OPINIONS

Καπίνο για... EURO, Λέτο για τίτλο

Καπίνο για... EURO, Λέτο για τίτλο

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για τον Στέφανο Καπίνο, τον καλύτερο Έλληνα τερματοφύλακα αυτή την εποχή και περιμένει απαντήσεις από τη Σαουδική Αραβία.

Στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός περάσει στα χέρια των Σαουδαράβων επενδυτών, τότε μία από τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνουν είναι να "δέσουν" στην Παιανία τον Στέφανο Καπίνο!

Ο 17χρονος "άσος" εάν συνεχίσει αυτή την πορεία, θα εξελιχτεί σε τερματοφύλακα παγκόσμιας κλάσης και οι σειρήνες δεν θα αργήσουν να του πάρουν τα… μυαλά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ήδη η Ιντερ έχει στείλει σκάουτερ για να τον τσεκάρει.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο με 14 γκολ σε 12 αγώνες είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην μετά Σισέ εποχή στον Παναθηναϊκό, αλλά στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης τα μάτριξ του Ολυμπιακού σταδίου ενδέχεται να μην ανέφεραν ως τελικό σκορ το 3-1 εάν κάτω από την εστία των γηπεδούχων δεν ήταν ο Καπίνο.

Οι δύο επεμβάσεις που κάνει στο 14’ και στο 27’ του αγώνα σε προσπάθειες του Ηλία Σολάκη είναι εντυπωσιακές και οι "πράσινοι" γλίτωσαν τα χειρότερα και με τη βοήθεια της τύχης (δοκάρια).

"Γκελαδόροι"

Ο Καπίνο εμπνέει μεγάλη σιγουριά κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού παρά το νεαρό της ηλικίας του, σε αντίθεση με τους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας που είναι πλέον κανόνας ότι θα κάνουν 3-4 γκέλες σε κάθε παιχνίδι.

Με τον Αστέρα που ήταν ο κακός δαίμονας του "τριφυλλιού" στον πρώτο γύρο (στα προηγούμενα τέσσερα ματς που είχαν παίξει η ομάδα της Τρίπολης μετρούσε τρεις ισοπαλίες και μία νίκη!), σε σοβαρά λάθη υπέπεσε και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος πάντως ήταν ο ποδοσφαιριστής που "καθάρισε" το παιχνίδι για την ομάδα του με το γκολ που πέτυχε στο 66’.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν 15 τελικές προσπάθειες (τρεις λιγότερες είχε ο Παναθηναϊκός) κι αυτό ήταν απόρροια της κακής αμυντικής λειτουργίας που είχαν οι "πράσινοι". Τελικά μπόρεσαν να κλείσουν το 2011 με χαμόγελα λόγω των γκολ του Λέτο και κυρίως λόγω των επεμβάσεων του Καπίνο που ανακηρύχτηκε δικαιολογημένα MVP του αγώνα.

Εάν ο νεαρός τερματοφύλακας του "τριφυλλιού" συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις, βάζει πλώρη για να είναι βασικός με την Εθνική Ομάδα στο Euro 2012. O Αλέξανδρος Τζόρβας είναι αναπληρωματικός στην Παλέρμο, ο Κώστας Χαλκιάς μία παίζει και μία είναι αναπληρωματικός στον ΠΑΟΚ και ο Μιχάλης Σηφάκης δεν έχει αποθεραπευτεί ακόμα από τον σοβαρό τραυματισμό του. Αυτή την περίοδο ο Καπίνο είναι με διαφορά ο καλύτερος Ελληνας τερματοφύλακας.

Ενίσχυση

Εκτός από τους Μπουμσόνγκ, Καντέ σε κακή μέρα βρέθηκαν ο Κώστας Κατσουράνης και ο Νίκος Σπυρόπουλος. Ο διεθνής μπακ παίζει επειδή ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έχει άλλον ποδοσφαιριστή για τη θέση του (ο Γιώργος Ιωαννίδης είναι μονίμως εκτός 18άδας). Και είναι παράδοξο για έναν ποδοσφαιριστή που λήγει το συμβόλαιο του στο τέλος της περιόδου να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Από την τετράδα της άμυνας ο καλύτερος ήταν ο Στέργος Μαρίνος, ο οποίος είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Παναθηναϊκού. Κι αυτό γιατί όλοι περίμεναν ότι ο Λουκάς Βύντρα θα έπαιρνε τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του, αλλά αυτό δεν έγινε και ο Μαρίνος έχει κερδίσει με την αξία του μία θέση στην ενδεκάδα.

Κακός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν ο Κουίνσι και… εξαφανισμένος ο Κλέιτον! Εάν ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερο και πληρέστερο ρόστερ, ο Βραζιλιάνος δεν θα ήταν βασικός. Με τον Ρούντολφ να είναι ανέτοιμος, τον Καραγκούνη να βρίσκεται ουσιαστικά εκτός πλάνων του Φερέιρα, ο Κλέιτον παίζει μέχρι να επιστρέψει ο Χριστοδουλόπουλος και ο Νίνης.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση τουλάχιστον σε 2-3 θέσεις στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ανεξάρτητα από τι θα γίνει με τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες από την Σαουδική Αραβία.

Αυτή η υπόθεση τράβηξε πάρα πολύ σε χρονική διάρκεια, αλλά πλέον είναι θέμα χρόνου να μάθουμε εάν θα έχει αίσιο τέλος ή εάν το σίριαλ τελειώσει χωρίς να είναι στο "κάδρο" της επόμενης ημέρας ο Βλάσης Τσάκας και οι Αραβες επενδυτές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ