ΣΤΗΛΕΣ

Τζαβέλλας-Βιεϊρινία με τα μάτια του "Kicker"

Τζαβέλλας-Βιεϊρινία με τα μάτια του "Kicker"

Ο συντάκτης του έγκυρου γερμανικού περιοδικού Kicker, Γιώργος Βαβρίτσας αναλύει την πορεία του Γιώργου Τζαβέλλα στην Άϊντραχτ, ενώ εκτιμά πως ο Βιεϊρίνια θα πετύχει στην Βόλφσμπουργκ.

Πληροφορίες θέλουν τον Παναθηναϊκό να έχει συμφωνήσει με τον Γιώργο Τζαβέλλα παρότι το επενδυτικό fund των Σαουδαράβων δεν έχει αναλάβει τα ηνία της "πράσινης" ΠΑΕ.

Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου δεν διάγει τις πιο παραγωγικές μέρες της καριέρας του στην Άϊντραχτ, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στα βασικά πλάνα του Αρμίν Φε.

Στην παρούσα φάση η υλοποίηση μίας τέτοιας μεταγραφής θα εξυπηρετούσε τα πλάνα και των δύο πλευρών, όπως τονίζει στο Sport24.gr ο δημοσιογράφος του περιοδικού Kicker, Γιώργος Βαβρίτσας.

"Με τον Σκίμπε στον πάγκο ο Τζαβέλλας ήταν βασικός και αναντικατάσταστος. Όλα πήγαιναν δεξιά για τον ποδοσφαιριστή, όπου μάλιστα είχε πετύχει και ένα εκπληκτικό γκολ απέναντι στη Σάλκε με σουτ πίσω από τη σέντρα.

Η αλλαγή προπονητή σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Τζαβέλλα, είχε ως συνέπεια να μείνει αρκετά πίσω αγωνιστικά. Ήταν ο μεγάλος χαμένος αφού δεν μπόρεσε να πάρει μέρος ούτε στην προετοιμασία.

Ο Φε, ο οποίος ανέλαβε τον πάγκο της Άϊντραχτ στις 30 Μαϊου του περασμένου έτους δεν το πίστευε πολύ. Έχασε τη θέση του αφού προτιμούσε τον πρώην παίκτη της Λεβερκούζεν και του Αννόβερου Τζακπά.

Ακόμη και όταν ο Τζακπά, είναι τιμωρημένος δεν εμπιστεύεται τον Τζαβέλλα αλλά προτιμά να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Κέλερ".

Εκτός πλάνων

Σύμφωνα με τον ομογενή δημοσιογράφο ο Τζαβέλλας δεν έχει μεγάλη τύχη στη φετινή σεζόν εάν παραμείνει στη Φρανκφούρτη.

"Ευκαιρίες μπορεί να πάρει αλλά δεν θα είναι πολλές. Ίσως χρησιμοποιηθεί αλλαγή σε κάποια παιχνίδια. Αν μιλούσαμε τέτοια εποχή πέρυσι θα σου έλεγα πως ο Τζαβέλλας μπορεί να κάνει μεγαλύτερη καριέρα.

Δεν μιλάω για μεταγραφή σε Μπάγερν ή Σάλκε αλλά θα μπορούσε να αγωνιστεί σε μεσαία ομάδα της Μπουντεσλίγκα.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να του λείπει η ταχύτητα, όμως διαθέτει τεχνική, εμπειρία και μοιράζει ασίστ στοιχεία που αρέσουν στους γερμανικούς συλλόγους."

"Καλή λύση για τον Παναθηναϊκό"

"Πλέον όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι δύσκολο να κάνει μεταγραφή στη Γερμανία. Νομίζω πως και για τον ίδιο αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Θα είχε έτσι περισσότερες λύσεις ο Παναθηναϊκός αλλά και ανταγωνισμό με τον Σπυρόπουλο. Επίσης, αυξημένες πιθανότητες για να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα στο Euro 2012".

"Μπορεί να τα καταφέρει ο Βιεϊρίνια"

Ο συντάκτης του Kicker αναφέρθηκε και στη μεταγραφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ.

" Τον Βιεϊρίνια τον πιστεύουν στη Βόλφσμπουργκ. Εϊναι ένας ποδοσφαιριστής που ήθελε ο Μάγκατ και γι'αυτό εισηγήθηκε την απόκτηση του. Έχει τα φόντα να κάνει καριέρα στην ομάδα, καθώς διαθέτει χαρακτηριστικά ικανότατου ποδοσφαιριστή.

Η Βόλφσμπουργκ δαπάνησε περίπου 4 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει αλλά σκέψου πως έχει μπάτζετ για μεταγραφές που φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ. Ο Μάγκατ μπορεί να φέρει 7-8 ποδοσφαιριστές.

Ο Βιεϊρίνια δεν είναι ο μόνος. Με αυτά τα χρήματα δηλαδή που διαθέτει η διοίκηση της Βόλφσμπουργκ θα μπορούσε να αποκτήσει το 51% των μετοχών της ΑΕΚ, ή ακόμη και τον ΠΑΟΚ.

Ο Βιεϊρίνια έρχεται στη Βόλφσμπουργκ ενώ βρίσκεται αγωνιστικά στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αλλά και σε καλή ηλικία.

Αν ανέβει η Βόλσφμπουργκ στον δεύτερο γύρο και με την ανάλογη δουλειά πιστεύω πως μπορεί να κάνει και νέα μεταγραφή. Είναι η κατάλληλη εποχή για εκείνον.

Εάν ο ΠΑΟΚ τον παραχωρούσε το καλοκαίρι ίσως να έβαζε περισσότερα χρήματα στα ταμεία του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ