ΣΤΗΛΕΣ

Γκάφες κάνουν και οι κορυφαίοι του κόσμου

Γκάφες κάνουν και οι κορυφαίοι του κόσμου

Με αφορμή τις γκέλες των Νόιερ και Κουρτουά, το Sport24.gr θυμίζει επικές γκάφες κορυφαίων γκολκίπερ του πλανήτη που τις περισσότερες φορές κατέληξαν σε γκολ. Ακόμα και οι καλύτεροι έχουν τις άσχημες στιγμές τους (VIDEOS).

Η θέση του τερματοφύλακα είναι μοναχική και πολύ ιδιαίτερη. Κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο, διότι δεν υπάρχει κανένας πίσω για να καλύψει μια "γκέλα" και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί η κατάληξη να είναι το γκολ. Έχει συμβεί και στους κορυφαίους του είδους...

Οι Μάνουελ Νόιερ και Τιμπό Κουρτουά βίωσαν μια τέτοια στιγμή την Κυριακή που μας πέρασε κόντρα σε Γκλάντμπαχ και Χαλ, έστω και αν στην περίπτωση του Βέλγου τερματοφύλακα της Τσέλσι δεν επηρέασε την τελική επικράτηση των Λονδρέζων που φουλάρουν για το πρωτάθλημα της Premier Leeague.

Γκολκίπερ που μοιάζουν ανίκητοι, που σε αναρίθμητα παιχνίδια κατέβασαν ρολά, που είναι οι καλύτεροι των καλύτερων και μετουσιώνουν σε πράξη την γνωστή φράση ότι "το Α και το Ω" σε μια ομάδα είναι ο τερματοφύλακάς της", έχουν τις στιγμές που δεν θα ήθελαν να βιώσουν ποτέ.

Μια θολούρα του μυαλού, μια έλλειψη συγκέντρωσης ή κακή εκτίμηση μιας φάσης, μπορεί να επιφέρει ένα λάθος που δεν περίμενες ποτέ απ' αυτούς, διότι είναι σπάνιες οι φορές που στην πολυετή καριέρα τους έδωσαν δικαιώματα.

Το Sport24.gr, συγκέντρωσε χαρακτηριστικές περιπτώσεις και τις παρουσιάζει, όχι για να τους... στιγματίσει, αλλά για να (απο)δείξει ότι τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και μόνο όποιος είναι αδρανής, δεν κάνει τέτοια. Απλά, κάποια είναι πιο κραυγαλέα και πολλές φορές πιο μοιραία.

*Οι περιπτώσεις που αναφέρονται, είναι ενδεικτικές και σίγουρα υπάρχουν αρκετές περισσότερες. Είναι ένα δείγμα, ώστε να φανεί πως ακόμα και αυτός που δεν περιμένεις, μπορεί να έχει την άτυχη στιγμή του. Ουδείς αλάνθαστος...

Όλιβερ Καν

Τζανλουίτζι Μπουφόν

Ίκερ Κασίγιας

Μάνουελ Νόιερ

Ρομπέρτο Χιμένεθ

Φαμπιάν Μπαρτέζ

Έντουιν Φαν ντερ Σαρ

Πετρ Τσεχ

Πίτερ Σμάιχελ

Ντέιβιντ Σίμαν

Τιμπό Κουρτουά

Ρενέ Χιγκίτα

Ρόι Κάρολ

Νταβίντ Ντε Χέα

Βίκτορ Βαλντές

Ντίντα

Ντιέγκο Λόπεθ

Τζόε Χαρτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ