OPINIONS

ΠΑΟΚάρα αντίδοτο στην εγχώρια μιζέρια

ΠΑΟΚάρα αντίδοτο στην εγχώρια μιζέρια
INTIME SPORTS

Σε ένα παιχνίδι που σχεδόν όλοι τον είχαν ξεγραμμένο, ο ΠΑΟΚ έκανε μία εμφάνιση... ασυνήθιστη για ελληνική ομάδα. Όχι απλά στάθηκε με αξιοπρέπεια, αλλά στην κυριολεξία "πάτησε" (με 12 τελικές προσπάθειες) την ΤΣΣΚΑ του μπάτζετ των δεκάδων εκατομμυρίων (πολλοί το προσδιορίζουν κοντά στα 100), ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Europa League

Το περασμένο Σαββατοκύριακο που η καρδιά του Έλληνα ποδοσφαιρόφιλου "μαύριζε" από όσα συνέβησαν στο στάδιο Καραϊσκάκη, τα τραγελαφικά γεγονότα στο Βόλο και τον τσαμπουκά του Ριέρα στον Καφέ, οι παίκτες του ΠΑΟΚ προετοιμάζονταν για την ευρωπαϊκή ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ, αφού το παιχνίδι τους με τον Εργοτέλη είχε αναβληθεί.

Το παραπάνω κοντράστ ήταν ιδιαίτερα συμβολικό όπως αποδείχθηκε...

Λίγες μέρες μετά οι παίκτες του "Δικεφάλου" χάριζαν στην Ελλάδα μία από τις λίγες στιγμές περηφάνειας τα τελευταία χρόνια. Σε ένα παιχνίδι που σχεδόν όλοι την είχαν ξεγραμμένη, η ομάδα του Μάκη Χάβου έκανε μία εμφάνιση... ασυνήθιστη για ελληνική ομάδα. Όχι απλά στάθηκε με αξιοπρέπεια, αλλά στην κυριολεξία "πάτησε" (με 12 τελικές προσπάθειες) την ΤΣΣΚΑ του μπάτζετ των δεκάδων εκατομμυρίων (πολλοί το προσδιορίζουν κοντά στα 100), ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Europa League

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους, αλλά και την κακή σχέση που είχαν με την τύχη στο "Λουζνίκι". Από το σουτ του Ίβιτς μέχρι το τετ-α-τετ του Σαλπιγγίδη και την απίστευτη εξέλιξη της φάσης του πέναλτι των Ρώσων, και ενδιάμεσα το δοκάρι του Μουσλίμοβιτς, η τύχη χαμογελούσε σαδιστικά στους φιλοξενούμενους.

Η μπάλα δεν ήθελε με τίποτα να καταλήξει στα δίχτυα. Το έκανε μόνο όταν θέλήσε να επιβραβεύσει τον "Μούσλι" για το πείσμα του να κυνηγήσει μία φάση που για πολλούς έμοιαζε χαμένη. Ο Βόσνιος με την απόδοσή του δικαίωσε το χαρακτηρισμό "παίκτης για μεγάλα παιχνίδια" και όσους έλεγαν ότι θα έπρεπε να είχε αγωνιστεί βασικός στο παιχνίδι της Τούμπας.

Το σίγουρο είναι ότι σε διάταξη 4-4-1-1 είναι ο μόνος επιθετικός του ΠΑΟΚ που μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του μοναδικού καθαρόαιμου φορ.

Άφησε τις αλχημείες, πήρε άριστα

Μιας και φθάσαμε στο θέμα της τακτικής και της διάταξης που επέλεξε στη Μόσχα ο Χάβος, οι επιλογές του άγγιξαν το τέλειο. Κάθε παίκτης ανταποκρίθηκε στο ρόλο του και σ' αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι ο Χάβος διδάχθηκε από τα λάθη του στο παιχνίδι της Τούμπας.

Το "mea culpa" του προπονητή του "Δικεφάλου" φάνηκε από την επιλογή της 18άδας ακόμη. Ο Βιτόλο που είχε επιλεγεί για την ενδεκάδα στην Τούμπα, στη ρεβάνς δεν κάθισε ούτε στον πάγκο. Απόλυτα λογικό, αφού δεν είναι σε σωματική κατάσταση για να ανταποκριθεί σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου σε ιδιαίτερες συνθήκες, όπως ήταν αυτό με την ΤΣΣΚΑ.

Από εκεί και πέρα, οι επιλογές του 41χρονου τεχνικού στο βασικό σχήμα ήταν όλες σωστές. Ο Τσουκαλάς έπαιξε "καθαρόαιμο" αμυντικό χαφ και έκανε τη "βρόμικη" δουλειά απελευθερώνοντας τον Γκαρσία και τον ΄Ιβιτς που ήταν μόνο επιτελικός μέσος, κοντά στον φορ, όπως πραγματικά του ταιριάζει να αγωνίζεται.

Για τον "Μούσλι" τα είπαμε, ενώ ο Σαλπιγγίδης ως δεξί χαφ εξτρέμ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων, αλλά και μοιραίος για τον ΠΑΟΚ παίκτης, όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση. Όσο για την άμυνα, ο Κρέσιτς γέμισε την "εστία", το δίδυμο Κοντρέρας-Τσιρίλο ήταν και πάλι εγγύηση και η μόνη παραφωνία ήταν ο Λίνο των πρώτων λεπτών. Όσο περνούσε η ώρα η απόδοση του Βραζιλιάνου ανέβαινε και στο δεύτερο μέρος έκλεισε κι αυτός τους χώρους από την αριστερή πλευρά της άμυνας του "Δικεφάλου".

Περήφανη αποχώρηση από τη διοργάνωση

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ και οι οπαδοί του αποχαιρετούν την διοργάνωση του Europa League με την πίκρα ενός άδικου αποκλεισμού, γεμάτοι όμως υπηρηφάνεια για τις εμφανίσεις της ομάδας, κάτι που αποτυπώνεται και στο ζεστό χειροκρότημα των Ρώσων δημοσιογράφων μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου του Μάκη Χάβου.

Χειροκρότημα αναγνώρισης για την καθολική υπεροχή του "Δικεφάλου" κόντρα στην πολυδιαφημισμένη ΤΣΣΚΑ. Από το βράδυ της Τρίτης κιόλας, οι μεγάλες στιγμές του "Άμστερνταμ Αρίνα", του "Σουκρού Σαράτσογλου", του Ζάγρκεμπ και φυσικά της... Ευρωπαίας Τούμπας θα είναι βαθιά χαραγμένες στη μνήμη κάθε οπαδού του ΠΑΟΚ και θα δημιουργούν την προσδοκία για κάτι ακόμη μεγαλύτερο την επόμενη χρονιά.

Για να αναπληρώσουν το ευρωπαϊκό κενό (αν μπορεί να αναπληρωθεί) μέχρι το καλοκαίρι, παίκτες, τεχνική ηγεσία και κόσμος, θα ρίξουν όλες τις δυνάμεις τους στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και στο repeat της εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ