ΣΤΗΛΕΣ

Από την ΑΕΚ στην εθνική ΗΠΑ

Από την ΑΕΚ στην εθνική ΗΠΑ

Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ του ομογενή μέσου Στέφανου Σταμουλακάτου, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Μάλιστα ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του σε διεθνές τουρνουά!

Τον Αύγουστο του 2010, ο Στέφανος Σταμουλακάτος εκπλήρωνε ένα παιδικό του όνειρο, συμμετέχοντας στις προπονήσεις της ΑΕΚ υπό την εποπτεία του Μανόλο Χιμένεθ που έσταζε μέλι για τον νεαρό μέσο.

Ο πιτσιρικάς δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την "Ένωση" απολαμβάνοντας κάθε στιγμή δίπλα στους άσους του "Δικεφάλου".

Παρότι άφησε άριστες εντυπώσεις στον Ισπανό τεχνικό, που μάλιστα εισηγήθηκε την παραμονή του στην ΑΕΚ, εντούτοις αποφάσισε να επιστρέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να ολοκληρώσει τις σχολικές του υποχρεώσεις.

Ο Σταμουλακάτος, ο οποίος θεωρείται μεγάλο ταλέντο στην Αμερική, κλήθηκε πρόσφατα στην εθνική U-19 των ΗΠΑ προκειμένου να πάρει μέρος στο τουρνουά 2012 Mercedes-Benz Cup που διεξάγεται 6-7 Ιανουαρίου στη Στουτγκάρδη με τη συμμετοχή των Φράιμπουργκ, Μάιντς, Αμβούργου, Στουτγκάρδης, Λέγκια Ντάνζιγκ, Λάτσιο, Σέλτικ αλλά και της εθνικής U-19 των ΗΠΑ.

Ο ανερχόμενος μέσος, ολοκληρώνει το high school τον προσεχή Ιούνιο και ήδη έχει πάρει ήδη υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Σίρακιους!

Ο Σταμουλακάτος, ωστόσο ονειρεύεται διεθνή καριέρα και δεν αποκλείεται να αγωνιστεί στην Ευρώπη ή ακόμη και στο ελληνικό πρωτάθλημα σε περίπτωση που κριθεί έτοιμος να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Ο 17χρονος άσος ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της Empire United που συμμετέχει στο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόκειται για μία λίγκα, η οποία θεσπίστηκε προκειμένου να αναδειχθούν οι μελλοντικοί αστέρες του αμερικάνικου ποδοσφαίρου.

Από την ΑΕΚ στην εθνική ΗΠΑ

Οι γονείς του Σταμουλακάτου γεννήθηκαν στην Ελλάδα και αναγνωρίζεται ως Έλληνας πολίτης. Μάλιστα μιλάει άπταιστα ελληνικά, ενώ έχει εκφράσει την επιθυμία να φορέσει στο μέλλον τη γαλανόλευκη φανέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη σεζόν σημείωσε 17 γκολ σε 29 συμμετοχές, ενώ μέχρι στιγμής σε πέντε αγώνες έχει σκοράρει ένα τέρμα.

Δείτε τον Ελληνοαμερικανό Στέφανο Σταμουλακάτο εν δράσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ