OPINIONS

Ο Σάλπι βάζει φρένο στη φόρα της Ίντερ

Ο Σάλπι βάζει φρένο στη φόρα της Ίντερ
Σαλπιγγίδης INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός καταγράφει τα σημαντικά συμπεράσματα από το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του ΠΑΟΚ πριν τα κρίσιμα ματς με τη Ζίμπρου και ξεχωρίζει την δήλωση-καμπανάκι του Σαλπιγγίδη

Δεν θα μπορούσε να μιλάει με τόση σιγουριά για την καλή σεζόν που θα κάνει η ομάδα του ο Άγγελος Αναστασιάδης, αν δεν ήταν βέβαιος για την ποιότητα της δουλειάς που έχει γίνει στην προετοιμασία και εισέπραττε κάποιο ανησυχητικό μήνυμα από τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ.

Αρκεί να διαβάσει κανείς με προσοχή τις δηλώσεις της πλειοψηφίας των παικτών του “Δικεφάλου” μετά το ματς με την Ίντερ, για να πειστεί για του λόγου το αληθές. “Φέτος είμαστε πιο ομάδα” υποστηρίζουν όλοι... με ένα στόμα μια φωνή. Ακόμη και παίκτες που ήρθαν στην Τούμπα επί ημερών Στέφενς, όπως ο Χέτνβιχες Μαντούρο.

Το αντιλαμβάνεται και ο κόσμος που αρχίζει να γεμίζει την Τούμπα (17.000 οπαδοί στις κερκίδες παραμονές Δεκαπενταύγουστου και ενώ η Θεσσαλονίκη “έβραζε” από υπερβολική ζέστη και υγρασία δεν είναι κάτι ασήμαντο) και χθες χειροκρότησε αρκετές φορές τις προσπάθειες των παικτών της ομάδας του.

ΠΑΟΚ…. Ιντερνατσιονάλε

Είναι προφανές πώς κάτι καλό χτίζεται φέτος στον ΠΑΟΚ κι ας μην έχει βάλει βαθιά, προς το παρόν τουλάχιστον, το χέρι στην τσέπη ο Ιβάν Σαββίδης. Μόνο που, όπως συμβαίνει πάντα στο ποδόσφαιρο, την επιτυχία την κρίνουν τα αποτελέσματα. Δοκάρι και μέσα όλα καλά. Δοκάρι και έξω... γιούχα.

Και γι' αυτόν τον ΠΑΟΚ, το να μπει στους ομίλους τουEuropa League,ισοδυναμεί με τη... μισή σεζόν, αφού τα ευρωπαϊκά ματς βράδια Πέμπτης, φθινόπωρο και χειμώνα, θεωρούνται κεκτημένο στη συνείδηση όλων.

Αναστασιάδης: "Τον Μάιο θα είμαστε καλά"

Κατά συνέπεια, τα δύο ματς με την Ζίμπρου στο πλαίσιο των πλέι οφ της διοργάνωσης ισοδυναμούν με τελικούς. Αν ο “Δικέφαλος” προκριθεί, οι παίκτες θα μπορούν να μιλάνε για τον χαρακτήρα ομάδας του φετινού ΠΑΟΚ και να συνεχίσουν με ηρεμία το έργο τους, αν όχι, τα δύσκολα θα αρχίσουν από πολύ νωρίς, καθώς στον ουρανό της Τούμπας θα πλανάται η αμφισβήτηση για το πόσο αξίζει να πιστέψει κανείς στο νέο ΠΑΟΚ.

Μόνο τυχαία δεν μίλησε έτσι ο... κοντός

Θα αναρωτηθεί κανείς, γιατί μου γεννήθηκε αυτός ο προβληματισμός μετά από μία τόσο καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στους “νερατζούρι”, την οποία ομολόγησε και ο προπονητής της ιταλικής ομάδας, Βάλτερ Ματσάρι.

Συνέβη γιατί από τη μία άκουγα τους παίκτες τον ένα μετά τον άλλο να δηλώνουν “ από εμάς εξαρτάται η πρόκριση κόντρα στη Ζίμπρου” και από την άλλη, σε εντελώς άλλη στόχευση, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να δηλώνει: “ μας περιμένουν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Η πρόκριση είναι 50-50”.

Παλιά καραβάνα ο Σαλπιγγίδης γνωρίζει την ψυχοσύνθεση της ομάδας του ΠΑΟΚ και του κόσμου του καλύτερα από τον καθένα. Ξέρει πόσο εύκολα μπορεί να πάει από τα ουράνια στο ναδίρ. Από την αποθέωση στην πλήρη απαξίωση. Άλλωστε, έχει βιώσει ο ίδιος και τα δύο πρόσωπα, πολλές φορές και ταυτόχρονα, όταν μεγάλο μέρος του γηπέδου τον επευφημεί και άλλο τον αποδοκιμάζει.

Σαλπιγγίδης: "Ήμασταν καλοί..."

Επιτρέψτε μου να πιστεύω πώς μόνο τυχαία δεν έκανε τη δήλωση αυτή χθες το βράδυ. Γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς νεαρούς παίκτες που μπορεί να παρασυρθούν στον ενθουσιασμό των καλών εμφανίσεων και των θετικών αποτελεσμάτων με ΚΠΡ και Ίντερ και αυτό αν τους γυρίσει μπούμεραγκ.

Με απλά λόγια΄: Είναι καλό να ακούς από τους παίκτες του ΠΑΟΚ την ατάκα “ από εμάς εξαρτάται” για τα ματς με τη Ζίμπρου, αρκεί να μη ξεχνούν πώς αυτό δεν μεταφράζεται στο.... “ μπαίνουμε με φόρα και στο 20λεπτο τους κερδίζουμε... 3-0”. Το πιθανότερο είναι να χρειαστεί πολλή υπομονή, μεγάλη προσήλωση στο πλάνο του προπονητή και καθαρό μυαλό μέχρι να φέρει τα παιχνίδια με τους Μολδαβούς ο ΠΑΟΚ εκεί που θέλει. Με αυτή την προϋπόθεση, σαφώς ο καθένας που παρακολουθεί τον φετινό ΠΑΟΚ είναι αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης πρόκριση στους ομίλους τουEuropa League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ