OPINIONS

Τι θα βγάλει η... σιωπή του Ιβάν;

Τι θα βγάλει η... σιωπή του Ιβάν;
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός αποκρυπτογραφεί τη στάση του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ στην... τιτανομαχία που έχει ξεσπάσει στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αν συνέβαιναν πέρυσι όλα όσα ζούμε φέτος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας είναι βέβαιο πως ο Ιβάν Σαββίδης θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις σκληρές δημόσιες τοποθετήσεις και τις αντιπαραθέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Φέτος, όμως, με εξαίρεση μία ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την οποία ουσιαστικά υπενθυμίζεται σε ποια πλευρά βρίσκεται ο “Δικέφαλος” στον πόλεμο που μαίνεται, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δημιουργεί αίσθηση με την σιωπή του.

Μία πρόχειρη ερμηνεία είναι ότι... “έφαγε τα μούτρα του πέρυσι και πέταξε λευκή πετσέτα”, αλλά αυτή μπορεί να υιοθετηθεί μόνο από τους... ημιμαθείς. Και ως γνωστό, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

Ναι, σαφώς και είναι αλήθεια, ότι ο Σαββίδης αντιλήφθηκε πως η περσινή σεζόν αποτέλεσε ένα μεγάλο πλήγμα στην δημόσια εικόνα του και στην προσπάθειά του να αλλάξει κατεστημένα χρόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι τα παράτησε ή ότι τόσο εύκολα αποδέχθηκε όλο αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας. Οι ενέργειες του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, όπως συμβαίνει και με το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ εκεί που εγκαταλείφθηκαν οι “κορώνες” για διεκδίκηση των σκήπτρων από τον Ολυμπιακό και το βάρος έπεσε στη δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας, ο Σαββίδης έχει επιλέξει έναν... άλλο δρόμο. Την τακτική του “κάνω πολλά και μιλάω ελάχιστα”. Και για να μην σας αφήσουμε με το ερώτημα “ποια είναι αυτό που κάνει πλέον ο Σαββίδης;” πάμε κατευθείαν στην ουσία.

Όπως είχε ενημερώσει πριν από λίγες εβδομάδες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με δεδομένη την... πάγια πλέον θέση της ότι δεν περιμένει τίποτα από τον Ανδριανό και την ΕΠΟ, αποφάσισε να κοινοποιήσει το πρόβλημα στους “300” της Βουλής και στις διεθνείς αρχές. Ήδη ετοιμάζεται ένα ντοκιμαντέρ για τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα μοιραστεί σε βουλευτές και στην UEFA, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας, Ιάκωβος Αγγελίδης έχει αρχίσει έναν κύκλο επαφών στο εξωτερικό.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Κύπριο δικηγόρο να είχε συνομιλίες με επιφανή στελέχη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο διάστημα της παρουσίας του στο Λονδίνο και την Αγία Πετρούπολη (στο περιθώριο του συνεδρίου European Club Association) τις προηγούμενες μέρες.

Στηρίζει υποψήφιο για ΕΠΟ από κοινού με Μελισσανίδη, Αλαφούζο

Από την δική του πλευρά, ο Ιβάν Σαββίδης έχει κάνει σοβαρή προεργασία για τις επόμενες εκλογές στην ΕΠΟ, αφού θεωρεί την αλλαγή διοίκησης στην Ομοσπονδία κομβική για να έρθει η επόμενη μέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει ήδη καταλήξει στον... εκλεκτό που θα βγει κόντρα στον Σαρρή (αν είναι και πάλι υποψήφιος) και δεν είναι ο Βασίλης Γκαγκάτσης, αλλά πρόσωπο που γνωρίζουν ελάχιστοι, πλην του ιδίου.

Ο Σαββίδης θέλει να εξασφαλίσει και την στήριξη των Μελισσανίδη-Αλαφούζου προκειμένου η υποψηφιότητα να αυξήσει τις πιθανότητες της να έχει θετικό αποτέλεσμα για την προεδρία της ΕΠΟ.

Σ' αυτό το σημείο είναι απαραίτητη μία διευκρίνιση: Ο Σαββίδης δεν ξεχνά ότι ο Αλαφούζος βρέθηκε στο πλευρό της ΕΠΟ τον περασμένο Ιούνιο όταν ο ΠΑΟΚ έκανε προσπάθεια να αλλάξει την ποινή που του είχε επιβληθεί με την αφαίρεση βαθμών από τα πλέι οφ για τα γεγονότα στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Γνωρίζει ότι, πάνω απ' οτιδήποτε άλλο, ο καθένας κοιτάζει τα δικά του συμφέροντα. Ωστόσο, κρίνει πως αυτή την περίοδο προέχει να αλλάξει το καθεστώς της ΕΠΟ και να δημιουργηθεί αντίβαρο στον Ολυμπιακό του Μαρινάκη. Μέρος της στρατηγικής που έχει ήδη χαράξει, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν.

Πλέον, το ερώτημα που προκύπτει είναι: Η νέα τακτική, χαμηλών τόνων στο προσκήνιο αλλά με πολλή και ουσιαστική δουλειά στο παρασκήνιο, θα αποδειχθεί πιο αποδοτική για τον ΠΑΟΚ; Την απάντηση θα την δώσει ο χρόνος και ο ίδιος ο Σαββίδης με το μέγεθος της παρεμβατικότητας που θα επιδείξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ