ΣΤΗΛΕΣ

Μπάντοβιτς στο Sport24.gr: "Στο μυαλό μου ο Ολυμπιακός"

Μπάντοβιτς στο Sport24.gr: "Στο μυαλό μου ο Ολυμπιακός"

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μιλάει από το μακρινό Αζερμπαϊτζάν στο Sport24.gr για τη νέα πρόκληση της καριέρας του στην ανερχόμενη Μπακού των Βερπακόφσκις και Τσεσνάουσκις. Οι εξαιρετικές συνθήκες εργασίας, οι στόχοι του, το όνειρο του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και η ατάκα του για τον συνεργάτη του Βεγκάρ Χουσεινζάντε που έγινε γνωστός από το Football Manager!

"To μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιτυχία είναι ο φόβος πως θα αποτύχεις" συνηθίζει να λέει ο Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ανήκει στην κατηγορία των προπονητών που αντιμετώπισαν κατάματα τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν στην καριέρα τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε ηλικία μόλις 17 ετών αγωνίστηκε στις HΠΑ με τους Σεν Λούις Στίμερς ενώ στη συνέχεια περιπλανήθηκε στο Βέλγιο για να επιστρέψει στα 20 του στο Μαυροβούνιο και την Σουτγιέσκα!

Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού, προσελήφθη ως σκάουτερ από τους «ερυθρόλευκους» έχοντας κάνει ουσιαστικά το αγροτικό τους σε Ακράτητο (2004-2005) και Κέρκυρα (2005-2006) με την ιδιότητα του ασίσταντ κόουτς.

Την σεζόν 2009-2010 βρέθηκε σε δύο φορές στον πάγκο των Πειραιωτών (μετά τις απολύσεις των Κετσπάγια και Ζίκο) παίρνοντας το «βάπτισμα του πυρός» από τον Σωκράτη Κόκκαλη ως πρώτος προπονητής.

Στην πρώτη του θητεία μάλιστα έκανε το δύο στα δύο απέναντι σε Άλκμααρ και ΠΑΟΚ.

Ακολούθησαν Κέρκυρα (2010-2011) και ΑΕΛ (2012). Τον περασμένο Ιούνιο έπειτα από ασφυκτικό πρέσινγκ της Μπακού απάντησε καταφατικά στην πρόταση των Αζέρων.

Μπάντοβιτς στο Sport24.gr: "Στο μυαλό μου ο Ολυμπιακός"

Πρόκειται για ανερχόμενη δύναμη στο ποδόσφαιρο της χώρας που αποτελεί σταυροδρόμι ανάμεσα σε ανατολική Ευρώπη και Δυτική Ασία.Ο πρόεδρος του συλλόγου (σ.σ.: ιδρύθηκε το 1997) Χαφίζ Μάμαντοφ δεν φείδεται χρημάτων επιχειρώντας να δημιουργήσει ένα αξιοπρόσεκτο σύνολο υπό την καθοδήγηση του Μπάντοβιτς.

Μπάντοβιτς στο Sport24.gr: "Στο μυαλό μου ο Ολυμπιακός"
EMINMATHERS.GALLERY.RU

Ο «ισχυρός άνδρας» της FK Μπακού ανέλαβε τα ηνία της ομάδας το 2004, έχοντας πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα (2005-2006, 2008-2009) και τρία Κύπελλα (2004-2005, 2009-2010, 2011-2012).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο ξεκίνησαν εργασίες στην έδρα της ομάδας, το ιστορικό «Τόφιγκ Μπαχράμοφ» προκειμένου να πληροί όλες τις προϋποθέσεις της UEFA.

Ο Μπόσκο Μπάντοβιτς μίλησε στο Sport24.gr για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του εξηγώντας του λόγους που ανταποκρίθηκε στη πρόταση που του έγινε. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός δεν έκρυψε την ικανοποίηση του από τις συνθήκες εργασίας που συνάντησε στο Αζερμπαϊτζάν.

Η Premyer Liga του Αζερμπαϊτζάν, όπως εξηγεί ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού έχει αρκετές ιδιαιτερότητες.

«Είμαι ευχαριστημένος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εργαστείς. Προπονητικό κέντρο, ωραία γήπεδα. Πίστευα πως το πρωτάθλημα θα είναι πιο εύκολο, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είναι δύσκολο να σκοράρεις. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία με τους ανθρώπους του συλλόγου».

Μπάντοβιτς στο Sport24.gr: "Στο μυαλό μου ο Ολυμπιακός"

Το «φλερτ» της Μπακού με τον Μπάντοβιτς κρατούσε για αρκετό καιρό.

«Προτού αναλάβω την Μπακού είχα ταξιδέψει εδώ πριν δύο χρόνια, είχα επικοινωνία με τους ανθρώπους της ομάδας. Είχαμε μία πρώτη γνωριμία, όπου σχημάτισα πολύ καλή εικόνα. Την δεύτερη φορά που ήρθα στο Μπακού έμεινα 12 μέρες. Βλέποντας τις συνθήκες που επικρατούν αποφάσισα να συνεχίσω εδώ. Βέβαια και το οικονομικό έπαιξε ρόλο, άλλωστε όλοι έχουμε οικογένειες».

Μία ματιά στο ρόστερ της Μπακού αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το επίπεδο του συλλόγου. Με άρωμα από την ελληνική Σούπερ Λίγκα αλλά και ποδοσφαιριστές με προϋπηρεσία σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα (Γαλλία, Ολλανδία, Σκωτία). Βερπακόφσκις, Τσεσνάουσκις, Μπεθέρα αλλά και Ποπχάτζε, Παρκς, Νέναντ Κοβάσεβιτς είναι παίκτες με εμπειρία.

«Είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, γήπεδα και σωστές συνθήκες. Έβλεπα DVD και είχα διαπιστώσει πως είναι δύσκολο να σκοράρεις. Υπάρχουν αξιόλογες ομάδες, όπως είναι και η Νέφτσι που απέκλεισε τον ΑΠΟΕΛ και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League».

Δείτε δηλώσεις του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στα αγγλικά

Μέχρι πρότινος στο ρόστερ της Μπακού ανήκε και ο Βαγγέλης Μάντζιος, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να εγκλιματισθεί στο νέο του περιβάλλον. Ο 43χρονος τεχνικός παραδέχεται πως δεν είναι εύκολη απόφαση για έναν έλληνα ποδοσφαιριστή να μεταναστεύσει στο Μπακού.

«Εξαρτάται από το άτομο. Εγώ για παράδειγμα είμαι συνηθισμένος, έφυγα σε ηλικία 16-17 χρονών από το σπίτι μου, εγκατέλειψα την οικογένεια για να αφοσιωθώ στο ποδόσφαιρο.

Το θέμα τι θέλει κανείς και πως το βλέπει. Προσωπικά υπέγραψα συμβόλαιο δύο ετών μένοντας ικανοποιημένος από όσα είδα. Ο καθένας ασφαλώς το βλέπει διαφορετικά και σίγουρα δεν είναι εύκολη απόφαση».

Δείτε τον Βαγγέλη Μάντζιο να σκοράρει με τη φανέλα της Μπακού

Η FK Μπακού μέχρι στιγμής αποδεικνύεται «πρωταθλήτρια» στις ισοπαλίες έχοντας φέρει 10 σε 17 ματς. Σύμφωνα με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, η ομάδα έχει ανεβάσει ρυθμούς αλλά ακόμη δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Η κατάκτηση του Κυπέλλου ωστόσο αντικειμενικό στόχο.

«Ναι, το Κύπελλο ασφαλώς και το διεκδικούμε. Ανέλαβα την Μπακού μόλις 10 μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Χτίζουμε μία νέα ομάδα, τον τελευταίο ενάμισι μήνα παίζουμε πολύ καλύτερα. Υπάρχει βελτίωση. Ασφαλώς απαιτείται υπομονή. Στοχεύουμε σε μία θέση στην εξάδα στο πρωτάθλημα».

Μπάντοβιτς στο Sport24.gr: "Στο μυαλό μου ο Ολυμπιακός"

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του άλλοτε προπονητή της Κέρκυρας για τον Βουγκάρ Χουσεϊνζάντε, ο οποίος έγινε γνωστός παγκοσμίως για την πρόσληψη του ως μάνατζερ στην Μπακού λόγω της εμπειρίας και των ικανοτήτων του στο Football Manager! Πρόκειται για μία ιστορία που είχε παρουσιάσει αναλυτικά το Sport24.gr.

«Είναι ένα νέο παιδί που βρίσκεται 1,5-2 μήνες στην ομάδα. Δεν έχει εμπειρίες όμως δείχνει θέληση να μάθει και του εξηγώ τον ρόλο του. Είναι ένα έξυπνο παιδί που προσπαθεί πολύ για την ομάδα. Γεννήθηκε στη Σουηδία και εργαζόταν στην εταιρεία του προέδρου».

O Μπόσκο Μπάντοβιτς παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και θεωρεί δεδομένο πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα.

«Η δεύτερη υπηκοότητα μου είναι ελληνική. Η γυναίκα μου και το παιδί μένουν στην Αθήνα. Αγαπάω την Ελλάδα, έχω ζήσει όμορφες στιγμές και κάποια στιγμή θα επιστρέψω.

Έχω διαλέξει αυτή την εποχή να εργάζομαι μακριά από την οικογένεια και είναι κάτι που έχω συνηθίσει».

Μπάντοβιτς στο Sport24.gr: "Στο μυαλό μου ο Ολυμπιακός"
INTIME SPORTS

Όπως δηλώνει ο Μαυροβούνιος τεχνικός στο Sport24.gr, o Oλυμπιακός αποτέλεσε μεγάλο σκαλοπάτι στην καριέρα του.

«Ανέλαβα δύο φορές τον Ολυμπιακό. Μεγάλη ομάδα που με βοήθησε πολύ, γνώρισα πολλούς ανθρώπους και προπονητές. Μου έδωσε πολλά ο Ολυμπιακός, έμαθα πράγματα μέσα από την παρουσία σε ένα τόσο σπουδαίο σύλλογο, όμως έδωσα και εγώ. Πέρασα ωραίες στιγμές».

Η επιστροφή του στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας υπάρχει στο μυαλό του.

«Βέβαια είναι στο μυαλό μου. Υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού; Θα δείξει ο χρόνος».

Η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στον νυν τεχνικό της FK Μπακού.

«Ναι, μπορεί να προχωρήσει στο Europa League. Διαθέτει νέους παίκτες, νέο προπονητή έχοντας επιδείξει καλή παρουσία. Μέσα σε λίγο χρόνο τα πήγε καλά. Πήρε βαθμούς στο Τσάμπιονς Λιγκ αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις».

Μπάντοβιτς στο Sport24.gr: "Στο μυαλό μου ο Ολυμπιακός"
INTIME SPORTS

Σύμφωνα με τον 43χρονο τεχνικό οι συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο παρά τα οικονομικά προβλήματα είναι οι ιδανικές στην ανάδειξη νέων ταλέντων.

«Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τους Έλληνες παίκτες. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα αλλά και πολλές άλλες χώρες.

Οι ποδοσφαιριστές που προσπαθούν κάποια μέρα θα δικαιωθούν και θα πάρουν αυτό που αξίζουν.

Δεν πρέπει να κυνηγάς μόνο τα χρήματα. Θεωρώ πως σε αυτή την δύσκολη εποχή μπορούν να αναδειχθούν ταλέντα.

Το γεγονός βέβαια πως ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα δεν είναι καλό για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος».

Δείτε τα γκολ της Μπακού στο Κύπελλο Αζερμπαϊτζάν επί της Σούμακγιτ

Δείτε στιγμιότυπα από το ευρωπαϊκό ματς της Μπακού με την σλοβενική Μούρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ