ΣΤΗΛΕΣ

H Guardian προειδοποιεί

H Guardian προειδοποιεί

Ο Μάρκους Κρίστενσον της Guardian αναλύει την Άρσεναλ και γράφει για τη ζωή χωρίς τον Φαν Πέρσι, προειδοποιεί για τον Τσάμπερλεϊν, αποτυπώνει το μοναδικό του ερωτηματικό για τους "κανονιέρηδες" και κάνει τη δική του πρόβλεψη.

Διαβάστε αναλυτικά το σχόλιο που έκανε για λογαριασμό του Sport24.gr ο Άγγλος δημοσιογράφος, Μάρκους Κρίστενσον, της " The Guardian" σχετικά με την Άρσεναλ. Ποια τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία των Λονδρέζων και οι παίκτες που μπορούν να παίξουν το ρόλο-κλειδί.

"Η Άρσεναλ, ως συνήθως είναι μια ομάδα που εξελίσσεται καθημερινά. Ο Αρσέν Βενγκέρ έχασε παίκτες-κλειδιά και τώρα προσπαθεί να προσαρμοστεί στη ζωή χωρίς τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Αλλά, πάντα προσαρμοζόντουσαν με επιτυχία. Το έκαναν πριν χρόνια όταν έχασαν τον Νικολά Ανελκά και παλαιότερα όταν πούλησαν τον Μαρκ Όφερμαρς και τον Εμανουέλ Πετίτ ή αργότερα τον Τιερί Ανρί στην Μπαρτσελόνα. Πέρσι είχε γίνει το ίδιο με τους Σαμίρ Ναζρί και Σεσκ Φάμπρεγκας.

Αυτή τη σεζόν ως σύνολο μοιάζουν πιο δεμένοι. Ο παλαίμαχος αμυντικός Στιβ Μπουλντ έχει αναλάβει την άμυνα της Άρσεναλ και στα πρώτα πέντε ματς είχαν δεχτεί μόλις δύο γκολ, πριν δηλαδή την εντός έδαρς ήττα με 2-1 από την Τσέλσι. Στο κέντρο ο Αμπού Ντιαμπί είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μαζί με τον Μικέλ Αρτέτα δείχνει πολύ βελτιωμένος σε έναν πιο αμυντικό ρόλο. Και να θυμάστε ότι ο Τζακ Ουίλσιρ το μεγάλο ταλέντο του αγγλικού ποδοσφαίρου βρίσκεται σε στάδιο επιστροφής. Έπαιξε με την ομάδα κάτω των 21 αυτή τη βδομάδα και θα είναι στη διάθεση του προπονητή για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Η μεσαία γραμμή δουλεύει εξαιρετικά, ακόμη και χωρίς τον Ουίλσιρ ως τώρα. Τα ερωτηματικά παραμένουν μόνο για την επίθεση. Ο Ολιβιέ Ζιρού είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά όχι της κλάσης του Φαν Πέρσι σε ότι αφορά τα τελειώματα. Ο Ζερβίνιο είναι τρομακτικά ασταθής, παρά το εκπληκτικό γκολ που σημείωσε απέναντι στην Τσέλσι. Και ο Μαρουάν Σαμάκ; Όσα λιγότερα πούμε για αυτόν, τόσο το καλύτερο.

Ο Τίο Ουόλκοτ από την άλλη λέει ότι προτιμά να παίζει σε μια πιο περιφερειακή θέση στην επίθεση, αλλά ακόμη δεν έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο και περνάει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στον πάγκο. Ο Αρσάβιν είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, αν κι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να προειδοποιηθούν για τον νεαρό Άλεξ Οξλαντ Τσάμπερλεϊν, που είναι μια μεγάλη απειλή.

Το ίδιο, όμως, ίσχυε και την περασμένη σεζόν όταν σκόραρε κόντρα στην ελληνική ομάδα στην δύσκολη νίκη με 2-1 στο Emirates. Κανείς στην Αγγλία για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς δεν περιμένει η Άρσεναλ να χάσει βαθμούς, αλλά αφού μιλάμε για μια ομάδα που χτίζεται, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανο.

Η δική μου πρόβλεψη; Νίκη της Άρσεναλ με 2-1"

Μάρκους Κρίστενσον, Guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ