ΣΤΗΛΕΣ

Λούκα Τόνι: Σαν το παλιό καλό κρασί

Λούκα Τόνι: Σαν το παλιό καλό κρασί

Είναι 38 ετών και (θεωρητικά) βρίσκεται στη δύση της καριέρας του. Αυτά ακούει και γελάει ο Λούκα Τόνι, ο οποίος σκοράρει κατά ριπάς στο Καμπιονάτο. Πρώτος σκόρερ της διετίας στην Ιταλία, ουδείς άλλος έχει πετύχει κάτι ανάλογο σε τέτοια ηλικία (VIDEOS)

Σέντερ φορ παλαιάς κοπής, από εκείνα τα βαριά κορμιά που γεμίζουν την περιοχή, δίνουν μάχες και σκοράρουν με ευλαβική συνέπεια. Ποιος λέει ότι δεν έχουν θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο; Και αν το είδος αυτό φαίνεται να εκλείπει, έρχεται ο Λούκα Τόνι να (απο)δείξει πως αν έχεις την τέχνη του γκολ, βρίσκεις τον τρόπο να κάνεις τη δουλειά σου και με το παραπάνω.

Στα 38 του πλέον, θεωρητικά στα τελειώματά του, σε μια ηλικία που άλλοι έχουν ήδη σταματήσει ή κολλάνε τα τελευταία ένσημα. Αυτά δεν ισχύουν για τον ίδιο, δεν τον αφορούν, γι' αυτό και συνεχίζει να κάνει αυτό που έμαθε στην πλούσια καριέρα του, να πετυχαίνει γκολ, πολλά γκολ.

Ο υψηλόσωμος επιθετικός της Βερόνα σκόραρε (και) κατά της Γιουβέντους, έφτασε τα 22 γκολ, φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στο Καμπιονάτο και αν δεν σκοράρει δυο φορές ο Μάουρο Ικάρντι στο Ίντερ - Έμπολι, θα πάρει τον τίτλο του πρώτου γκολτζή στο φετινό πρωτάθλημα. Θα είναι μάλιστα η τρίτη φορά στην καριέρα του, αφού τα κατάφερε και στις Φιορεντίνα και Μπάγερν Μονάχου.

Έχει πετύχει κάτι ανάλογο στο παρελθόν παίκτης της ηλικίας του; Ούτε κατά διάνοια και αυτό είναι που κάνει ακόμα μεγαλύτερο το επίτευγμά του και τον ξεχωρίζει. Μάλιστα, με 42 γκολ στην διετία είναι ήδη ο κορυφαίος στράικερ του ιταλικού "calcio" και συνεχίζει να γράφει (λαμπρή) ιστορία.

Λούκα Τόνι: Σαν το παλιό καλό κρασί

Το που θα σταματήσει, το γνωρίζει μονάχα ο ίδιος, μιας και φαίνεται να βαστάνε καλά τα πόδια του και το αισθητήριο του "δολοφόνου" των αντίπαλων εστιών. Θέλετε η εμπειρία του, η ικανότητά του στα τελειώματα, η αντίληψή του να παίρνει πάντα την κατάλληλη θέση, ό,τι και αν συμβαίνει, ο Τόνι γράφει συνεχώς το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Με 47 διεθνείς συμμετοχές στην πλάτη του και 16 γκολ με την φανέλα της "σκουάντρα ατζούρα", είναι γυρολόγος των γηπέδων, αλλά όχι με την κακή έννοια που πιθανότατα να νομίζει κάποιος. Μετά το 2010 και το πέρασμά του από τους Βαυαρούς, φάνηκε η καριέρα του να παίρνει την κατιούσα, μέχρι που ήρθε η μετεγγραφή στην Φιορεντίνα, όπου τα πήγε αρκετά καλά, για να ακολουθήσει το ξέσπασμα με την φανέλα της Βερόνα.

Συνολικά, έχει αγωνιστεί σε 15 διαφορετικές ομάδες, ξεκινώντας από τη Μόντενα και στις περισσότερες τα πήγε εξαιρετικά. Υπήρξαν βέβαια και τα... διαλείμματα στην επαφή του με τα δίχτυα, διότι σε κάποιες ομάδες δεν "κόλλησε", όμως παρέμενε ένας επιθετικός ολκής, απ' αυτούς που κάθε προπονητής θέλει να έχει στη φαρέτρα του.

Λούκα Τόνι: Σαν το παλιό καλό κρασί

Χειρότερη στιγμή της ζωής του ήταν αναμφίβολα αυτή πριν τρία χρόνια. Το παιδί που περίμενε ο Ιταλός και η σύντροφός του, Μάρτα Σετσέτο, γεννήθηκε νεκρό, σκορπώντας τους ανείπωτη θλίψη και δυστυχία. Μάλιστα το ζευγάρι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τον Τύπο κατανόηση και σεβασμό σ' αυτήν τη δύσκολη στιγμή: "Η ομορφότερη στιγμή της ζωής μας έγινε η χειρότερη. Το παιδί μας πέθανε πριν δει το φως. Ζητούμε την κατανόηση όλων", ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Αυτές τις μέρες πάντως διάγει υπέροχες -αγωνιστικά- στιγμές. Προφανώς και τα πολλά του γκολ δεν καλύπτουν αυτή την απώλεια, όμως βλέπει την καριέρα του να βρίσκεται σε ένα επίπεδο που πιθανότατα ούτε ο ίδιος να περίμενε σε αυτή την (προχωρημένη ποδοσφαιρικά) ηλικία. Μένει να δούμε που θα μπει... φρένο. Προς το παρόν, έχει πατήσει γκάζι και δεν δείχνει διάθεση να σηκώσει το πόδι!

Όλα τα φετινά του γκολ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ