OPINIONS

Το πρωτάθλημα τελειώνει μόνο με νέους διαιτητές

Το πρωτάθλημα τελειώνει μόνο με νέους διαιτητές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Πετρωτός σχολιάζει την τραγική παρουσία Αρετόπουλου, τα παράπονα του ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης", καταλήγει στο μοναδικό συμπέρασμα για τη διαιτησία και προτείνει τη λύση για τα άχαστα του Δικεφάλου.

Ένα από τα θεαματικότερα ντέρμπι των τελευταίων ετών τινάχθηκε στον αέρα από την τραγική διαιτησία Αρετόπουλου, ο οποίος αν έχει απομείνει ελάχιστη σοβαρότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να είχε πάει ήδη σπίτι του.

Όχι μόνο αυτός, αλλά όλοι όσοι έχουν δημιουργήσει αυτό το φαύλο κύκλο της ανυποληψίας της ελληνικής διαιτησίας και έχουν ποτίσει με υπερβολικές δόσεις καχυποψίας τα μυαλά όλων των Ελλήνων φιλάθλων. Δεν χρειάζεται να μπω στη διαδικασία να αναλύσω φάσεις από το παιχνίδι για να επισημάνω τα τραγικά λάθη του Αρετόπουλου, γιατί είναι εντελώς ανώφελο. Όσοι έχουν μάτια είδαν.

Αυτό το οποίο νομίζω έχει αξία να επισημάνουμε είναι ότι δεν τελειώνει το φετινό πρωτάθλημα με αυτούς τους διαιτητές.Το κατάλαβε -επιτέλους- και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έκανε εντελώς άστοχους χειρισμούς στο θέμα της διαιτησίας, από την ώρα που τελείωσε η περασμένη σεζόν. Ο ΠΑΟΚ το μόνο που είχε να κάνει ήταν να ζητήσει καινούρια λίστα διαιτητών χωρίς κανέναν από τα "φθαρμένα" ονόματα μέσα σε αυτή και τελικά επέλεξε να κάνει επανάσταση και να προκαλέσει την αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος, αφού ο Γκιρτζίκης είχε κάνει ήδη την επιλογή των διαιτητών. Τώρα, λοιπόν, μπαίνει στο σωστό δρόμο και ζητά αυτό που ουσιαστικά είναι και μονόδρομος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο: Νέα λίστα διαιτητών από τη ΦΙΦΑ που έρχεται για να ορίσει νέα διοίκηση στην ΕΠΟ.

Κακά τα ψέμματα, αυτό που ενδιαφέρει κάθε επαγγελματική ομάδα σε σχέση με την ΕΠΟ είναι οι διαιτητές που επιλέγει η ομοσπονδία για να παίζουν στα παιχνίδια τους. Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Από ποια δεξαμενή διαιτητών θα επιλέγονται οι εκλεκτοί για τα παιχνίδια. Και αυτή τη δεξαμενή είναι που πρέπει να ορίσει ο Κουτσοκούμνης.

Χορηγός μπαίνεις σε πρωτάθλημα από το οποίο δεν θέλεις να φύγεις

Θα μπορούσα να γράψω για την... λύση της αποχώρησης του ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα. Είναι προφανές ότι αυτό δεν το θέλει ο Ιβάν Σαββίδης, γι΄ αυτό άλλωστε μπήκε και χορηγός του πρωταθλήματος. Δεν γίνεται να αποφασίζεις να μπεις χορηγός σε ένα πρωτάθλημα και παράλληλα να θέλεις να αποχωρήσεις από αυτό. Από τη στιγμή που υπάρχει καλή πρόθεση λοιπόν του Σαββίδη, θα πρέπει επιτέλους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι τέσσερις μεγάλοι και να ορίσουν τα πράγματα για τα οποία συμφωνούν, που θα σταματήσει τον φαύλο κύκλο: " μου έκανες επεισόδια θα σου κάνω χειρότερα".

Μία η λύση για τα άχαστα του ΠΑΟΚ

Πάμε και στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς είναι σαφές ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του ντέρμπι και η τρομερή αστοχία του ΠΑΟΚ και ειδικά του Τζάλμα Κάμπος. Είναι προφανές πλέον ότι μιλάμε για ζήτημα ψυχολογικής προσέγγισης στο οποίο, πέρα από κάποιες μικρές κινήσεις που μπορεί να κάνει ο Ίβιτς, π.χ. να δώσει παραπάνω χρόνο σε Περέιρα και Κουλούρη, η μόνη ριζική λύση που μπορεί να προκύψει είναι μέσα από τις μεταγραφές ενός, δύο μεγάλων παικτών που θα "σηκώσουν" και τους υπόλοιπους. Αυτό βέβαια είναι δύσκολη να γίνει τον Γενάρη, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσει ο ΠΑΟΚ αυτή τη φορά να μοιράσει σωστά το μπόλικο χρήμα που διαθέτει ο μεγαλομέτοχός του.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γλύκος: "Πρωταγωνιστές οι διαιτητές, παίζουν με τον ιδρώτα μας"
Τα highlights από το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
"Ερυθρόλευκη συνείδηση ο Αρετόπουλος"
Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ
Ίβιτς: "Ήταν απαράδεκτο που μας έβριζαν"
Ομίχλη, ο Μίλι και 2-1

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ