OPINIONS

Πυραυλοκίνητος με Βιεϊρίνια και άλλους δύο

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο Βιεϊρίνια ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ατομική ποιότητα του ΠΑΟΚ, ο Στανόγεβιτς χαμογελά στη σκέψη του 4-4-2 και ο Κώστας Πετρωτός υπενθυμίζει τις δύο κινήσεις που πρέπει να γίνουν και μετά την απόκτηση του Πορτογάλου.

Στο πρώτο ματς ήταν ο Πέδρο Ενρίκε. Πήρε τη μπάλα στην πλάγια γραμμή, χόρεψε σχεδόν όλη την άμυνα της Ολίμπικ, έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μαχαράτζε και έκανε τη μισή δουλειά. Άφησε την άλλη μισή για τον Ρόμπερτ Μακ χθες το βράδυ στην Τούμπα. Ο Σλοβάκος δεν χρειάστηκε να τους περάσει όλους, αλλά και η δική του ενέργεια ήταν δείγμα ατομικής ποιότητας.

Άρχισε τη φάση ως εξτρέμ την τελείωσε ως φορ 1-0 ο ΠΑΟΚ και φύγαμε για πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ ξεχειλίζει από ατομική ποιότητα και ειδικά μετά την προαναγγελία της μεταγραφής του Βιεϊρίνια από τον Στανόγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου, οι οπαδοί του σκέφτονται τα… γούστα που θα βγάλουν με τους παίκτες που παίζουν από τη μέση και μπροστά .

Ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται το 4-4-2 που ήθελε από την αρχή να παίξει από την αρχή αλλά δεν του έβγαινε. Πρίγιοβιτς, Μακ στην επίθεση, Βιεϊρίνια από τη μία πλευρά και Μπίσεσβαρ ή Κάμπος από την άλλη και άντε να τους πιάσεις.

Μόνο που το μεγάλο θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι ποιοι χαφ θα υποστηρίξουν αυτή την τετράδα έτσι ώστε να γίνει πυραυλοκίνητος. Ο Δικέφαλος μπορεί να είναι έτοιμος να αποκτήσει τον Βιεϊρίνια, όμως το μεγάλο του στοίχημα είναι να βρει έναν στόπερ και έναν χαφ που να εγγυώνται την ισορροπία στα μετόπισθεν.

Κρέσπο, Βαρέλα δεν είχαν πολύ σοβαρά προβλήματα χθες, αλλά απέδειξαν ότι με καλύτερους αντιπάλους θα ήταν πολύ πιο ανήσυχοι. Τόσο στα προσωπικά μαρκαρίσματα όσο και στην προσπάθειά τους να χτίσουν παιχνίδι από πίσω.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους μέσους. Ο Τσίμιροτ πέτυχε ένα φανταστικό τέρμα χθες, όμως, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι η προηγούμενη φορά που είχε κάνει κάτι ανάλογο είναι 1,5 χρόνο πριν στη Λεωφόρο. Με τέτοια συχνότητα δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι είναι ήσυχος για τους μέσους του, τη στιγμή που ούτε ο Κάνιας διαθέτει το μακρινό σουτ. Ο Σάχοβ που κινείται ως κρυφός φορ έχει άλλες αδυναμίες, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι και αποδείχθηκαν χθες από τη στιγμή που πήρε τη θέση του Κάνιας και οι Ουκρανοί έφτασαν πολλές φορές μπροστά από την εστία του Ρέι.

Σ’ αυτό το σημείο κάνω παρένθεση και υπογραμμίζω με πολύ έντονα γράμματα την παρουσία του Αργεντινού τερματοφύλακα που για τρίτο σερί ματς δημιούργησε την αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ έχει κάνει διάνα στη συγκεκριμένη επένδυση και ο Σαββίδης θα κερδίσει πολλαπλά από τα σχεδόν 2 εκατ. ευρώ που είχε δώσει για να τον αποκτήσει.

Ένας στόπερ δυναμικός και ηγέτης και ένας μέσος που να μπορεί με την ίδια επιτυχία να αμυνθεί και να επιτεθεί . Αυτούς χρειάζεται ο ΠΑΟΚ και θα μπορεί να μιλά για ένα πλήρες ρόστερ για πρωταθλητισμό. Οι δύο συγκεκριμένες θέσεις, όμως, είναι αυτές που κάνουν την διαφορά σε κάθε ομάδα (ειδικά του μέσου) και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο.

Όταν τους αποκτήσει, το βάρος θα πέσει αποκλειστικά στον Στανόγεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός πρέπει να δείξει τις ικανότητές του και να μοντάρει ένα σύνολο που εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ατομική ποιότητα.

Πάντως με αυτούς που ήδη διαθέτει, μπροστά του έχει ήδη πολλή δουλειά να κάνει, καθώς χθες ως ομάδα ο ΠΑΟΚ είχε αρκετά προβλήματα και ας κέρδισε 2-0. Δεν έβγαλε αυτοματισμούς στην επίθεση, ενώ αμυντικά, δέχθηκε 13 τελικές. Προσθέστε και τις 16 που έκανε η Ολίμπικ στο Κίεβο και θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι 29 τελικές από αυτό τον αντίπαλο είναι πάρα πολλές για τον ΠΑΟΚ και σίγουρα δημιουργούν ανησυχία ενόψει πλέι οφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Με δυο γκολάρες στα Play-offs ο ΠΑΟΚ, 2-0 την Ολίμπικ
Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ
Στανόγιεβιτς: "Ήρθε η ώρα να γυρίσει ο Βιεϊρίνια"
Μακ: "Δεν είμαστε ακόμα αυτοί που θέλαμε"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ