OPINIONS

O Λαΐφης και ο στόπερ

O Λαΐφης και ο στόπερ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κύπριος αμυντικός θα πάει στο Βέλγιο, επειδή δεν χωράει στο ρόστερ, όπου θα προστεθεί αργότερα ένας γρήγορος δεξιοπόδαρος στόπερ.

Με 28 παίκτες βρίσκεται ο Βίκτορ στο Λάνκεφελτ, σε αυτούς θα προστεθούν ένας μπακ, ένας τερματοφύλακας, ένας στόπερ, ένα "οκτάρι" και ένας επιθετικός κάτι που συνεπάγεται και παραχωρήσεις παικτών, με τον Κωνσταντίνο Λαϊφη να σέρνει το χορό.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Ολυμπιακός θα είναι σε ένα διαρκές αλισβερίσι ως την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, πολύ περισσότερο τώρα που θα γνωρίζει μόλις στις 24 Αυγούστου, αν θα παίξει στους ομίλους του Champions League. Ας μη ξεχνάμε ότι πέρυσι, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών παραχωρήθηκαν οι Ντοσεβί, Χάρα και αποκτήθηκαν οι Ιντέγε, Ερνάνι. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει καλά το παιχνίδι του πάρε-δώσε και πολλές φορές δικαιώθηκε. Όχι όλες, γιατί οι μεταγραφές εμπεριέχουν ρίσκο και κανένα κλαμπ στον κόσμο δεν έχει 100% επιτυχία στις επιλογές του.

Προξένησε εντύπωση ο δανεισμός του Λαϊφη στη Σταντάρ Λιέγης, γιατί κατά τη μεταγραφική μάχη με την ΑΕΚ διαβάσαμε και ακούσαμε τα καλύτερα για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Μετά από 19 χρόνια(μετά τον Γκόγκιτς) ο Ολυμπιακός ψώνισε από την Κύπρο(Κωνσταντίνου, Οκκά τους πήρε από το ελληνικό πρωτάθλημα) και ταυτόχρονα έδωσε τον 23 χρονο παίκτη στη Σταντάρ Λιέγης, Κι αυτό επειδή τον υπολογίζει για αμυντικό χαφ και σε αυτή τη θέση έχει τον αναντικατάστατο Μιλιβόγεβιτς, αλλά και τον εξελίξιμο Ζντιέλαρ, που πήρε πέρυσι αρκετά παιχνίδι στα πόδια του.

Η Σταντάρ Λιέγης είναι ένα ισχυρό κλαμπ στο Βέλγιο, αδελφοποιημένο με τον Ολυμπιακό και ο Κύπριος θα παίξει στην ενδεκάδα, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν έμενε στην Ελλάδα. Εκτός από αμυντικός χαφ είναι και αριστερός στόπερ, αλλά γι αυτή τη θέση υπάρχει ο Σιόβας και αναζητείται εναγωνίως ένας πολύ καλός γρήγορος δεξιοπόδαρος στόπερ. Αυτός σίγουρα θα είναι η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού, καθώς μετά την αποχώρηση του Μανωλά δεν υπάρχει ο ταχύς αμυντικός που θα αποτελέσει εγγύηση για τα μετόπισθεν.

Εκτιμούμε ότι αυτός ο παίκτης θα αποκτηθεί μετά το τέλος του Euro, όταν θα ... ανοίξει η αγορά και κατά πάσα πιθανότητα μετά και τα δεύτερα προκριματικά ματς, αφού μπορεί ο Ολυμπιακός να πορευτεί ως τότε με τους Σιόβα, Μποτία, Ντα Κόστα, αν και ένα λάθος μπορεί να κοστολογηθεί 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και η πρόκριση από τα πρώτα προκριματικά ματς θα αποφέρουν 4-5 εκατομμύρια για τη σίγουρη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League.

ΥΓ1: Είναι ιεροσυλία να συγκρίνουμε Βαλβέρδε με Βίκτορ, αλλά ο νέος προπονητής με το "καλημέρα" ζήτησε πίεση πολύ ψηλά, όπως και ο Βάσκος. Νέα ισπανική περίοδος στην ομάδα, με τον Βίκτορ να φωνάζει με τα ονόματα τους όλους του ποδοσφαιριστές στο πρώτο φιλικό. Γνώστης του κλαμπ, αλλά και της ελληνικής πραγματικότητας.

ΥΓ2: Ανανεώσεις 10.100 διαρκείας, χωρίς σίγουρη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League είναι το μεγάλο ρεκόρ του καλοκαιριού. Και έπεται συνέχεια.

ΥΓ3: Τα δυο τελευταία άρθρα μας "οι απόντες γεννούν τους παρόντες" και "Τι χρεώνουν στον Σίλβα" , ήταν μια προσωπική εκτίμηση για τον Πορτογάλο και ένας απολογισμός του κλαμπ για τον προπονητή. Καμία σχέση, λοιπόν, το ένα με το άλλο. Παρά ταύτα, υπήρξαν αποσπασματικές αναφορές και λοιδορία από πληκτρολόγια χωρίς δακτυλικά αποτυπώματα, πληκτρολόγια με κουκούλα. Κάπως έτσι λειτουργούσε και ο Γκέμπελς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ