OPINIONS

Αν πάει έτσι στη Ριζούπολη...

Αν πάει έτσι στη Ριζούπολη...
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης θεωρεί ότι η ανεπίτρεπτη ήττα στην Ήπειρο, μπορεί και πρέπει να είναι διδακτική για τον Ολυμπιακό, που στη Ριζούπολη θα αντιμετωπίσει δυσκολίες αν δεν είναι συγκεντρωμένος και αποφασισμένος.

Το πρωτάθλημα ουσιαστικά τελείωσε για τον Ολυμπιακό, πήρε το 42ο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνει από τον ΠΑΣ, την ομάδα που απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο Καραϊσκάκης στον πρώτο γύρο και έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να αποσπαστεί με 7 βαθμούς, αν κέρδιζε την επόμενη ημέρα την Ξάνθη στη Θράκη.

Από το ματς του πρώτου γύρου και μετά άρχισε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού , που βρέθηκε στην κορυφή, σε συνδυασμό με τα συνεχή στραβοπατήματα του "δικέφαλου" και την αλλαγή προπονητή. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι με αυξομειώσεις στα συναισθήματα του κόσμου. Μια νίκη στα Γιάννινα δεν θα άλλαζε πολλά, θα κάλυπτε όμως τα προβλήματα του πρωταθλητή και ίσως αυτή η ήττα αποτελέσει την ευκαιρία να γίνουν πολλές και σαρωτικές αλλαγές το καλοκαίρι.

Αν ο Τσόρι έκανε το 0-1 στο 7' όλα θα ήταν διαφορετικά, αλλά ο Αργεντίνος μιμήθηκε τον Ντοσεβί στο ΟΑΚΑ στο ματς με την ΑΕΚ. Τότε ο Τσορι έδωσε την πάσα στον Γάλλο, που σημάδεψε το δοκάρι σε κενή εστία. Στα Γιάννινα άλλαξαν οι ρόλοι και ο Αργεντίνος έστειλε τη μπάλα άουτ. Και ο Φορτούνης μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 36΄και οι Κασάμι, Μπενίτες μπορούσαν να ισοφαρίσουν πριν από το 3-1 του Ακόστα. Με τα "αν" όμως δεν γράφεται η ιστορία.

Ο κόσμος τίμησε την ομάδα μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ, με το συνεχές χειροκρότημα στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, αλλά οι παίκτες δεν το εκτίμησαν και δεν σεβάστηκαν κι αυτούς που πήγαν στην Ήπειρο για να τους συμπαρασταθούν. Κι όμως τόσο ο Περέιρα, όσο και οι ποδοσφαιριστές γνώριζαν ότι ο ΠΑΣ στην έδρα του ταπείνωσε τον ΠΑΟΚ, τον Αστέρα, τον Ατρόμητο και από τύχη δεν κέρδισε τον Παναθηναϊκό. Η άμυνα με τους Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβα κράτησε ανέπαφη την εστία για τέσσερα συνεχή ματς και έδωσε την εντύπωση ότι αποτελεί και τη σταθερά αξία της ομάδας. Κι όμως

Στα Γιάννινα δεν πρόσεξαν τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου , το μεγάλο όπλο της γηπεδούχου ομάδας και επέστρεψαν στη βάση τους με τρία γκολ παθητικό, κάτι που δεν συνέβη σε κανένα άλλο ματς του πρωταθλήματος. Μόνο οι σπουδαίες Ατλέτικο, Γιουβέντους πέτυχαν 4 κι 3 γκολ , κι αυτές στην έδρα τους, στην Ισπανία και την Ιταλία.

Υπήρχε βέβαια το ελαφρυντικό του κακού αγωνιστικού χώρου, αλλά αυτό ήταν εκ των προτέρων γνωστό και έπρεπε να το συνυπολογίσουν στα δεδομένα του συγκεκριμένου αγώνα. Και πρώτα απ όλα όφειλαν να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση το παιχνίδι, κάτι που δεν έκανε ο Μιλιβόγεβιτς και έδωσε ... ασιστ , ενώ και στο δεύτερο γκολ ο Μανιάς ήταν ανενόχλητος για να κάνει το 2-0, με αρκετή δόση τύχης βέβαια. Η ενδεκάδα εξάλλου του Ολυμπιακού είχε δυο αμυντικά χαφ για να σταματούν τις αντεπιθέσεις, αυτό όμως δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Θα επανέλθουμε βέβαια στα γκολ που έχασε ο Ολυμπιακός νωρίτερα, αλλά κι αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Με αυτά και με αυτά, ο Ολυμπιακός έχασε 5 βαθμούς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, όσους και με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν θα του στοιχίσουν τον τίτλο, παρά μόνο θα πληγώσουν το γόητρο του. Κι επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, αυτή η ήττα μπορεί να είναι ωφέλιμη για το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το 17ο σε 19 περιόδους είναι γεγονός, αλλά και διδακτικό, γιατί ο Ολυμπιακός βρέθηκε από νωρίς σε ρόλο κυνηγού του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ, έστω και για ένα γύρο. Έδειξε χαρακτήρα κέρδισε δύσκολους αγώνες και τα κατάφερε.

Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα στο μέλλον και ιδιαίτερα η στάση του Περέιρα απέναντι σε Χάρα, Μπενίτες στη θέση του φορ. Ο Αργεντίνος είναι μαχητής, ιδρώνει τη φανέλα του, κάνει πολλές δουλειές, αλλά δεν σκοράρει. Ο Μπενίτες έρχεται από τον πάγκο, παλεύει, δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά κι αυτός δεν σκοράρει.

Ο πρώτος ημιτελικός της Τετάρτης με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη κρύβει πολλές παγίδες και ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να υποτιμήσει τον αντίπαλο του γιατί θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Κι επειδή τώρα δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές, ας βάλουν το κεφάλι κάτω, να κάνουν το νταμπλ και μετά με ήρεμο κεφάλι, ας παρθούν οι οποιεσδήποτε αναγκαίες αποφάσεις για να γίνει η ομάδα καλύτερη την επόμενη περίοδο. Να κατακτά του τίτλους και να κάνει τον κόσμο του να χαίρεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ