OPINIONS

Τσάκας: Ο πράσινος… Αη Βασίλης!

Τσάκας: Ο πράσινος… Αη Βασίλης!

Ο Σάββας Λιβάνιος κάνει την ανασκόπηση του 2011 στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό το οποίο φεύγει με το ερώτημα: Ο σάκος του Αη Βασίλη... Τσάκα είναι γεμάτος με πετροδόλαρα ή άδειος;

Παίρνει και τι δεν παίρνει στο… σάκο του ο παλιός ο χρόνος από τον Παναθηναϊκό! Το 2011 ήταν μία χρονιά στον (ποδοσφαιρικό) Παναθηναϊκό με απίστευτες ανατροπές, ελάχιστες ευχάριστες στιγμές για τους φίλους της ομάδας, ενώ στο «κάδρο» κεντρικό πρόσωπο είναι ο Βλάσης Τσάκας.

Ο οποίος εδώ και 3,5 μήνες φέρνει στην ΠΑΕ Σαουδάραβες επενδυτές, αλλά το deal ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το φινάλε αυτής της ιστορίας που έχει εξελιχτεί σε σαπουνόπερα με αμέτρητα σίριαλ.

Μέσα στο 2011 ο Παναθηναϊκός έχασε τίτλους, τον Τζιμπρίλ Σισέ που πήρε μεταγραφή στην Λάτσιο, ενώ αποκλείστηκε τον Αύγουστο από την Ευρώπη. Τον Σεπτέμβριο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε ότι η οικογένεια του αποχωρεί οριστικά από την ΠΑΕ και άφησε ορθάνοιχτες τις πόρτες της για να έρθει να την πάρει όποιος καταθέσει 15 εκατ. ευρώ.

Με αυτό το ποσό μπορεί να αποκτηθεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Παναθηναϊκού και ο πρώτος που έκανε κίνηση ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο mister MIG τελικά έκανε πίσω και ο Τσάκας «παίζει» μόνος του για την μετα-Βαρδινογιάννη εποχή. Στους Σαουδάραβες επενδυτές πήγε να μπει σφήνα μία εταιρία από το Αμπού Ντάμπι, όμως όταν ήρθε η ώρα να εμφανίσει την πρόταση της η Arboris Capital χάθηκε από τον πράσινο χάρτη.

Κρίσιμο διάστημα

Η υπόθεση των νέων επενδυτών από την Αραβία (τα ονόματα τους τα γνωρίζει μόνο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Βλάσης Τσάκας) έχει «κολλήσει» στην ελληνική νομοθεσία στην οποία αναφέρεται ότι υπήκοος εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν μπορεί να αποκτήσει τις μετοχές ελληνικής ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας. Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος έχει έτοιμη την σχετική τροπολογία η οποία αναμένεται να ψηφιστεί από την Βουλή τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Για να ολοκληρωθεί όμως το deal πρέπει να κατατεθούν σε λογαριασμό της ΠΑΕ και να δεσμευτούν γι’ αυτήν 15 εκατ. ευρώ.

Ο Σουλτάν Αλ Σαούντ δεν είχε αυτό το ποσό και γι’ αυτό ο Τσάκας ξεκίνησε ένα νέο κύκλο επαφών με πρίγκιπες και πριγκίπισσες που φέρονται να θέλουν να επενδύσουν μεγάλα ποσά στον Παναθηναϊκό. Ολη αυτή η ιστορία έχει κουράσει και σε άλλες εποχές κανείς δεν θα αγωνιούσε εάν έρθουν τελικά τα πετροδόλαρα ή όχι. Όμως, στον πράσινο ορίζοντα δεν υπάρχει άλλη λύση, αφού όλοι οι μέτοχοι έχουν αποτραβηχτεί. Ο Τζίγγερ το έχει ανακοινώσει, το ίδιο και ο Νικόλας Πατέρας, ενώ ο Βγενόπουλος μπορούσε να πάρει την ΠΑΕ και δεν την πήρε. Επομένως θεωρείται απίθανο να κάνει οποιαδήποτε κίνηση μέσα στο 2012.

Αη Βασίλης

Ο Βλάσης Τσάκας είναι ο… πράσινος Αη Βασίλης και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν ο σάκος του είναι άδειος ή γεμάτος με πετροδόλαρα. Ο ίδιος δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι Σαουδάραβες επενδυτές έρχονται και ότι όλα θα τελειώσουν όταν ψηφιστεί η τροπολογία που θα τους επιτρέπει να αποκτήσουν τις μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Εάν οι εξελίξεις δικαιώσουν τον Ελληνα μάνατζερ, τότε στον Παναθηναϊκό τα καλύτερα έρχονται.

Εάν όμως προκύψει νέο «κόλλημα», τότε ο Δημήτρης Γόντικας θα πρέπει να βρει χρήματα για να βγει η χρονιά. Κι αν δεν βρει που είναι και το πιθανότερο, ο Παναθηναϊκός θα βιώσει τις χειρότερες μέρες στην ιστορία του. Γι’ αυτό ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» πρέπει να εύχεται να πάνε όλα, όπως τα έχει προαναγγείλει ο Τσάκας.

Υ.Γ1. Το παιχνίδι στο Αγρίνιο μόνο εύκολο δεν είναι για τον Παναθηναϊκό που δεν θα έχει στην ενδεκάδα του τον πρώτο σκόρερ της Σούπερ Λίγκας, τον Σεμπάστιαν Λέτο. Εάν περάσει αλώβητος από την έδρα του Παναιτωλικού, τότε θα έχει τις πιθανότητες με το μέρος του για να στεφθεί πρωταθλητής χειμώνα. Αυτό είναι ένα ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά η ομάδα χρειάζεται 2-3 ποιοτικές προσθήκες για να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Υ.Γ.2 Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και χωρίς οπαδικό φανατισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ