OPINIONS

Γιατί "καίγεται" να πουλήσει τον Γκάρι ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη;

Γιατί "καίγεται" να πουλήσει τον Γκάρι ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Πετρωτός εξηγεί γιατί στον ΠΑΟΚ έχουν μπει σε σκέψεις να πουλήσουν τον καλύτερο παίκτη της επίθεσης μεσούσης της περιόδου, Γκάρι Ροντρίγκες.

"Πληρώστε τη ρήτρα (περίπου 6 εκατ. ευρώ) και πάρτε τον". Αυτή θα έπρεπε να είναι η απάντηση του επίσημου ΠΑΟΚ σε όποιον σύλλογο ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον Γκάρι Ροντρίγκες. Στα μέσα της περιόδου και ενώ η ομάδα είναι μέσα σ' όλους τους στόχους της (δεν είναι αμελητέα και η δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος) δεν γίνεται να συζητάς την πώληση του καλύτερου παίκτη της επίθεσής σου.

Αυτό, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι έχεις φροντίσει να διαθέτεις απολυτα το πάνω χέρι στην εργασιακή σχέση σου με τον ποδοσφαιριστή. Και, δυστυχώς, ο ΠΑΟΚ στην περίπτωση του Γκάρι Ροντρίγκες δεν το έχει πετύχει. Το συμβόλαιο του 26χρονου μεσοεπιθετικού με τον Δικέφαλο έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Που σημαίνει ότι από το καλοκαίρι που μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του, το παιχνίδι αρχίζει να "παίζεται" με άλλους όρους και οι ομάδες που θα έρχονται θα προσμετρούν κι αυτό το δεδομένο πριν καταθέσουν προτάσεις.

Ακριβώς γι' αυτό ο ΠΑΟΚ έχει μπει στη διαδικασία να συζητά προτάσεις και κάτω από τα περίπου 6 εκατ. ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γαλατασαράι ετοιμάζεται να κάνει επίσημη κρούση προσφέροντας 4 εκατ. ευρώ. Δεν αποκλείεται, περίπου με αυτά τα οικονομικά δεδομένα, να προκύψει πρόταση και από άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Και αυτό το ενδεχόμενο γεννά στα γραφεία της Τούμπας προβληματισμό του στυλ "μήπως εδώ είναι το πικ του Γκάρι κι αυτά τα λεφτά δεν θα τα βρούμε ποτέ ξανά στο μέλλον;".

Όλα θα ήταν πιο απλά, βέβαια, αν ο Λούμπος Μίχελ (εκφράζοντας συνολικά το σκεπτικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) φρόντιζε να δει πιο ζεστά το θέμα της αναπροσαρμογής του συμβολαίου του Ροντρίγκες και όχι να μείνει σε μία-δύο προκαταρκτικές συζητήσεις που έκανε με τον ατζέντη του παίκτη, Σουνίρ Πατέλ.

Απόδειξη της λάθος διαχείρισης του θέματος, είναι ο τρόπος που κινήθηκε στην περίπτωση του Τσίμιροτ. Ήταν 21 Νοεμβρίου όταν ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο (με αύξηση των απολαβών του), ακριβώς για να μπορεί να διαχειρίζεται με σιγουριά το μέλλον της σχέσης του με τον Βόσνιο. Με τον Ροντρίγκες, όμως, δεν έκανε το ίδιο παρότι ο Καποβερντιανός έβγαζε μάτια μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Κι αν η λύση λέγεται Βιεϊρίνια θα έρθει πιεστικά

Υπάρχουν αρκετοί που λένε "πουλήστε τον Ροντρίγκες και πάρτε τον Βιεϊρίνια. Έτσι καλύπτεται και ουσιαστικά και επικοινωνιακά το κενό του Ροντρίγκες". Προφανώς είναι κι αυτή μία λύση στο αδιέξοδο των αρνητικών εντυπώσεων που μπορεί να δημιουργήσει η πώληση του Ροντρίγκες (λίγους μόλις μήνες μετά την πώληση του Μακ). Όμως, κάνοντας δεύτερες σκέψεις δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς ότι αν ο ΠΑΟΚ πάρει τώρα τον Βιεϊρίνια, όχι ως ξεχωριστή προσθήκη αλλά ως αντικαταστάτη του Ροντρίγκες, τότε θα χρειαστεί να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα εισπράξει και συν τοις άλλοις να δώσει στον Πορτογάλο ένα συμβόλαιο κοντά στα 2 εκατ. ευρώ που παίρνει στη Βόλφσμπουργκ.

Αν, όμως, καταφέρει, έστω και τώρα, να επεκτείνει το συμβόλαιο του Ροντρίγκες τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο, ως το καλοκαίρι του 2019, τότε μπορεί το καλοκαίρι να κάνει όπως θέλει το παιχνίδι της πώλησής του, χωρίς να ξηλώσει τώρα ένα βασικό εργαλείο της ομάδας του Ίβιτς, και παράλληλα να "πιάσει" το θέμα Βιεϊρίνια όταν εκείνος θα μπαίνει πλέον στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Βόλφσμπουργκ.

Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ. Αναφέρομαι στο ενδεχόμενο απόκτησης του Βιεϊρίνια ως αντικαταστάτη του Ροντρίγκες. Αν πάρει τον Βιεϊρίνια τώρα και κρατήσει και Ροντρίγκες, τότε μιλάμε για κίνηση εκτόξευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ