ΣΤΗΛΕΣ

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου στο Sport24.gr: "Φοβάμαι τον Σαλπιγγίδη"

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου στο Sport24.gr: "Φοβάμαι τον Σαλπιγγίδη"
INTIME SPORTS

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, Ίλιε Ντουμιτρέσκου δηλώνει στο Sport24.gr πως οι πιθανότητες πρόκριση στο Μουντιάλ μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας είναι 50-50. Η αποθέωση για Σαλπιγγίδη, Σάντος, η εμπιστοσύνη στον Πιτσούρκα αλλά και οι νίκες που δεν θα ξεχάσει ποτέ κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ (videos).

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου μέλος της “δαντελένιας” τριπλέτας μαζί με τους Χάτζι και Ραντουτσόιου οδήγησαν την εθνική Ρουμανίας στα προημιτελικά του Μουντιάλ των ΗΠΑ (1994).

Τέσσερα χρόνια αργότερα ο “Ντούμι” πήρε μέρος στο τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του με τους Ρουμάνους να φτάνουν μέχρι τους “16”. Έκτοτε οι “Tricolorii” έμειναν εκτός “νυμφώνος”.

Οι συμπατριώτες του πρώην τεχνικού των ΑΕΚ (2004), Αιγάλεω (2005), Ακράτητου (2005), Καλλιθέας (2005-2006), ΠΑΟΚ (2006) και Πανθρακικού (2009) φιλοδοξούν έπειτα από 16 χρόνια να επιστρέψουν στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού της υφηλίου σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου στο Sport24.gr: "Φοβάμαι τον Σαλπιγγίδη"

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, ο οποίος αυτή την εποχή εργάζεται ως αναλυτής στον τηλεοπτικό σταθμό Digi Sport, είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην εθνική Ρουμανίας το 1989 σε ηλικία 20 κόντρα στην Ελλάδα.

Ο 44χρονος τεχνικός μίλησε στο Sport24.gr για τους αγώνες μπαράζ μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας δηλώνοντας απόλυτα ενήμερος για την πορεία της εθνική μας ομάδα, τα ατού της, αλλά και τον τρόπο δουλειάς του Φερνάντο Σάντος.

Σύμφωνα με τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου οι πιθανότητες πρόκρισης για το Μουντιάλ είναι μοιρασμένες.

Δεν υπάρχει φαβορί σε αυτό το ζευγάρι. Και οι δύο ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες. Είναι θέμα μέρας, φόρμας, αποφασιστικότητας αλλά και να μην υπάρχουν ασφαλώς τραυματισμοί. Για μένα είναι 50-50 οι πιθανότητες

Γνωρίζω τον Φερνάντο Σάντος είναι ένας εξαιρετικός προπονητής που κάνει φανταστική δουλειά. Έχει όραμα, ρίχνει βάρος στην τακτική, προετοιμάζει σωστά την εθνική Ελλάδας, διαθέτει μεγάλη εμπειρία και διατηρεί την ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και τις υπόλοιπες γραμμές.

Ξέρει καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο αφού βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια. Εκτός από τον προπονητή η εθνική Ελλάδας διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όπως είναι οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Παπασταθόπουλος και Τζιόλης.

Μην ξεχνάμε πως πρόκειται ουσιαστικά για ένα βαλκανικό ντέρμπι, με ότι συνεπάγεται αυτό. Θα παίξει ρόλο η συγκέντρωση, η αποφασιστικότητα που απαιτείται σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Χρειάζεται απόλυτη πειθαρχία. Σε τέτοια ματς πρέπει να μάχεσαι μέχρι τέλους και να έχεις αγωνιστικό προσανατολισμό”.

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου στο Sport24.gr: "Φοβάμαι τον Σαλπιγγίδη"
INTIME SPORTS

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αναφέρθηκε στα στοιχεία που κρίνουν τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Ο πρώην άσος της Τότεναμ και της εθνικής Ρουμανίας μίλησε για τους Έλληνες διεθνείς τους οποίους ξεχωρίζει.

“Υπολογίζω ιδιαίτερα ποδοσφαιριστές όπως είναι ο φορμαρισμένος Μήτρογλου αλλά και ο Σαλπιγγίδης. Έχουν την αίσθηση του σκοραρίσματος, όπως άλλωστε και ο Γιώργος Σαμαράς.

Επίσης δεν θα μπορούσα να αγνοήσω ποδοσφαιριστές της κλάσης του Κατσουράνη και του Καραγκούνη που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία”.

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου έκανε ειδική μνεία για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη με τον οποίο είχε συνεργαστεί κατά την διάρκεια της θητείας του στον ΠΑΟΚ.

“Ο Σαλπιγγίδης είναι ένας επικίνδυνος στράκερ για κάθε άμυνα. Μπορεί να παίξει από δεξιά, στην κορυφή της επίθεσης, αριστερά, παντού. Είναι πολύπλευρος ποδοσφαιριστής με ποιότητα. Δεν σταματά ποτέ να προσπαθεί, μπορεί να πασάρει και ανά πάσα στιγμή να σκοράρει”.

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου στο Sport24.gr: "Φοβάμαι τον Σαλπιγγίδη"
INTIME SPORTS

Ο “Ντούμι” σε ερώτηση του Sport24.gr για την “αχίλλειο πτέρνα” της Ρουμανίας χαμογέλασε με νόημα προτιμώντας να επικεντρωθεί στα πλεονεκτήματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.

Ως Ρουμάνος δεν μπορώ να αναφερθώ στα μειονεκτήματα. Αντίθετα, θεωρώ πως ο Πιτσούρκα κάνει εξαιρετική δουλειά στην εθνική Ρουμανίας. Πρόκειται για έναν προπονητή με όραμα, που ξέρει να προετοιμάζει πολύ καλά τους παίκτες του για τέτοια παιχνίδια.

Μελετάει πολύ τον αντίπαλο και γνωρίζει πως να δίνει κίνητρο σε μια νέα ομάδα όπως είναι η εθνική Ρουμανίας. Οι Μάρικα, Στάνκου αλλά και Λαζάρ του ΠΑΟΚ και Γκόιαν του Αστέρα Τρίπολης είναι ικανότατοι παίκτες”.

Δύο είναι τα ματς που δεν θα ξεχάσει από την προπονητική καριέρα του στην Ελλάδα. Εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού ως προπονητής της ΑΕΚ, αλλά και η επικράτηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ του Φερνάντο Σάντος.

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου στο Sport24.gr: "Φοβάμαι τον Σαλπιγγίδη"
INTIME SPORTS

Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα. Ξέρω βέβαια πως η χώρα περνάει τώρα κρίση όμως μόνο καλά λόγια έχω να πω για την παρουσία μου στην Ελλάδα.

Με την ΑΕΚ δεν θα ξεχάσω την εκτός έδρας νίκη που είχαμε πετύχει επί του Ολυμπιακού με 1-0 (σ.σ.: 14/3/2004) με το γκολ που πέτυχε ο Βασίλης Λάκης. Τότε είχαμε στην ΑΕΚ παίκτες όπως οι Τσάρτας, Ζαγοράκης, Οκκάς, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος.

Επίσης ως προπονητής του ΠΑΟΚ κέρδισα τον Φερνάντο Σάντος όταν εργαζόταν στην ΑΕΚ (9/4/2006, 2-1). Πρόκειται για δύο παιχνίδια που δεν έχω ξεχάσει”.

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου στο Sport24.gr: "Φοβάμαι τον Σαλπιγγίδη"

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου τέλος ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν έχει εγκαταλείψει την προπονητική.

“Δεν έχω εγκαταλείψει την προπονητική. Αυτή την εποχή συνεργάζομαι ως αναλυτής στον συνδρομητικό τηλεοπτικό σταθμό Digi Sport. Ελπίζω πως θα έρθω στην Αθήνα για την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ρουμανία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ