OPINIONS

Ο Ρόνι… πιέζει τον Στέφενς

Ο Ρόνι… πιέζει τον Στέφενς

Ο Κώστας Πετρωτός γράφειγια την υποχρέωση που δημιουργούν στον Χουμπ Στέφενς η υπόθεση Ροναλντίνιο και οι συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις του Σαββίδη γύρω από το Βραζιλιάνο.

Πολύ περίεργες, παράλληλα όμως, άκρως ενδιαφέρουσες είναι οι μέρες που διανύει ο ΠΑΟΚ λόγω της, χωρίς προηγούμενο (συνέβη το 2008 και πάει να τελεσιδικήσει το 2013), υπόθεσης τιμωρίας της Μέταλιστ από το CAS.

Χωρίς καμία διάθεση να το παίξω ειδήμονας σε ένα ζήτημα στο οποίο υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες που παίζουν το ρόλο τους, αναρωτιέμαι πώς μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην αποκομίσει κάποιο όφελος (για την ακρίβεια την διασφάλιση της παρουσίας του σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης) από αυτή την ιστορία.

Προσωπικά θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη που θα εκθέσει αφάνταστα την UEFA, αν δεν υπάρξει αποκλεισμός της Μέταλιστ, αλλά ας περιμένουμε να διαπιστώσουμε πώς θα χειριστεί την υπόθεση η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Και όλα αυτά, την ώρα που τόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ όσο και εκείνοι της ουκρανικής ομάδας προετοιμάζονται για τη ρεβάνς στο Χάρκοβο. Πόσο μπορεί να επηρεάσει την έκβαση του συγκεκριμένου αγώνα όλο αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς. Οι παίκτες του «Δικεφάλου», πάντως, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν την προσπάθειά τους κι ό,τι βγει.

Ο Σαββίδης χρησιμοποιεί... κορώνες

Αν δεν υπήρχε η υπόθεση Μέταλιστ-CAS-UEFA, είναι βέβαιο ότι σήμερα την επικαιρότητα θα μονοπωλούσαν οι νέες δηλώσεις Σαββίδη. Μετά το φιλικό με τον Εθνικό Γαζώρου, μίλησε για πολλά και για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στο θέμα Ροναλντίνιο. " Αν μου έλεγε ο Στέφενς ότι χρειάζεται το Ροναλντίνιο, αν και είναι αργά τώρα, θα έκανα προσπάθεια να τον φέρω. Συμφωνώ όμως με τον προπονητή ότι τώρα δεν χρειάζεται ο Ροναλντίνιο στην ομάδα" δήλωσε συγκεκριμένα και πολλοί θυμήθηκαν την προ εβδομάδων τοποθέτησή του ότι έδινε 6,5 εκ. ευρώ στον «Ρόνι» (στον οποίο μίλησε προσωπικά, όπως διευκρίνισε μεταγενέστερα), αλλά εκείνος δεν ήθελε να έρθει στο υποβαθμισμένο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Τελικά, τι ισχύει; Ο Ρόνι δεν ήθελε να έρθει ή ο Στέφενς έβαλε φρένο στο Σαββίδη;» θα αναρωτηθεί ο απλός φίλος του ΠΑΟΚ. Ίσως να ισχύουν και τα δύο, θα προσθέσω εγώ. Ο Σαββίδης να είχε μιλήσει με τον Ροναλντίνιο για να πάρει μία τιμή και στην πορεία να το συζήτησε και με τον Στέφενς και εκείνος να του ξεκαθάρισε ότι δεν είναι η ομάδα έτοιμη για κάτι τέτοιο. Δεν έχει, όμως, σημασία τι ακριβώς συνέβη. Πολύ απλά γιατί ο Σαββίδης δεν είχε σκοπό να φέρει τον Ροναλντίνιο στον ΠΑΟΚ. Τόσο απλά. Μπορεί στο λόγο του να χρησιμοποιεί… κορώνες, ωστόσο, στις πράξεις του είναι πολύ μετρημένος. Σε σημείο που να αναρωτιούνται οι φίλοι του ΠΑΟΚ εδώ και καιρό «που είναι το δεκάρι».

Το... μπαλάκι στον Στέφενς

Το ζουμί, λοιπόν, της όλης ιστορίας είναι πως ο Σαββίδης δημόσια ρίχνει το μπαλάκι στο Στέφενς. " Κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής" είπε ορθά-κοφτά. Άρα αν κάτι δεν πάει καλά, ο Ολλανδός τεχνικός θα έχει το μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνης, αφού η νέα ομάδα του ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένη από τον ίδιο με δικές του εγκρίσεις ή απορρίψεις στα μεταγραφικά.

Θυμίζω ότι ο Σαββίδης έχει ξεκαθαρίσει δημόσια για το στόχο του πρωταθλήματος, πριν πάω στο πόρισμα που εγώ εξάγω. Ποιο είναι αυτό; Ότι οΧουμπ Στέφενς αμέσως μετά το πέρας των μεταγραφών είναι υποχρεωμένος, για να προστατέψει το έργο του και την ομάδα του. Να μιλήσει για τις πιθανότητες που ο ίδιος δίνει για την κατάκτηση του τίτλου και το κατά πόσο εκτιμά ότι η ομάδα είναι πλήρης ή υπάρχουν κάποια σημαντικά κενά που θα προσπαθήσει να καλύψει εκ των έσω. Μιλώντας με ειλικρίνεια στον κόσμο του ΠΑΟΚ θα τον έχει όλη τη χρονιά στο πλευρό του, αφού θα γνωρίζει το σκεπτικό του.

Είναι τέτοια η δυναμική του ονόματος του Στέφενς που αν πει πως φτιάχνει την ομάδα με ορίζοντα διετίας για τον τίτλο, οι οπαδοί θα κάνουν την απαραίτητη υπομονή και θα δώσουν τη στήριξή τους απλόχερα σε ένα άνθρωπο που εμπιστεύονται όσο κανέναν άλλο τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, ο μεγαλομέτοχος έχει θέσει ξεκάθαρο στόχο τον τίτλο και καλό είναι αυτό ο Στέφενς να το θυμάται πάντα για να απαιτεί τους ανάλογους παίκτες όσο υπάρχει ο χρόνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ