PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ, το ντέρμπι των 70.000.000 λιρών

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ, το ντέρμπι των 70.000.000 λιρών

Στο ντέρμπι του "Anfield" δεν διακυβεύεται μόνο το γόητρο των δύο ομάδων αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Διαβάστε λεπτομέρειες για το ματς που περιμένει με τεράστιο ενδιάφερον ο ποδοσφαιρικός πλανήτης.

Στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί επιβλήθηκε με άνεση 3-0 της Λίβερπουλ , αυτή την Κυριακή πάντως η αναμέτρησή τους στο "Anfield" είναι πολύ πιο κομβική για το μέλλον των δύο ομάδων.

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ, το ντέρμπι των 70.000.000 λιρών
© GETTY IMAGES

Και αυτό γιατί φτάσαμε ήδη στην 30η αγωνιστική (μετά από αυτό το ματς θα απομένουν άλλα οκτώ για τη λήξη του μαραθωνίου) και οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος φαίνεται πως θα δώσουν σκληρή μάχη για το Champions League με έπαθλο όμως μόνο ένα εισιτήριο.

Αυτή τη στιγμή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταλαμβάνει την 4η θέση με 57 βαθμούς και η Λίβερπουλ την καταδιώκει έχοντας δύο πόντους λιγότερους: αυτό σημαίνει πως με νίκη της στη φωλιά του αντιπάλου της η ομάδα του Φαν Χάαλ φτάνει στο +5 και κάνει τεράστιο άλμα για το Champions League ενώ σε περίπτωση νίκης των "κόκκινων" του Μπρένταν Ρότζερς κάνουν το προσπέρασμα και "βάζουν φωτιά" στη μάχη για την κατάληψη της 4ης θέσης.

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ, το ντέρμπι των 70.000.000 λιρών
© REUTERS

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό δεν είναι μόνο το γόητρο και η φήμη των δύο ομάδων που διακυβεύεται το μεσημέρι της Κυριακής αλλά και το δέλεαρ του Champions League που είναι και οικονομικό.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Daily Mail" τα κέρδη που αναμένεται να έχει η κάθε ομάδα από την παρουσία της τη νέα σεζόν στο Champions League -συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα εισιτήρια στα εντός έδρας ματς- θα είναι τουλάχιστον 70.000.000 λίρες!

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ, το ντέρμπι των 70.000.000 λιρών
© IAN HODGSON

Το εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρει πως για κάθε εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι η Γιουνάιτεντ υπολογίζει έσοδα από τα εισιτήρια ύψους 2 εκ.λιρών και η Λίβερπουλ 1,5 εκ. λίρες ενώ στο "παιχνίδι" μπαίνουν και οι χορηγοί που σε περίπτωση μή συμμετοχής στο Champions League θα δώσουν λιγότερα χρήματα στην ομάδα που θα μένει έξω από τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Η ομάδα μάλιστα που φέρεται να "καίγεται" περισσότερο -από οικονομικής πλευράς- να βγει στο Champions League τη νέα σεζόν- είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού από την περυσινή της απουσία από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είχε ζημία ύψους 50 εκ.λιρών!

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ, το ντέρμπι των 70.000.000 λιρών

Σημειώνεται πως το ματς των... 70 εκ.λιρών προκαλεί ενδιαφέρον σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο αγώνας θα μεταδοθεί σε 175 χώρες και υπολογίζεται ότι θα μπει στα σπίτια 645 εκατομμυρίων ανθρώπων!

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ