OPINIONS

Με νέο κόουτς και ρόστερ έτοιμο κατά 90% ο Ολυμπιακός

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αποκαλύπτει τον καλοκαιρινό σχεδιασμό του Ολυμπιακού και τι θα έχει συμβεί μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας στα μέσα Ιούνη. Πόσες μεταγραφές θα έχουν γίνει ως τότε. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Πριν καλά-καλά κοπάσει ο κουρνιαχτός από τους δύο ημιτελικούς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν.

Όπως ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε στη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, αλλά και στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών της ομάδας, οι πρώτες κινήσεις είναι έτοιμες και οι ανακοινώσεις θα ξεκινήσουν ακόμη κι εντός της επόμενης εβδομάδας.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, άλλωστε, ολοκληρώνονται την Κυριακή στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό και το μόνο που απομένει είναι να οριστεί η φιέστα για την κατάκτηση του 7ου σερί τίτλου και 44ου συνολικά.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος του παραδέχθηκε, έχει κλείσει προπονητή. Όλες οι ενδείξεις, αλλά και οι σχετικές πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί, οδηγούν με σχετική ασφάλεια στο όνομα του Γάλλου Ρεμί Γκαρντ.

Ο 51χρονος τεχνικός βρέθηκε μια ανάσα από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας και αμέσως μετά από την απομάκρυνση του Πάουλο Μπέντο, αλλά οι αναστολές του σε εκείνη τη φάση πρόκριναν την υπηρεσιακή λύση του Τάκη Λεμονή.

Ο κύκλος του έμπειρου τεχνικού, ο οποίος "σφράγισε" με την παρουσία του την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά όχι και του Κυπέλλου, παρότι νίκησε χθες στο ΟΑΚΑ, θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να του προταθεί κάποιου άλλου είδους συνεργασία, από διαφορετικό πόστο.

Καλά ενημερωμένες πηγές της ΠΑΕ αφήνουν να εννοηθεί, περιμένοντας τις ανακοινώσεις για το νέο τεχνικό, ότι έχει αναλάβει ήδη δράση, έχει στα χέρια του όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζει για την ομάδα, το ρόστερ, τις ανάγκες της, αλλά και τα της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Οι μεταγραφές, λοιπόν, θα έχουν και το δικό του... άρωμα ή έστω έγκριση, αν έχει ανάψει "πράσινο φως" για περιπτώσεις παικτών που ήδη παρακολουθεί η διοίκηση. Για τον Κωνσταντίνο Λαΐφη, για παράδειγμα, ειπώθηκε ότι αποτελεί επιθυμία του νέου κόουτς να πιάσει... λιμάνι, γι' αυτό κι έχουν ξεκινήσει οι σχετικές επαφές με τη Σταντάρ Λιέγης, για να μην κάνει χρήση της οψιόν αγοράς...

ΕΤΟΙΜΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΤΑ 90% ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Από 'κει και πέρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει μεταφέρει στους εκπροσώπους των οργανωμένων ότι το νέο ρόστερ θα είναι έτοιμο γύρω στο 90% (!) από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, ενώ για Ιούλιο και Αύγουστο θα υπάρξει μέριμνα προκειμένου να γίνουν άλλες δύο κινήσεις, όπου κρίνει η τεχνική ηγεσία ότι θα χρειαστεί επιπλέον ενίσχυση.

Επίσης, ειπώθηκε αρμοδίως ότι μέχρι το ξεκίνημα της προετοιμασίας (αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 19 Ιουνίου, αλλά μπορεί να πάει και 2-3 ημέρες νωρίτερα) μπορεί να γίνουν ακόμη και 10 μεταγραφές! Χωρίς ίχνος υπερβολής...

Σε ό,τι αφορά το τι ψάχνει ο Ολυμπιακός, οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνουν τουλάχιστον πέντε "ενδεκαδάτες" κινήσεις (στόπερ, αριστερό μπακ, εξτρέμ, φορ, κόφτης) κι άλλες τόσες για να γεμίσει το ρόστερ και να υπάρχουν δύο ισάξιες επιλογές σε κάθε θέση. Μεταξύ των συμβολαίων που λήγουν είναι εκείνα των Καμπιάσο, Τσόρι Ντομίνγκες, Ντα Κόστα, Καρντόσο...

Παράλληλα, με το σκέλος της ενίσχυσης, έχει ξεκινήσει το ξεκαθάρισμα στο μέτωπο των δανεικών. Τουλάχιστον 4-5 παίκτες που παίζουν φέτος με ενοίκιο θα επιστρέψουν, έστω για να τους τσεκάρει ο νέος κόουτς στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ

Σε αυτή την κατηγορία, πλην του Λαΐφη, ανήκουν οι Κασάμι, Γιαννιώτας (ΑΠΟΕΛ), Γιαννιώτης, Μπεν (Πανιώνιος), ενώ άγκυρα στο λιμάνι θα ρίξει ξανά ο Σιώπης (σ.σ. πιθανότατα θα δοθεί εκ νέου δανεικός στο εξωτερικό), Βέλλιος (μέσω Ολυμπιακού πήγε στη Νότιγχαμ), Ρισβάνης (αποκτήθηκε ως ελεύθερος). Κάποιοι δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο επιστροφής του Νίκο Μαρτίνες που φέτος έχει κάνει εξαιρετική σεζόν στην Αυστραλία (Σίδνεϊ Γουόντερερς).

Παράλληλα, στο σκέλος των δανεικών, θα πρέπει να υπολογίσουμε και τους Ελαμπντελαουί (Χαλ), Πάρντο (Ναντ), Σιόβα (Λεγανιές), οι οποίοι, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν στο εξωτερικό, είτε στις ίδιες ομάδες, είτε σε άλλες. Με άλλα λόγια, προβλέπεται να πουληθούν...

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν αποκτηθεί ήδη ως λύσεις για το μέλλον ο Παπέ Αμπού Σισέ (Αζαξιό), ο οποίος μάλλον θα πάει στο Βέλγιο και τη Σταντάρ ακολουθώντας αντίθετη πορεία με τον Λαΐφη, αλλά και ο αριστερός μπακ Λεονάρντο Κούτρης, ο οποίος αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ και μάλλον θα συνεχίσει κάπου με... ενοίκιο για να "ψηθεί" ακόμη περισσότερο.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ