OPINIONS

Όταν ο Άγγελος κοιτάζει στον πάγκο...

Όταν ο Άγγελος κοιτάζει στον πάγκο...
Αναστασιάδης INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός προσπαθεί να μπει στο μυαλό του Αναστασιάδη και να καταγράψει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του εν όψει του... non stop προγράμματος του ΠΑΟΚ που αρχίζει από την Κυριακή.

Πάνω από δύο εβδομάδες χωρίς αγωνιστική δράση έμεινε ο ΠΑΟΚ (όπως βέβαια και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες) και η αλήθεια είναι πως σ' αυτό το χρονικό διάστημα ο Άγγελος Αναστασιάδης το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να ρίξει το βάρος στους τραυματίες και τους παίκτες που στο πρώτο "κομμάτι" της σεζόν δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής.

Παρότι στόχος ήταν να αδειάσει εντελώς το απουσιολόγιο της ομάδας, ο "Δικέφαλος" δεν κατάφερε να απαλλαγεί πλήρως από τα προβλήματά του. Ο Γιώργος Τζαβέλλας απέχει ακόμη πολύ από το να μπει στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού, ο Φακούντο Περέιρα κάνει αγώνα δρόμου για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και μόνο οι Κωνσταντινίδης και Μαντούρο θεωρούνται πλέον... προσθήκες εν όψει της επανέναρξης των αγώνων.

Τζαβέλλας και Περέιρα είναι σημαντικοί για τον φετινό ΠΑΟΚ γιατί ο μεν πρώτος δίνει... βάθος στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο δεύτερος έχει στοιχεία που δεν τα βρίσκει κανείς σε άλλον συμπαίκτη του (κυρίως την ικανότητα να κάνει παιχνίδι ή να κινείται ως δεύτερος φορ από τον άξονα).

Ωστόσο, από τη στιγμή που μιλάμε για τραυματίες, τα χέρια του Αναστασιάδη είναι "δεμένα" μέχρι ο γιατρός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Οικονομίδης να ανάψει το "πράσινο φως".

Ο προπονητής του "Δικεφάλου" είναι λογικό, κατά συνέπεια, να ψάχνεται τι θα κάνει με τους υπόλοιπους. Αυτούς που προβληματίζουν με την απόδοσή τους και δεν τον έχουν πείσει ως τώρα ότι μπορεί να ποντάρει ουσιαστικά στον πάγκο της ομάδας.

Και το θέμα τίθεται επιτακτικά γιατί το πρόγραμμα είναι πραγματικά εξοντωτικό το επόμενο διάστημα με αγώνες Κυριακές-Πέμπτη (ή Τετάρτη).

Ο Μάρτενς, ο Σπυρόπουλος, ο Γκολάσα, είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο "κάδρο" του 61χρονου τεχνικού, καθώς δεν έχουν και την "δικαιολογία" των τραυματισμών πλέον. Εδώ και εβδομάδες προπονούνται κανονικά με την ομάδα, αλλά η απόδοσή τους, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία, δεν ήταν αυτή που όλοι περίμεναν.

Ο Βέλγος δείχνει πολύ σοφτ, ο Έλληνας μπακ απλά ανεβοκατεβαίνει την αριστερή πλευρά χωρίς πυξίδα, ο Ισραηλινός μοιάζει να θέλει αλλά να μην μπορεί ακόμη να δώσει ουσιαστική προσφορά στην ομάδα του.

Το πως μπορεί ο Αναστασιάδης να πάρει βοήθειες από τους παραπάνω παίκτες είναι κάτι που μοιάζει με σπαζοκεφαλιά. Προφανώς, θα τους δώσει κάποιες ευκαιρίες ακόμη, αλλά αν δεν ανεβάσουν στροφές άμεσα, τότε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον τους στην Τούμπα.

Η αναζήτηση του νέου Τζανδάρη

Από 'κει και πέρα, υπάρχει και το ξεχωριστό, πάντα, κεφάλαιο των νεαρών παικτών. Το... ξεπέταγμα του Τζανδάρη δημιουργεί τις προσδοκίες για να βγει στην επιφάνεια κάποιος ακόμη νεαρός και η αλήθεια είναι πως στον ΠΑΟΚ υπάρχουν παίκτες που έχουν δείξει το ταλέντο τους, αλλά πρέπει να το δείξουν ότι μπορούν να το κάνουν και σε διάρκεια.

Ο Κίτσιου ήταν η αποκάλυψη, πέρυσι, της περιόδου Στέφενς, φέτος, όμως, είναι σε μέτρια κατάσταση ως τώρα. Ο Κουλούρης έκανε ορισμένες εντυπωσιακές εμφανίσεις από τα μέσα της περασμένης σεζόν και μετά, όμως φέτος δεν μπόρεσε να δείξει ανάλογα στοιχεία. Ανάλογη περίπτωση είναι και ο Πόζογλου που τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στο στόχαστρο σκληρής κριτικής λόγω των όσων συνέβησαν στην αποστολή της εθνικής Νέων στην Ελβετία.

Επιπλέον, ο Κωνσταντινίδης που είχε φτάσει στο σημείο να βολιδοσκοπείται από τη Ζάλτσμπουργκ την περίοδο Δώνη, μετά το δανεισμό του στον Αιγινιακό προσπαθεί να αρπάξει τη δεύτερη ευκαιρία στον ΠΑΟΚ, αν και στάθηκε άτυχος με τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο στο φιλικό με την ΚΠΡ, τον οποίο πλέον ξεπέρασε. Την ταχύτητά του την έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν αρκεί μόνον αυτή για να καθιερωθεί στην ομάδα.

Υπάρχουν, βέβαια, και άλλοι πιτσιρικάδες που περιμένουν τις ευκαιρίες τους, όπως ο Σαββίδης, ο Ποζατζίδης, ο Δεληγιαννίδης, αλλά γι' αυτούς τους παίκτες υπάρχει η δικαιολογία ότι δεν είχαν την εμπειρία της μόνιμης παρουσίας στην πρώτη ομάδα μέχρι το καλοκαίρι και προσπαθούν να προσαρμοστούν στις υψηλές απαιτήσεις της.

Συνοψίζοντας, ο Αγγελος Αναστασιάδης γνωρίζει πως το επόμενο διάστημα κρίνεται η πληρότητα και το βάθος του ρόστερ της ομάδας του, στοιχεία απαραίτητα για να αντέξει ο ΠΑΟΚ σε υψηλές πτήσεις και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Αν καταφέρει τότε το Γενάρη θα... μεταφέρει το πρόβλημα τον Γενάρη στον Ιβάν Σαββίδη, αφού ο μεγαλομέτοχος της ομάδας θα πρέπει να στηρίξει με μεταγραφές ποιότητας την πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ