OPINIONS

Φουλ επίθεση με Πέτριτς

Φουλ επίθεση με Πέτριτς
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σκόκας γράφει για τον χρήσιμο Μλάντεν Πέτριτς ο οποίος θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και στο δημιουργικό κομμάτι

Η μεταγραφή του Μλάντεν Πέτριτς χαροποίησε (για να μην πω ενθουσίασε) την πλειονότητα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Ιδίως στη μετά Φιγκερόα περίοδο _δεδομένου ότι ο φευγάτος πια Αργεντινός, έστω και στο σύντομο διάστημα που βρέθηκε στο Τριφύλλι, έγινε η… καψούρα της εξέδρας_ η έλευση ενός παίκτη με το βιογραφικό, τις παραστάσεις και την ποδοσφαιρική τρέλα του κροάτη φορ όχι μόνο καλύπτει απόλυτα το κενό που άφησε ο Λούτσο αγωνιστικά, αλλά ξαναζεσταίνει και τον κόσμο που είχε παγώσει στο άκουσμα της είδησης της αποχώρησης του Φιγκερόα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη μάλιστα, ο Πέτριτς μού φαίνεται πιο ταιριαστή περίπτωση (από τον Φιγκερόα) στο ποδόσφαιρο που προσπαθεί να παίξει ο Παναθηναϊκός επί των ημερών του Αναστασίου. Οπως επίσης μου μοιάζει πολύ πιο ταιριαστό το δίδυμο Μπεργκ-Πέτριτς, με τον Σουηδό να παίζει «φουνταριστός» και τον Κροάτη να κινείται περιφερειακά (κάτι που κατ’ ανάγκη έκανε πολλές φορές ο κλασικός φορ Φιγκερόα).

Ολα αυτά βεβαίως, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα βγει… χειμωνιάτικο παλτό (όπως για παράδειγμα συνέβη περίπου πριν από μια δεκαετία με τον συμπατριώτη του Ρόμπερτ Γιάρνι) και ότι θα προσφέρει έστω και λίγη από την ποδοσφαιρική ποιότητα που διαθέτει και τον έστειλε στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα και της Πρέμιερ Λιγκ. Αν συμβεί αυτό μόνο αγωνιστικά οφέλη μπορεί να περιμένει ο ΠΑΟ από την προσθήκη του Πέτριτς, ο οποίος, καλώς εχόντων των πραγμάτων _πέραν της τεράστιας εμπειρίας του (τομέας στον οποίο υπάρχει έλλειμμα στους Πράσινους)_ θα προσφέρει, μεταξύ άλλων, γκολ και ταχύτητα, θα συνδράμει στην κυκλοφορία και στο μοίρασμα της μπάλας, κυρίως γύρω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά θα δώσει λύσεις και στην πληγή των επιθετικών στημένων φάσεων.

Καραγκούνης: "Σπουδαία μεταγραφή ο Πέτριτς"

Κι αν η δική μου ταπεινή ποδοσφαιρική άποψη δεν σας λέει κάτι, διαβάστε τη γνώμη του πολύπειρου Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος τον έζησε από κοντά στη Φούλαμ. «Πρόκειται για έναν επιθετικό, που δεν είναι πολύ καλός μόνο μέσα στην περιοχή, όπου βάζει γκολ, αλλά είναι εξαιρετικός και γύρω από την περιοχή. Είναι πολύ ποιοτικός με την μπάλα, έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας. Είναι ομαδικός παίκτης και είναι εκρηκτικός στα πρώτα μέτρα. Εχει πολύ καλά στημένα. Οι εκτελέσεις φάουλ είναι εξαιρετικές με το αριστερό και στέλνει την μπάλα, όπου θέλει. Γενικά όταν βρεθεί σε θέση βολής σουτάρει με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας»δήλωσε στηSportdayο «Κάρα», ο οποίος να είστε βέβαιοι ότι σε τέτοια θέματα δεν κάνει δημόσιες σχέσεις. Αν δεν πίστευε κάθε λέξη που είπε, θα απέφευγε να μιλήσει για τον Πέτριτς και για τον κάθε Πέτριτς…

Εκ πρώτης όψεως πάντως, ο Κροάτης δεν μου φαίνεται για τύπος που ήρθε για να κοροϊδέψει παρά τα 33 χρόνια που βαραίνουν τα πόδια του. Μπάλα θέλει να παίξει και διψάει για συμμετοχές και γκολ, καθώς προέρχεται από πολύμηνη αγωνιστική απραξία. Το κίνητρο το έχει λοιπόν, το οποίο θα είναι ακόμη πιο ισχυρό λόγω Μουντιάλ. Απομένει να δούμε όμως πότε θα αποθεραπευτεί πλήρως, πότε θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο (σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα αγωνιστεί σε δύο εβδομάδες εναντίον του Πλατανιά στη Λεωφόρο) και κυρίως πότε και αν θα βρει τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό και φυσικά αν θα «δέσει» με την υπόλοιπη ομάδα…

Ασάνοβιτς: "Ήρθε για να σκοράρει πολλά γκολ"

Ανεξάρτητα πάντως από την αποτελεσματικότητα της μεταγραφής (που θα κριθεί στο τέλος της σεζόν), δεν νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βρει κάτι καλύτερο μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και ιδίως με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει. Λαχείο είναι για τους Πράσινους ο Κροάτης, ο οποίος μαζί με τον Μπεργκ θα συνθέσει ένα πολύ ενδιαφέρον και εξαιρετικά δύσκολα αντιμετωπίσιμο επιθετικό δίδυμο…

Δεν έλειψαν πάντως και οι αντιδράσεις για τη μεταγραφή του Πέτριτς. Οχι γι’ αυτή καθαυτή τη μεταγραφή, αλλά για την επιλογή της τεχνικής ηγεσίας να προκρίνει την άμεση ενίσχυση στην επίθεση και όχι στην άμυνα για την οποία έχει γίνει αρκετός θόρυβος (και δικαίως). Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν «πάρτε στόπερ»και ότι «η ομάδα χρειάζεται περισσότερο έναν κεντρικό αμυντικό από έναν επιθετικό».

Πέτριτς: "Ηγέτης κι εδώ!"

Δεν διαφωνώ ότι είναι απαραίτητος ένας στόπερ στον Παναθηναϊκό, ιδίως μετά το… ναυάγιο που έχει προκαλέσει ο Σίλντενφελντ. Ωστόσο, αν μου έλεγαν ότι «έχεις τη δυνατότητα να κάνεις μια και μόνο μεταγραφή», τότε κι εγώ θα έπαιρνα επιθετικό γιατί αυτό ταιριάζει περισσότερο στη φιλοσοφία, τη στρατηγική και τον χαρακτήρα του σημερινού ΠΑΟ.

Κι αυτό είναι που εκτιμώ περισσότερο στην προκειμένη περίπτωση με την αγορά σέντερ φορ και όχι αμυντικού. Οτι δηλαδή ο Παναθηναϊκός παραμένει πιστός στο πλάνο που έχει χαράξει από το περασμένο καλοκαίρι με την έλευση του Αναστασίου, που έχει ως προτεραιότητα την επίθεση και την επίτευξη πολλών γκολ και όχι την άμυνα και το πώς θα κρατήσουμε πάση θυσία το μηδέν.

Ας μην αποκλείουμε πάντως το ενδεχόμενο να γίνει εν τέλει και μεταγραφή αμυντικού…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ