OPINIONS

Ο Αναστασίου και ο χρυσός σκούφος

Ο Αναστασίου και ο χρυσός σκούφος
Αναστασίου INTIME SPORTS

Ο Αναστασίου πρέπει να ξεφυλλίσει τον ποδοσφαιρικό τσελεμεντέ για να βρει την πιο νόστιμη συνταγή για γκολ, με βασικό συστατικό τον Μάρκους Μπεργκ. Μόνο έτσι θα χορτάσει η πείνα της ομάδας για ευρωπαϊκά παιχνίδια φέτος.

Αντί να συζητάμε τώρα για το ζευγάρι Παναθηναϊκού - Ζενίτ (με τους Ρώσους κληρώθηκε η Σταντάρ), για το πόσες πιθανότητες έχουν οι πράσινοι να περάσουν στους ομίλους και πώς θα καταφέρει ο Αναστασίου να αιφνιδιάσει τον Βίλας - Μπόας και να μπλοκάρει τα ακριβοπληρωμένα ατού των Ρώσων, περάσαμε στην ταινία «Χτυποκάρδια στη Δανία». Όπου στον Παναθηναϊκό αγωνιούν και ανησυχούν για τις δυο αναμετρήσεις που είτε θα τους επιτρέψουν να παίξουν φέτος στην Ευρώπη, είτε θα επιτρέψουν στη μουρμούρα, τη γκρίνια και την αμφισβήτηση να επισκεφθούν την ομάδα από τα τέλη Αυγούστου.

Τι να πούμε τώρα; Ότι ο Παναθηναϊκός περνάει εύκολα; Ότι η Μίντιλαντ είναι του χεριού του; Ότι αν είναι προσεκτικός και σοβαρός δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα; Χαίρω πολύ, τα ίδια λέγαμε και πριν τον πρώτο αγώνα με τη Σταντάρ και μετά το 0-0 στο Βέλγιο, πανηγυρίζαμε που πούλαγαν τον έναν παίκτη τους πίσω από τον άλλον, ήρθαν στη Λεωφόρο σαν πρόβατα για σφαγή σύμφωνα με την αίσθηση των περισσότερων κι έφυγαν νικητές.

Τυχεροί - ξετυχεροί οι Βέλγοι, άτυχοι - ξεάτυχοι οι πράσινοι, ο σκόρερ του δεύτερου γκολ πήγαινε να βγάλει σέντρα κι έβαλε το γκολ της ζωής του (δεν το λέω εγώ, ο ίδιος ο το ομολόγησε), ο Σίλντελφελντ σημάδεψε δυο φορές τα δοκάρια σε δυο αγώνες, όπως και να έχει η Σταντάρ θα είναι σίγουρα στο Europa και έχει τις (λιγοστές) πιθανότητές της για τους ομίλους του Champions League, ο δε Παναθηναϊκός πρέπει να φτιάξει και να μοντάρει διάφορα πράγματα για να περάσει τη Μίντιλαντ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρώτο και κυριότερο που πρέπει να μοντάρει, είναι το γκολ. Το εύκολο γκολ, το δύσκολο γκολ, δεν έχει καμία σημασία: γκολ νά'ναι κι όπως νά'ναι, αφού σε 180 λεπτά κόντρα στους Βέλγους ο Παναθηναϊκός είχε τρία δοκάρια, καμιά 20ριά ευκαιρίες καλές ή πολύ καλές αλλά το ένα γκολ που σημείωσε από πόδια αντιπάλου ήρθε. Κι όπως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, δεν υπάρχει και ολίγον γκολ, στα τρία δοκάρια δεν κερδίζεις πέναλτι και η τελική στατιστική που κάνει τη διαφορά δεν είναι ούτε τα σουτ προς την αντίπαλη εστία, τα δοκάρια ή η κατοχή της μπάλας, αλλά τα γκολ που σημειώνουν οι δυο ομάδες.

Κι η Μίντιλαντ στα τρία παιχνίδια για το πρωτάθλημα Δανίας που έχει δώσει σκοράρει. Τρώει και γκολ, αλλά βάζει και γκολ. Έχει έναν σχετικό ρυθμό, έχει αρκετά πιτσιρίκια, έχει σχεδόν μισή ντουζίνα Νιγηριανούς που τρέχουν πολύ, έχει παίκτες που έχουν να χάσουν ελάχιστα και πάρα πολλά να κερδίσουν αν μπουν στους ομίλους του Europa. Απέναντι σε όλα αυτά ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα και ομοιογένεια, έχει παίκτες με διάθεση να διακριθούν και να προοδεύσουν, αλλά του λείπει το γκολ. Πολύ απλά διότι αυτή η ομάδα είναι εξαρτημένη από τον Μάρκους Μπεργκ, είναι χτισμένη πάνω του και δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να λειτουργεί σαν ρολόι όταν ο Σουηδός πατάει καλά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κόντρα στη Σταντάρ ο Μπεργκ δεν ήταν ο περσινός φονικός και κυνικός στράικερ. Το είδε ο Αναστασίου και παρά τις ενστάσεις όλων των προπονητών της εξέδρας και του πληκτρολογίου, του έβαλε κοντά του και στα δυο ματς τον Πέτριτς. Νομίζετε ότι ο κόουτς έχει κολλήματα. αφήνει τίποτα στην τύχη ή παίρνει χαρτάκι από πάνω για το ποιον θα βάλει; Γάτα είναι ο Αναστασίου και θέλησε να βρει και να πάρει από τον Κροάτη τη μισή φάση, το ένα γκολ που θα μπορούσε να βάλει μόνο και μόνο λόγω κλάσης, από ένα πλασέ ή ένα καλοχτυπημένο φάουλ, ώστε να μασκαρευτεί η ανετοιμότητα του Μπεργκ.

Δεν του βγήκε του Αναστασίου το δίδυμο του Μπεργκ με τον Πέτριτς και πλέον κάτι άλλο πρέπει να σχεδιάσει, χωρίς πιθανότατα στα πλάνα του να υπάρχει ο Κλωναρίδης που δύσκολα προλαβαίνει το πρώτο ματς. Θα είναι ο Καρέλης; Θα είναι ο Ντίνας αντί του Ατζαγκούν; Θα ξαναδοκιμάσει το δίδυμο Μπεργκ - Πέτριτς με περισσότερες προπονήσεις και άλλες εντολές; Θα έχει προλάβει ο Μπεργκ στις μέρες που μεσολαβούν μέχρι το πρώτο ματς με τους Δανούς να είναι ο περσινός Μπεργκ; Αυτό το τελευταίο θα ήταν και το ιδανικό, αλλά έχετε πίστη στον κόουτς, κάτι καλό έχω την αίσθηση ότι θα μαγειρέψει ως τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ