ΣΤΗΛΕΣ

Η Λίβερπουλ στην... Ελλάδα!

Η Λίβερπουλ στην... Ελλάδα!
INTIME SPORTS

Η Λίβερπουλ φέρνει τις ακαδημίες της στην Ελλάδα για πρώτη φορά! Ο θρυλικός Ίαν Ρας βρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση της πρωτοποριακής συμφωνίας, τραβώντας τα βλέμματα πάνω του. Οι Τάσος και Γιάννης Δημητρίου μιλούν στην κάμερα του Sport24.gr για το ξεχωριστό εγχείρημα.

Η Λίβερπουλ δεν έχει ανάγκη να συστηθεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό μιας και τα κατορθώματά της γνωστά στην υφήλιο από το 1892 όπου και ιδρύθηκε. Ωστόσο, μία νέα συνεργασία φέρνει τον ιστορικό σύλλογο στην χώρας μας, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά με ταλέντο να φτάσουν μέχρι της Ακαδημίες της στο Κέρκμπι!

Στην πορεία των χρόνων αρκετοί σημαντικοί ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα του συλλόγου του μεγαλύτερου λιμανιού της Αγγλίας. Ένας από αυτούς είναι και ο Ίαν Ρας, ο οποίος βρέθηκε στην χώρα μας με αφορμή της έναρξης των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου της Λίβερπουλ στην Ελλάδα.

Ο Ίαν Ρας μαζί με τον υπεύθυνο ακαδημιών της Λίβερπουλ, Στίβεν Τέρνερ παρουσίασαν το συγκεκριμένο εγχείρημα - το οποίο αποτελεί τις βάσεις για να μυηθεί το ελληνικό κοινό στη φιλοσοφία ενός τόσο σπουδαίου συλλόγου.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας παρόντες ήταν και οι Ντάρκο Κοβάσεβιτς-Γιώργος Αμανατίδης, ενώ φίλοι του συλλόγου από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είχαν την χαρά να πάρουν αυτόγραφο από τον αγαπημένο τους, Ίαν Ρας και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Οι δηλώσεις του Ίαν Ρας

Τάσος Δημητρίου: "Να μην πηγαίνουν χαμένα τα ταλέντα"

Ο Τάσος Δημητρίου, σύμβουλος της Agenda Sport Action και Περιφερειακός προπονητής τόνισε στο Sport24.gr ότι μέσα από αυτή την πρωτοποριακή κίνηση θα μπορούν να αξιοποιηθούν περισσότερο τα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα μάς είπε:

" Είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Agenda Sport Action, να μπορέσει να μεταφέρει τη μοναδική φιλοσοφία της Λίβερπουλ και στον ελληνικό χώρο. Η συγκεκριμένη φιλοσοφία πρεσβεύει μια σωστή λειτουργία και οργάνωση - όχι μόνο στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί προϋποθέσεις για μια ταυτότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί νομίζω ότι αυτό που μας λείπει είναι η ταυτότητα, ο προγραμματισμός και η ργάνωση, ώστε στο μέλλον να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα μας, τα οποία δεν αξιοποιούνται γιατί δεν υπάρχει μια προγραμματισμένη, οργανωμένη και εκπαιδευτική διαδικασία.

Η φιλοσοφία της Λίβερπουλ εκφράζεται μέσα από αυτή τη διαδικασία που αν στην Ελλάδα ακολουθηθεί σωστά μέσα από τα clubs, θα μπορέσουμε στο μέλλον να δούμε μέσα και από τους ερασιτεχνικούς συλλόγους σε όλα τα τμήματα των ακαδημιών μια αξιόλογη προσπάθεια.

Νομίζω ότι δεν έχει γίνει αυτό. Ξεκινάει μια πρώτη συνεργασία με μικρότερους συλλόγους και στη συνέχεια θα διευρυνθεί αυτό σε όλο τον ελληνικό χώρο και νομίζω ότι θα είναι κάτι πολύ πρωτοποριακό για την εξέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου και αξιοποίηση των ταλέντων, που στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πάρα πολλά και δυστυχώς πηγαίνουν χαμένα, δεν αξιοποιούνται".

Από την πλευρά του ο Γιάννης Δημητρίου, υπεύθυνος του προπονητικού τιμ των ακαδημιών αφού μας συστήθηκε τόνισε:

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση που η Λίβερπουλ είναι κοντά στις ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το συγκεκριμένο project έχει να κάνει με την τεχνογνωσία και την υποστήριξη της Λίβερπουλ. Οι ομάδες που θα μπουν στο δίκτυο θα έχουν μια βάση στη φιλοσοφία που δουλεύει η Ακαδημία της Λίβερπουλ, από την οποία έχουν βγει όλοι αυτοί οι μεγάλοι παίκτες. Θα γίνει η προσπάθεια οι ξένοι προπονητές να μεταφέρουν την εμπειρία τους, σε μια διαρκή συνεργασία, στους Έλληνες, ώστε να νέα παιδιά να ονειρευτούν κάτι περισσότερο".

Θα υπάρχει κάποια αξιολόγηση στα παιδιά πριν μπουν στις ακαδημίες;

"Τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν στο δίκτυο των ακαδημίων, θα μπορούν να μπουν και να γραφτούν και μέσα από μια διαδικασία που θα περάσουν στο πρώτο διάστημα (ενδεχόμενος στα πρώτα 1-2 χρόνια), αν τα καταφέρουν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από αυτή την αξιολόγηση και να πάνε στο Κέρκμπι, στις Ακαδημίες της Λίβερπουλ, να προπονηθούν εκεί και να αξιολογηθούν από το τμήμα σκάουτ της επίσημης ομάδας της Λίβερπουλ".

Θα υπάρχει κάποια συνδρομή;

"Η συνδρομή θα είναι ανάλογα με το σωματείο και την κάθε ομάδα. Αυτό θα έχει να κάνει με όλα τα κομμάτια που δίνονται όπως ο ρουχισμός".

Αυτή τη στιγμή σε ποια σημεία λειτουργούν οι Ακαδημίες;

"Αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Αθήνα μία ομάδα στην Ερυθραία, ο Πανερυθραϊκός, υπάρχει ομάδα στη Ρόδο και υπάρχει η ΕΠΣ Ρεθύμνου. Είμαστε σε επαφή με ομάδες από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Μακεδονία και Αθήνα για να μπουν και αυτές στο δίκτυο αλλά ακόμα είμαστε σε μορφή ανάπτυξης".

Από τη superleague υπάρχουν ομάδες;

"Ακόμα είμστε σε συζητήσεις. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη που ανοίγεται για συνεργασία με τη Λίβερπουλ και στους επόμενους μήνες θα αναπτυχθεί πάρα πολύ αυτό το κομμάτι".

Η Λίβερπουλ στην... Ελλάδα!
COPYRIGHT2006

Ο συντάκτης του Sport24.gr, Παναγιώτης Δαλαταριώφ, με τον Ίαν Ρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ