ΣΤΗΛΕΣ

Η χρονιά του Ρονάλντο

Η χρονιά του Ρονάλντο

Την Δευτέρα(12/1) στην Ζυρίχη ο Ρονάλντο θα διεκδικήσει την Χρυσή Μπάλα. Το 2014 ήταν μία χρονιά γεμάτη γκολ, ρεκόρ και τίτλους για τον Πορτογάλο. Θυμηθείτε τις πιο σημαντικές στιγμές του.

Το 2014 ήταν μία ακόμα εξαιρετική χρονιά για τον Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σημείωσε, όπως κάθε χρόνο, πολλά γκολ, έσπασε πολλά ρεκόρ και κατέκτησε τίτλους. Μοναδικά παραφωνία ήταν οι εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε συλλογικό επίπεδο η Ρεάλ κατέκτησε το 10ο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της και ο θρίαμβος των "μερένγκες" οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στον Πορτογάλο που σημείωσε 17 γκολ στην διοργάνωση! Το 2014 ξεκίνησε με γκολ του Ρονάλντο κόντρα στην Θέλτα και τελείωσε με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο Μαρόκο.

Η κόντρα του με τον Μέσι συνεχίστηκε. Στους νοκ άουτ αγώνες της Ρεάλ με την Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ βγήκε άτυπα νικητής με τον τρίτο υποψήφιο διεκδικητή της Χρυσής Μπάλας, τον Γερμανό τερματοφύλακα Μάνουελ Νόιερ.

Ξεπέρασε τον Ραούλ και τον Αλφέδρο Ντι Στέφανο στην λίστα των σκόρερ της Ρεάλ στην Ευρώπη. Σπάνια τραυματίζεται και δεν αγωνίζεται μόνο όταν νιώθει κουρασμένος. Κυνηγάει τα ρεκόρ με μανία και θέλει να σκοράρει σε κάθε αγώνα. Θυμηθείτε τις σημαντικότερες στιγμές του Ρονάλντο το 2014.

8 Ιανουαρίου: Στις αρχές του 2014 η Ρεάλ νίκησε 3-0 την Θέλτα στο Μπερναμπέου για την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο Κριστιάνο ξεκίνησε την χρονιά με δύο γκολ και έφθασε τα 400 σε 653 παιχνίδια στην επαγγελματική του καριέρα! Αφιέρωσε τα γκολ του στον Εουσέμπιο που είχε πεθάνει λίγες ημέρες νωρίτερα.

13 Ιανουαρίου: Ο Ρονάλντο αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής το 2013 και με δάκρυα στα μάτια πήρε το βραβείο Χρυσή Μπάλα της ΦΙΦΑ. Δεύτερος στην ψηφοφορία ήταν ο Μέσι και τρίτος ο Ριμπερί.

Η χρονιά του Ρονάλντο

25 Ιανουαρίου: Στον αγώνα με την Γρανάδα ο Κριστιάνο φωτογραφήθηκε μαζί με τους συμπαίκτες του κρατώντας την Χρυσή Μπάλα.

Η χρονιά του Ρονάλντο

2 Φεβρουαρίου: Κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο ο Ρονάλντο έχασε την ψυχραιμία του και δέχτηκε κόκκινη κάρτα.

Η χρονιά του Ρονάλντο

11 Φεβρουαρίου: Η Ρεάλ νίκησε 2-0 στο Βιθέντε Καλντερόν την Ατλέτικο και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Ο Κριστιάνο, χάρις στα δύο εύστοχα πέναλτι που σημείωσε, έφθασε τα πέντε γκολ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο κύπελλο και ξεπέρασε τον Λουίς Αραγονές, στην λίστα των σκόρερ των δύο ομάδων.

26 Φεβρουαρίου: Στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ 2013-14, ο Κριστιάνο έκανε ρεκόρ σημειώνοντας 9 γκολ. Απέναντι στην Σάλκε στην φάση των "16" έβαλε τέσσερα γκολ και ξεπέρασε το προσωπικό του ρεκόρ με 12 γκολ στην διοργάνωση. Συνολικά σημείωσε 17 γκολ!

23 Μαρτίου: Η Μπαρτσελόνα "άλωσε" το Μπερναμπέου καθώς νίκησε 4-3 την Ρεάλ με χατ-τρικ του Μέσι. Ο Ρονάλντο σκόραρε με πέναλτι.

2 Απριλίου: Στο ματς εναντίον της Ντόρτμουντ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ρονάλντο έφθασε τις 100 συμμετοχές στην διοργάνωση!

29 Απριλίου: Η Ρεάλ ταπείνωσε την Μπάγερν στο Μόναχο με 4-0! Ο Ρονάλντο έβαλε δύο γκολ και η "βασίλισσα" πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

24 Μαϊου: Το τέταρτο γκολ της Ρεάλ με πέναλτι από τον Ρονάλντο στον θρίαμβο επί της Ατλέτικο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την κατάκτηση του "La Decima" από την "βασίλισσα".

25 Μαϊου: Ο Ρονάλντο στους πανηγυρισμούς της Ρεάλ για την κατάκτηση του "La Decima" στους δρόμους της Μαδρίτης.

Η χρονιά του Ρονάλντο

16 Ιουνίου: Η συντριβή της Πορτογαλίας από την Γερμανία με 4-0, ήταν η αρχή τους τέλους για τους Πορτογάλους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ο Ρονάλντο δεν κατάφερε να διακριθεί εμφανώς επηρεασμένος από την κακή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του στο τουρνουά.

Η χρονιά του Ρονάλντο

26 Ιουνίου: O Ρονάλντο έβαλε το νικητήριο γκολ της Πορτογαλίας επί της Γκάνα με 2-1 αλλά πλέον ήταν αργά καθώς οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο αποκλείστηκαν από το Μουντιάλ.

12 Αυγούστου: H Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε τον Αύγουστο το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Στον τελικό νίκησε την Σεβίλλη 2-0 με δύο γκολ του Ρονάλντο.

25 Αυγούστου: Ο CR7 άνοιξε λογαριασμό στον εναρκτήριο αγώνα της Ρεάλ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με αντίπαλο την Κόρδομπα και παράλληλα ξεκίνησε το σερί των 12 αγώνων με προσωπικά του γκολ.

16 Σεπτεβρίου: Η υπεράσπιση του Τσάμπιονς Λιγκ που κατέκτησε η Ρεάλ στην Λισαβώνα ξεκίνησε με αντίπαλο την Βασιλεία. Η Ρεαλ νίκησε 5-1 στο Μπερναμπέου και ο Ρονάλντο ήταν στους σκόρερ της αναμέτρησης.

20 Σεπτεμβρίου: Στην εντυπωσιακή νίκη της Ρεάλ 8-2(!) με αντίπαλο την Λα Κορούνια, ο Ρονάλντο έκανε το πρώτο του χατ-τρικ το 2014 και εικοστό συνολικά στην καριέρα του.

26 Σεπτεμβρίου: Καρέ τερμάτων για τον Ρονάλντο στη νίκη της Ρεάλ επί της Ελτσε με 5-1 στο Μπερναμπέου. Με 186 γκολ σε 169 αγώνες πρωταθλήματος ο Πορτογάλος μπήκε στην λίστα των δέκα κορυφαίων σκόρερ της La Liga.

5 Οκτωβρίου: Ένα ακόμα χατ-τρικ για τον CR7 στη νίκη της Ρεάλ επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 5-0!

22 Οκτωβρίου: Χάρις στο γκολ που σημείωσε στο Άνφιλντ στη νίκη της Ρεάλ επί της Λίβερπουλ με 3-0, ο Ρονάλντο έφθασε τα 70 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στον αγώνα με την Λουντογκόρετς ξεπέρασε τον Ραούλ και έγινε ο δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης, πίσω από τον Μέσι.

25 Οκτωβρίου: Ένα ακόμα γκολ του Ρονάλντο σε clasico. Η Ρεάλ νίκησε 3-1 στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

18 Νοεμβρίου: Αντιμετώπισε τον Μέσι στο φιλικό Πορτογαλία - Αργεντινή που διεξήχθη στο Ολντ Τράφορντ.

Η χρονιά του Ρονάλντο

12 Δεκεμβρίου: Το τελευταίο του γκολ το 2014, ο Ρονάλντο το έβαλε στη νίκη της Ρεάλ επί της Αλμερία με 4-1.

20 Δεκεμβρίου: Το τελευταίο τρόπαιο της χρονιάς η Ρεάλ το κατέκτησε στο Μαρόκο. Στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων νίκησε την Σαν Λορένσο με 2-0.

Πηγή: Goal.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ