ΣΤΗΛΕΣ

Αυτός είναι ο Νο 1 οπαδός της Έβερτον

Αυτός είναι ο Νο 1 οπαδός της Έβερτον

Ξεκίνησε να βλέπει την Έβερτον σε ηλικία 7 ετών και δεν σταμάτησε ποτέ. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τον 87χρονο Μπίλι Ίνγκαμ ο οποίος είναι μακράν ο πιο θρυλικός οπαδός στο "Goodison Park" (videos).

"Α story about passion" ("Μία ιστορία πάθους"). Αυτός είναι ο τίτλος που αφιέρωσε στον Μπίλι Ίνγκαμ η Barclays (επίσημος σπόνσορας της Premier League) μέσα από ντοκιμαντέρ που έφτιαξε για τη ζωή του και αλήθεια είναι πως φαντάζει άκρως αντιπροσωπευτικός όσον αφορά στη σχέση του με την Έβερτον.

Και αυτό γιατί κατέχει ένα ρεκόρ που δύσκολα μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος για να τον κοντράρει μέσα στο Νησί: παρακολουθεί όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της Έβερτον από την ηλικία των 7 ετών ενώ τα τελευταία 70 χρόνια έχει μόνιμη θέση στις εξέδρες του "Goodison Park" ως κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας!

"Η Έβερτον σημαίνει τα πάντα για μένα. Όταν φτάνω στο στάδιο και βλέπω αυτό τον αγωνιστικό χώρο έχω πάντα τα ίδια συναισθήματα. Ανυπομονώ για το κάθε ματς. Η Έβερτον είναι το πάθος μου και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ".

Αυτά τα λόγια που βγαίνουν από τα χείλη του 87χρονου Ίνγκαμ στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ της Barclays είναι αρκετά για να συνειδητοποιήσουν ακόμα και οι μή μυημένοι στον αθλητισμό το δέσιμο αυτού του ανθρώπου απέναντι στην ομάδα της καρδιάς του.

Δεν είναι άλλωστε και πολλοί οι παίκτες που φόρεσαν την ιστορική μπλε φανέλα της Έβερτον και δεν τους είδε ο Νο 1 Evertonian οπαδός στο Νησί.

Αυτός είναι ο Νο 1 οπαδός της Έβερτον

Από τους Ντίξι Ντιν (1925-1937) και Ντέιβ Χίκσον (1948-55) μέχρι τους Γκάρι Λίνεκερ (1985-86) Πολ Γκασκόιν (2000-02), αμέτρητοι είναι οι σπουδαίοι παίκτες που παρέλασαν μπροστά στα μάτια του επονομαζόμενου "Billy the Blue" ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει δει την ομάδα του Λίβερπουλ να κατακτάει 4 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Αγγλίας, 7 Σούπερ Καπ Αγγλίας και 1 Κύπελλο Κυπελλούχων.

Για όλα αυτά που έχουν δει άλλωστε τα μάτια του μέσα στα γήπεδα επιλέχτηκε πριν από έναν χρόνο για να πάρει μέρος στη promo διαφημιστική καμπάνια για το πρωτάθλημα της Premier League με τίτλο "Thank You" ενώ μετά από εκείνη την special συμμετοχή του δεν υπάρχει πλέον φίλος της Έβερτον που να τον βλέπει έξω από το γήπεδο και να μην τον αναγνωρίζει.

"Όλα αυτά μου φαίνονται απίστευτα. Με το που φτάνω στα τουρνικέ για να μπω στο γήπεδο ο κόσμος με βλέπει και μου λέει "Είσαι ο Μπίλι που παίζει στο διαφημιστικό, εσύ δεν είσαι;", αναφέρει με καμάρι ο υπερήλικας φαν των "ζαχαρωτών" ο οποίος είναι πλέον κάτι σαν εθνικός θησαυρός για την ποδοσφαιρική ιστορία στο Νησί.

Όσο για τη μέγιστη ηθική επιβράβευση που έχει λάβει ο Μπίλ Ίνγκαμ από την Έβερτον, αυτή έλαβε χώρα στις 24 Αυγούστου 2013 μέσα στο δεύτερο σπίτι του και μπροστά σε 36.410 θεατές.

Ήταν στο ματς της Έβερτον με τη Γουέστ Μπρομ (πρώτο εντός έδρας στο πρωτάθλημα για τα "ζαχαρωτά" εκείνη τη σεζόν και ντεμπούτο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στον πάγκο τους), εκεί που ένα ολόκληρο γήπεδο ήταν "στο πόδι" για να τον αποθεώσει για ένα ολόκληρο λεπτό μέσω ενός ανεπανάληπτου standing ovation.

Ο Μπίλι Ίνγκαμ πάτησε το πόδι του στο χορτάρι του "Goodison Park" στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η επίσημη Έβερτον για να τιμήσει τον θρυλικό Ντέιβ Χίκσον και το κοινό των "μπλε" δεν έχασε την ευκαιρία να τιμήσει και το ζωντανό θρύλο της ομάδας που είναι ένας από αυτούς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ