OPINIONS

Τέτοιο παίκτη ψάχνει ο Ολυμπιακός

Τέτοιο παίκτη ψάχνει ο Ολυμπιακός

Η λίστα του Ολυμπιακού για τη θέση "3" μεγαλώνει, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις για τον διάδοχο του Κώστα Παπανικολάου. Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος παρουσιάζει τον παίκτη που αναζητούν οι "ερυθρόλευκοι".

Από τότε που έγινε γνωστή η παραχώρηση του Κώστα Παπανικολάου στη Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση βασικού σμολ-φόργουορντ, ενός παίκτη που θα μοιράζεται τη θέση μαζί με τον Στράτο Περπέρογλου.

Μέχρι στιγμής ο μοναδικός παίκτης που συγκέντρωνε όλα τα χαρακτηριστικά που βρίσκονται στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα, είναι ο Ντέιβιντ Μος. Μόνο που η υπόθεση του πρώην παίκτη της Σιένα ήταν εξ αρχής δύσκολη, αφού υπήρχε το συμβόλαιο με την ομάδα του Μινούτσι, έστω κι αν ο ίδιος θεωρούσε πως μπορεί να μείνει ελεύθερος λόγω των οφειλών προς το πρόσωπο του. Τελικά το Μιλάνο (του πρώην προπονητή του, Λούκα Μπάνκι) έδωσε τα χρήματα στη Σιένα και απέκτησε τον παίκτη.

Οπότε αναγκαστικά οι Πειραιώτες ξεκίνησαν νέο κύκλο αναζητήσεων, χτενίζοντας τόσο την ευρωπαϊκή αγορά, όσο και αυτή του ΝΒΑ. Από την τελευταία προέκυψε και το όνομα του Κάρτιερ Μάρτιν των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς . Μόνο που ο Αμερικανός σουτέρ, δεν είναι η μοναδική περίπτωση που εξετάζεται.

Τι παίκτη ψάχνει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα 3άρι που να έχει μέγεθος, να είναι καλός αθλητής και να σουτάρει αποτελεσματικά. Έχοντας αρκετούς καλούς χειριστές και δημιουργούς στην περιφέρεια (Σπανούλη, Λο, Μάντζαρη, Σλούκα, Κατσίβελη) ουσιαστικά ο άγνωστος-Χ θα πρέπει να είναι ένας παίκτης που θα είναι αποτελεσματικός στο να τελειώσει φάσεις.

Δεν χρειάζεται, δηλαδή, να παίζει με τη μπάλα στα χέρια, αλλά αντίθετα θα πρέπει να έχει καλό ποσοστό από το τρίποντο (όχι σαν τον Ντιαβαρά δηλαδή) και να μπορεί να εκμεταλλευτεί τέτοιες καταστάσεις. Εξάλλου κατά ένα μεγάλο ποσοστό η επιθετική φιλοσοφία του Ολυμπιακού βασίζεται σε καταστάσεις πικ-εν-ρολ.

Βλέποντας τους υπόλοιπους παίκτες της περιφέρειας (που αναφέρθηκαν παραπάνω) είναι σαφές ότι ο παίκτης που θα αποκτηθεί θα πρέπει να είναι καλός αθλητής και να έχει μέγεθος, ώστε να "ματσάρει" καλά με ψηλά τριάρια, να συμμετέχει δηλαδή στα ριμπάουντ, να τρέχει το γήπεδο και να πηγαίνει στο επιθετικό ριμπάουντ. Όλα αυτά μεταφράζονται σε "καλός αμυντικός".

Στις τελευταίες περιγραφές ταιριάζει απόλυτα ο Μαλίκ Χέρστον, ο "ταύρος" της Μιλάνο (και παλιά της Σιένα) ο οποίος όμως δεν είναι τόσο σταθερός σουτέρ.

Όλα τα παραπάνω μπορούν εν μέρη να περιγράψουν τον Παπανικολάου, αλλά και τον Μος. Καλοί αμυντικοί με σουτ, όμως, υπάρχουν αρκετοί στην αμερικάνικη αγορά, για αυτό και στον Ολυμπιακό δεν βιάζονται. Άλλωστε για να ολοκληρώσουν το ρόστερ τους χρειάζονται μόνο μια κίνηση, ενώ μπορεί να θεωρηθεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι διαθέτουν ένα μεγάλο ποσό για τη θέση, αν ληφθούν υπόψη τα έσοδα από την πώληση του Παπανικολάου στη Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ