ΣΤΗΛΕΣ

Από τον Άγγελο μέχρι τον Σίλντενφελντ!

Από τον Άγγελο μέχρι τον Σίλντενφελντ!

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 32 (!) ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει την φανέλα με το "τριφύλλι" και τον "Δικέφαλο Αετό". Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και τους θυμίζει.

Δύο από τις ιστορικότερες ομάδες κοντράρονται την Κυριακή (8/3) στην άδεια Λεωφόρο. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην Α' Εθνική κατηγορία, αφού είναι από τις λίγες ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία!

Επιμέλεια: Χρήστος Κομνηνακίδης

Όπως είναι λογικό δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν "συνεργαστεί" στο μεταγραφικό παζάρι, ενώ δεν είναι λίγοι και οι παίκτες που έχουν φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων.

Το μεγαλύτερο παράδειγμα παίκτη που έχει γράψει ιστορία σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και μάλιστα όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους...

Πέρα από τον "Σάλπι", όμως, την διαδρομή Λεωφόρο (ή ΟΑΚΑ!)-Τούμπα έχουν κάνει ακόμη 31 (!) ποδοσφαιριστές. Ανάμεσά τους ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ, Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος φόρεσε την φανέλα με το τριφύλλι, ενώ είναι ο μόνος που έχει περάσει και από τους πάγκους των δύο ομάδων!

Από τον Άγγελο μέχρι τον Σίλντενφελντ!

Άλλα ονόματα που ξεχωρίζουν από τα παλιά είναι αυτό του Αχιλλέα Ασλανίδη, του Κώστα Φρατζέσκου, του Χρήστου Τερζανίδη και των αδερφών Δημόπουλου.

Πιο πρόσφατα, συναντάμε τον Γ.Χ Γεωργιάδη, τον Κώστα Χαλκιά και φυσικά τους Νίνη και Κατσουράνη, οι οποίοι την περασμένη σεζόν ήταν στον ΠΑΟΚ. Τέλος, κρατήστε ότι στο φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ υπάρχουν -πέρα από τον Σαλπιγγίδη- άλλοι δύο πρώην "πράσινοι", οι Αλέξανδρος Τζιόλης και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Διαβάστε τα ονόματα των παικτών που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες (τυχαία σειρά):

Άγγελος Αναστασιάδης, Χρήστος Δημόπουλος, Θανάσης Δημόπουλος, Χρήστος Τερζανίδης, Μιχάλης Μπέλης, Αχιλλέας Ασλανίδης, Σπύρος Μαραγκός, Λεωνίδας Βόκολος, Πέρσι Ολιβάρες, Θανάσης Τσίγκας, Μπράις Μουν, Ντάνι Φερνάντες, Σάντορ Τόργκελε, Γιώργος Χ. Γεωργιάδης, Παντελής Κωνσταντινίδης, Κώστας Χαλκιάς, Κώστας Φρατζέσκος, Φίλιππος Δάρλας, Βίτορ Βιτόλο, Δημήτρης Μάρκος, Νίκος Καραγεωργίου, Χρήστος Μελίσσης, Κώστας Χαραλαμπίδης, Γιώργος Θεοδωρίδης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Σωτήρης Νίνης, Κώστας Κατσουράνης, Νίκος Σπυρόπουλος και Γκόρντον Σίλντεφλεντ.

Ο Άναστασιάδης και το ρεκόρ του

Φυσικά όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει γράψει τη δική του ιστορία καθώς είναι ο μοναδικός που πέρασε και από τις δύο ομάδες και ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής ενώ έχει κατακτήσει πρωτάθλημα τόσο με τον ΠΑΟΚ (1976) όσο και με τον Παναθηναϊκό (1984) όπως και κύπελλα (δύο Κύπελλα με τον Παναθηναϊκό, το 1982 και 1984 και ένα με τον ΠΑΟΚ (1974) . Πρωτάθλημα και με τους δύο κατέκτησαν και οι Αχιλλέας Ασλανίδης, Χρήστος Δημόπουλος.

Οι κυπελλούχοι

Επτά είναι οι παίκτες που κατέκτησαν κύπελλα και με τις δύο ομάδες: Ο Μιχάλης Μπέλλης, ο Αχιλλέας Ασλανίδης, ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Μάρκος, ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ