίνι να κάνει το 1-0, σκοράροντας από σέντρα του Αλέσιο Τσέρτσι.

"Ο Πατσίνι έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι, όπως άλλωστε και όλη η ομάδα, αντέδρασαν όλοι σωστά", τόνισε ο Ιντσάγκι και συνέχισε για τον Ιταλό επιθετικό: "Έχουμε πολύ ποιότητα μπροστά, δυστυχώς δεν μπορώ να τους χρησιμοποιώ όλους. Πρέπει να βρίσκω τρόπο να παίρνω το καλύτερο από τον καθένα. Δεν επηρεάζομαι από την κριτική. Πικραίνομαι όταν διαβάζω πράγματα που δεν ισχύουν. Βλέπω τους παίκτες μου να τα δίνουν όλα στις προπονήσεις".

Βασικός για πρώτη φορά και ο Αλέσιο Τσέρτσι, αλλά βέβαια μόλις είχε αποκτηθεί από την Ατλέτικο. Ήταν όμως βασικός και 5 μέρες αργότερα στο ματς της 19ης αγωνιστικής με την Αταλάντα. Δηλαδή στον πρώτο γύρο της Serie A ο Πατσίνι δεν έχει ξεκινήσει καμία φορά βασικός, όμως ο Τσέρτσι που ήρθε τον Ιανουάριο έχει ξεκινήσει μία φορά!

Η Μίλαν έχασε και αυτή ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα, αφού είχε χάσει και από την Σασουόλο, ενώ έχει 4 ματς χωρίς νίκη.

Μίλαν, πόσο Πίπο ακόμα;

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ιντσάγκι δήλωσε πως μίλησε με τον Μπερλουσκόνι και αυτός τον διαβεβαίωσε πως θα μείνει στην ομάδα. "Με σκληρή δουλειά θα βγούμε από την δύσκολη θέση", ανέφερε ο Πίπο πως του είπε ο Μπερλουσκόνι.

Στο ματς με την Λάτσιο το Σάββατο παίζει το... κεφάλι του σε μεγάλο βαθμό, όμως και πάλι ο Πατσίνι θα είναι στον πάγκο. Φυσικά βασικός θα είναι ο Μενέζ, ο καλύτερος παίκτης φέτος της Μίλαν, μαζί με Ελ Σααραουί και Τσέρτσι στην τριάδα.

Φωτό από το Μίλαν - Λάτσιο 3-0 το 2013, με τον Πατσίνι να βάζει δύο γκολ...

Μίλαν, πόσο Πίπο ακόμα;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ