ΣΤΗΛΕΣ

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

Τα πρόσωπα αλλάζουν με τα χρόνια όμως το Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει "Mother of all battles"! Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα 24 μυστικά μίας μάχης που είναι καταδικασμένη να... καθηλώνει όλη την ποδοσφαιρική Αγγλία.

Στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μία κλάση ανώτερη από τη Λίβερπουλ και με το 3-0 με το οποίο επιβλήθηκε άφησε τη μεγάλη αντίπαλό της στην 10η θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση 10 πόντων πίσω της.

Τώρα, σχεδόν 100 ημέρες (99 για την ακρίβεια) από την πρώτη τους φετινή μάχη στο "Ολντ Τράφορντ" οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου είναι έτοιμες για τη... ρεβάνς στο χορτάρι του "Άνφιλντ" και τα δεδομένα είναι αρκετά διαφορετικά.

Οι "κόκκινοι" του Μπρένταν Ρότζερς κατάφεραν να κάνουν ένα εκπληκτικό αήττητο σερί όλο αυτό το διάστημα (πήραν 33 από τους 39 διαθέσιμους πόντους) και ψαλίδισαν τη διαφορά τους από τους "κόκκινους διαβόλους" του Λουίς Φαν Χάαλ στους δύο πόντους, κάνοντας έτσι την σημερινή αναμέτρηση να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

Μετά την κόντρα τους στο "Άνφιλντ" απομένουν άλλα οκτώ ματς για τις δύο ομάδες μέχρι το φινάλε του φετινού μαραθωνίου

Και αυτό γιατί μετά τη συμπλήρωση 29 αγώνων, η Μάντσεστερ Γιουνάτεντ καταλαμβάνει την 4η θέση και νιώθει πλέον καυτή την ανάσα της 5ης Λίβερπουλ, με τους δύο αντιπάλους να φαντάζουν αυτή τη στιγμή ως οι επικρατέστεροι για να κονταροχτυπηθούν μέχρι τελικής πτώσης για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί (μέσω προκριματικών) στο Champions League της νέας σεζόν.

Μπορεί η κορυφή να φαντάζει άπιαστο όνειρο φέτος για τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο η 4η προνομιούχος θέση είναι εξίσου τεράστιος στόχος και το σίγουρο είναι πως καμία από τις δύο δεν θέλει να κλωτσήσει 70.000.000 λίρες που περιμένουν πάνω στο τραπέζι...

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

Οι πιθανές συνθέσεις για Liverpool και Manchester United σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Guardian

Ποιά από τις δύο θα αποδειχτεί δυνατότερη σε αυτή την κόντρα; Λίγες ώρες έμειναν για να το ανακαλύψουμε αλλά μέχρι τότε ας δούμε τα 24 ντεσού ενός ντέρμπι που δεν μοιάζει σαν κανένα άλλο στην Αγγλία...

✔ Αυτό είναι το ντέρμπι Νο 192 στην ιστορία των δύο ομάδων (163ο για το πρωτάθλημα), με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει τη "μερίδα του λέοντος" στις νίκες με 76 έναντι 64 της Λίβερπουλ, ενώ υπάρχουν και 51 ισοπαλίες. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα οι "διάβολοι" έχουν εννέα περισσότερες νίκες (64 έναντι 55), με 44 ματς να μην έχουν βγάλει νικητή.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Η Λίβερπουλ είναι η μοναδική ομάδα στη φετινή Premier League που έχει κερδίσει περισσότερους πόντους απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται στο πρώτο μισό της βαθμολογίας παρά με εκείνες που είναι στο δεύτερο μισό. Οι παίκτες του Ρότζερς παίρνουν κατά μέσο όρο 1.92 βαθμούς ανά παιχνίδι απέναντι στις πρώτες 10 ομάδες της βαθμολογίας (μόνο η πρωτοπόρος Τσέλσι έχει καλύτερο ρεκόρ) και μόλις 1.73 με τις ομάδες που βρίσκονται από την 11η μέχρι την 20η θέση.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Ο Γουέιν Ρούνι έχει σκοράρει 11 φορές σε ντέρμπι του Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι και μετράει 14 γκολ συνολικά στην καριέρα του απέναντι στην Άρσεναλ, παρόλα αυτά φαίνεται πως το "Άνφιλντ" αποτελεί ταμπού για τον αρχηγό της Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας. Στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε εκεί ως παίκτης της Μάντσεστερ πέτυχε μεν το μοναδικό γκολ του αγώνα (Ιανουάριος 2005), από τότε όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στις επτά επισκέψεις του στη φωλιά των "κόκκινων". Συνολικά έχει βρεθεί 10 φορές φιλοξενούμενος στο "Άνφιλντ" και σε αυτά τα 745 λεπτά συμμετοχής μετράει: 1 γκολ - 9 σουτ (τα 3 εντός της εστίας) - 1 ασίστ. Τώρα θα αγωνιστεί στο ντέρμπι έχονταις πέντε γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια του με τη Γιουνάιτεντ και ο Λουίς Φαν Χάαλ εξέφρασε την πίστη του πως ο Ρούνι μπορεί να δώσει τέλος στην αρνητική παράδοση που τον ακολουθεί σε αυτό το γήπεδο.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Το "Άνφιλντ" δεν είναι αφιλόξενο μόνο για τον Ρούνι αλλά και για όλη την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια καθώς μετράει μόλις μία νίκη στις επτά τελευταίες επισκέψεις της εκεί για όλες τις διοργανώσεις. Αυτή ήταν το 2-1 στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Τζέραρντ στο 46' αλλά κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα (είχε αποβληθεί από το πρώτο μέρος ο Τζόντζο Σέλβεϊ) και έκανε την ανατροπή με τους Ραφαέλ και Φαν Πέρσι. Σε εκείνη μάλιστα την αναμέτρηση ο Ρούνι δεν ήταν στην αποστολή της ομάδας του αφού ήταν τραυματίας. Κρατήστε ακόμα τούτο: στα υπόλοιπα έξι παιχνίδια η Γιουνάιτεντ έφυγε μία φορά με το βαθμό της ισοπαλίας ενώ τις άλλες πέντε (4 για το πρωτάθλημα και 1 για το Κύπελλο) ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Η Λίβερπουλ παραμένει αήττητη στην Premier League μετά τη βαριά ήττα που υπέστη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον περασμένο Δεκέμβριο (14/12, 3-0 με σκόρερ τους Ρούνι, Μάτα και Φαν Πέρσι) αφού από τότε έχει δώσει 13 παιχνίδια πρωταθλήματος με απολογισμό 10 νίκες και 3 ισοπαλίες! Είναι δε η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος μέσα στο 2015, έχοντας μαζέψει από την Πρωτοχρονιά και μετά τους 26 από τους 30 βαθμούς που έχει διεκδικήσει.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Με 15 κόκκινες κάρτες, το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ είναι το δεύτερο πιο "φασαριόζικο" ζευγάρι στην ιστορία της Premier League πίσω από το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Λίβερπουλ και Έβερτον δίνουν το... κάτι παραπάνω σε πάθος και ένταση στα μεταξύ τους παιχνίδια με αποτέλεσμα να μετράμε ήδη 20 αποβολές!

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Η Λίβερπουλ σε 29 ματς πρωταθλήματος μετράει 43 γκολ (1.48 ανά ματς) εκ των οποίων τα 35 είναι εντός περιοχής (4 με πέναλτι) και τα 8 με προσπάθειες εκτός περιοχής (το ένα είναι απευθείας φάουλ). Η Μάντσεστερ έχει πετύχει 50 γκολ (1.72 ανά ματς) με τα 43 να προέρχονται από προσπάθειες εντός περιοχής (2 πέναλτι) και τα 7 εκτός περιοχής (2 απευθείας φάουλ).

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Ένας από τους λόγους της αγωνιστικής μεταμόρφωσης της Λίβερπουλ προς το καλύτερο το τελευταίο διάστημα φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού πως είναι ο Εμρέ Τζαν. Η κίνηση του Ρότζερς να τον πάρει από τη θέση του αμυντικού μέσου όπου αντιμετώπιζε αρκετές δυσκολίες και να τον τραβήξει πίσω, τοποθετώντας τον ως τον παίκτη που βρίσκεται δεξιά σε άμυνα των τριών, ήταν ευεργετική για τη Λίβερπουλ, καθώς ο 21χρονος Γερμανός μεσοαμυντικός είναι εξαιρετικός σε αυτό το ρόλο. Τι είναι αυτό που πιθανότατα δεν ξέρετε για εκείνον; Το ότι επέλεξε στα 19 του χρόνια και μετά από μία σεζόν στη Μπάγερν να αποχωρήσει από το Μόναχο προκειμένου να βρει ομάδα που θα είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής αλλά και το ότι βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάρει μεταγραφή από τη Λεβερκούζεν στη... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον περασμένο Απρίλιο. Τότε που ο Ντέιβιντ Μόγιες τον είχε εντοπίσει και τον ήθελε στην ομάδα του αλλά η απόλυσή του άλλαξε τα πλάνα της Γιουνάιτεντ. Μάλιστα η Λίβερπουλ χρειάστηκε να δώσει μάχη για να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι καθώς στο κόλπο της απόκτησής του είχε προσπαθήσει να μπει και η Μπάγερν Μονάχου που είχε μετανιώσει που τον άφησε να της φύγει μέσα από τα χέρια...

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Το "Άνφιλντ" θα έχει έναν υψηλό προσκεκλημένο το απόγευμα της Κυριακής για να παρακολουθήσει το ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτός θα είναι ο "Βασιλιάς" Πελέ. Όπως αποκάλυψε η τοπική εφημερίδα "Liverpool Echo", ο 74χρονος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα βρεθεί στο γήπεδο για λογαριασμό της "Subway Restaurants", ενός εκ των επίσημων χορηγών της Λίβερπουλ.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Η σημερινή κόντρα της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι ξεχωριστή σε περίπτωση που δεν ξεκινήσει βασικός ο Στίβεν Τζέραρντ (είναι αρκετά πιθανό από τη στιγμή που προέρχεται από αποχή μερικών εβδομάδων και στο ματς με τη Σουόνσι μπήκε ως αλλαγή) καθώς αυτό θα σημαίνει πως για πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League δεν θα υπάρχει κανένας γηγενής παίκτης στις ενδεκάδες των δύο ομάδων. Την τελευταία φορά που δεν υπήρχε παίκτης που να έχει γεννηθεί σε απόσταση 30 μιλίων είτε από το Άνφιλντ είτε από το "Ολντ Τράφορντ" ήταν στις 26 Απριλίου 1992 όταν οι δύο σύλλογοι τέθηκαν αντιμέτωποι για τελευταία φορά στην άλλοτε Πρώτη Κατηγορία (Division One), με 11 παίκτες από τους 22 να είναι Άγγλοι αλλά ούτε ένας γηγενής. Από τότε ακολούθησαν 53 ματς στο πλαίσιο της Premier League αλλά και των Κυπέλλων, με τη Λίβερπουλ να έχει να "επιδείξει" τους Στιβ ΜακΜάναμαν, Ρόμπι Φάουλερ, Τζέιμι Κάραγκερ και Στίβεν Τζέραρντ απέναντι στα "παιδιά" της Γιουνάιτεντ που ήταν οι Πολ Σκόουλς, Γκάρι και Φιλ Νέβιλ, Νίκι Μπατ και Ντάνι Γουέλμπεκ.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!
© GETTY IMAGES

✔ Δύο είναι οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί τόσο στη Λίβερπουλ όσο και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί εποχής Premier League. Αυτοί είναι οι Πολ Ινς (1989-1995 στη Μάντσεστερ, 1997-1999 στη Λίβερπουλ) και Μάικλ Όουεν (1996-2004 στη Λίβερπουλ, 2009-2012 στη Μάντσεστερ). Ο Ινς είναι πάντως ο μοναδικός που έχει σκοράρει με τη φανέλα και των δύο ομάδων σε μεταξύ τους ματς: το 1994 ως παίκτης της Μάντσεστερ και το 1999 για λογαριασμό της Λίβερπουλ.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Το ματς στο "Άνφιλντ" θα είναι το τελευταίο ντέρμπι πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων που θα πάρει μέρος ο Στίβεν Τζέραρντ καθώς από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Μέχρι στιγμής έχει σκοράρει 8 φορές κόντρα στη Γιουνάιτεντ και είναι ο πρώτος σκόρερ στα ντέρμπι των δύο ομάδων στην Premier League.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!
© GETTY IMAGES

✔ Η Λίβερπουλ σε 29 ματς πρωταθλήματος έχει δεχτεί 30 γκολ (1.03 ανά παιχνίδι) ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της 12 φορές. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δεχτεί 26 γκολ σε 29 ματς (0.9 ανά ματς) ενώ στα 10 από αυτά κράτησε το μηδέν παθητικό.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Το αποτέλεσμα στο πρώτο ντέρμπι της Λίβερπουλ κόντρα στη Γιουνάιτεντ μετά τη θέσπιση της Premier League έγινε στις 18 Οκτωβρίου 1992 στο "Ολντ Τράφορντ" και βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 2-2, με τον Μαρκ Χιουζ να ισοφαρίζει για την ομάδα του Μάντσεστερ στο 90ο λεπτό.

Mark Hughes, Manchester United
Mark Hughes, Manchester United EMPICS SPORT/PA PHOTOS

✔ Οι Ρίο Φέρντιναντ και Τζον Ο'Σέι έχουν γράψει ιστορία στα ντέρμπι των δύο ομάδων στην Premier League καθώς είναι οι μοναδικοί που πέτυχαν νικητήρια γκολ από το 90' και μετά. Ο Ρίο Φέρντιναντ είχε σκοράρει με κεφαλιά στο "Ολντ Τράφορντ" στο 90ο λεπτό και είχε χαρίσει στη Γιουνάιτεντ τη νίκη με 1-0 (22 Ιανουαρίου 2006) ενώ ο Τζον Ο'Σέι είχε γίνει ήρωας για τη Γιουνάιτεντ όταν σκόραρε στο 91ο λεπτό μέσα στο "Άνφιλντ" για να γράψει το τελικό 1-0 (3 Μαρτίου 2007).

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Το χαμένο εκτός έδρας ματς κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-3) τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν το πρώτο από τα 24 στη σειρά στα οποία ο Μπρένταν Ρότζερς παρέταξε τη Λίβερπουλ με τριάδα στην άμυνα και διάταξη 3-4-3, σύστημα που ήταν το κλειδί για την άνοδο των "κόκκινων" μέσα στη σεζόν. Το ματς που έκανε τον Βορειοιρλανδό τεχνικό να εμπιστευτεί το συγκεκριμένο σύστημα ήταν το εκτός έδρας με τη Βασιλεία τον περασμένο Οκτώβριο για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, όταν διαπίστωσε πως το σύστημα με το οποίο κατέβασε την ομάδα του ο Πάουλο Σόουζα έκανε τη Λίβερπουλ να "υποφέρει" (γνώρισε την ήττα με 1-0).

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της Λίβερπουλ και η παρουσία του πάνω στο χορτάρι ανεβάζει όλους τους συμπαίκτες του, ωστόσο τη φετινή σεζόν παρατηρείται το εξής παράδοξο: οι "κόκκινοι" να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στα ματς που απουσίασε ο 34χρονος Άγγλος μέσος σε σύγκριση με τα παιχνίδια που πήρε μέρος. Το ποσοστό νικών της Λίβερπουλ στα 34 παιχνίδια που έχει παίξει φέτος ο "Stevie G" σε όλες τις διοργανώσεις είναι 41% ενώ το ποσοστό νικών εκτοξεύεται στο 69% στα 13 ματς που ήταν απόντας. Στα έξι ματς Premier League που δεν αγωνίστηκε μάλιστα ο Τζέραρντ η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έκανε το απόλυτο με έξι νίκες.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ, Σιμόν Μινιολέ, έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν παθητικό σε 12 ματς του φετινού πρωταθλήματος και είναι δεύτερος στη σχετική λίστα, καθώς ο Φρέιζερ Φόρστερ της Σαουθάμπτον τα έχει καταφέρει 13 φορές.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ "Όλα ή τίποτα" είναι τα ματς των δύο ομάδων. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως στα τελευταία 18 ντέρμπι πρωταθλήματος η ισοπαλία έχει κάνει την εμφάνισή της μόνο μία φορά, στο 1-1 των δύο ομάδων στο "Άνφιλντ" στις 15 Οκτωβρίου 2011. Σε εκείνο το ματς ο Τζέραρντ έβαλε μπροστά στο σκορ τη Λίβερπουλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 68' και ο Ερνάντες έφερε το ματς στα ίσα με εύστοχη κεφαλιά στο 81'.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!
© GETTY IMAGES

✔ Εάν η Λίβερπουλ δεν χάσει στο ντέρμπι θα ισοφαρίσει το μεγαλύτερο αήττητο σερί της φετινής σεζόν στην Premier League που είναι τα 14 παιχνίδια της Τσέλσι. Οι "μπλε" του Ζοζέ Μουρίνιο έμειναν αήττητοι στα πρώτα 14 ματς πρωταθλήματος με απολογισμό 11 νίκες και 3 ισοπαλίες, για να απωλέσουν τελικά το σερί στις 6 Δεκεμβρίου με την ήττα με 2-1 στην έδρα της Νιούκαστλ.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει μέσα στο "Άνφιλντ" περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην ιστορία της Premier League, με τους "κόκκινους διαβόλους" να το καταφέρνουν αυτό 10 φορές με τον Άλεξ Φέργκιουσον στο τιμόνι τους. Πέρυσι ο Ντέιβιντ Μόγιες έφυγε ηττημένος (1-0 με το γκολ του Ντάνιελ Στάριτζ στα πρώτα λεπτά) και ο Λουίς Φαν Χάαλ γίνεται σήμερα ο τρίτος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που επισκέπτεται ως αντίπαλος το "Άνφιλντ" επί εποχής Premier League.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Η Λίβερπουλ έχει κατά μέσο όρο 54% κατοχή της μπάλας σε κάθε παιχνίδι της και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 60%. Οι "κόκκινοι διάβολοι" εμφανίζονται καλύτεροι στην κατηγορία "passing accuracy" (ακρίβεια στις μεταβιβάσεις) με ποσοστό 84,9% έναντι 82.8% των "κόκκινων". Σχεδόν απόλυτη ισορροπία παρατηρείται στις κίτρινες κάρτες που έχουν δει οι δύο μονομάχοι στις πρώτες 29 αγωνιστικές, με την κίτρινη κάρτα να έχει βγει από το τσεπάκι των διαιτητών 53 φορές για παίκτες της Λίβερπουλ και 54 για παίκτες της Γιουνάιτεντ. Διαφορά υπάρχει στις κόκκινες κάρτες καθώς έχει αποβληθεί μόνο μία φορά παίκτης του Μπρένταν Ρότζερς και τέσσερις συνολικά παίκτες του Φαν Χάαλ.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

✔ Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα που πραγματοποίησε τις πιο πολυδάπανες μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι στο Νησί, με τους "κόκκινους διαβόλους" να επιχειρούν ρελάνς μετά την καταστροφική σεζόν με τον Ντέιβιντ Μόγιες που τους άφησε εκτός Ευρώπης (7η θέση). Για τον Άνχελ Ντι Μαρία τίναξε τη μπάνκα στον αέρα δίνοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης 59.700.000 λίρες (η ακριβότερη μεταγραφή στο πρωτάθλημα) ωστόσο δεν ήταν ο μόνος για τον οποίο βγήκαν πολλά χρήματα από τα ταμεία. Η μεταγραφή του Άντερ Ερέρα κόστισε 29.000.000 λίρες, του Λουκ Σο 27.000.000 λίρες, του Μάρκος Ρόχο 16.000.000 λίρες και του Ντάλεϊ Μπλιντ 13.800.000 λίρες ενώ έδωσε και 6.000.000 λίρες στη Μονακό για τον δανεισμό του Ραδαμέλ Φαλκάο για έναν χρόνο. Για τους πρώτους πέντε πλήρωσε 145.500.000 λίρες ενώ αν συμπεριληφθούν στα έξοδα και τα χρήματα για το δανεισμό του Κολομβιανού, η Γιουνάιτεντ έδωσε πάνω από 150.000.000 λίρες για καλοκαιρινές μεταγραφές, ήτοι 18% από τα χρήματα που ξόδεψαν οι 20 ομάδες της Premier League για μεταγραφική ενίσχυση.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!
© AFP/GETTY IMAGES

✔ Μπορεί να μην έφτασε στα ύψη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως και η Λίβερπουλ δεν πήγε... πίσω όσον αφορά στα μεταγραφικά ψώνια του καλοκαιριού, με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να δαπανά το ποσό των 113.000.000 λιρών. Αυτά τα χρήματα δόθηκαν για τις μεταγραφές των Άνταμ Λαλάνα (25.000.000 λίρες), Λάζαρ Μάρκοβιτς (20.000.000), Ντέγιαν Λόβρεν (20.000.000), Μάριο Μπαλοτέλι (16.000.000), Αλμπέρτο Μορένο (12.000.000), Εμρέ Τζαν (10.000.000) και Ντιβόκ Οριζί (10.000.000, συμφωνήθηκε να μείνει έναν χρόνο ακόμα στη Λιλ και να έρθει στο Άνφιλντ το καλοκαίρι του 2015) ενώ άλλα 4.000.000 λίρες κόστισε η απόκτηση του Ρίκι Λάμπερτ που είχε μείνει ελεύθερος από τη Σαουθάμπτον. Σημειώνεται πως το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων εκταμιεύτηκε από τις 75.000.000 λίρες που έδωσε η Μπαρτσελόνα για την αγορά του Λουίς Σουάρες.

Λίβερπουλ vs Μ. Γιουνάιτεντ, το ντέρμπι που δεν έχει ταίρι!

Τι περιμένουμε λοιπόν; Let the game begin!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ