OPINIONS

Η Άννα Νταλάρα φευγει, η Άννα Καραμανλή έρχεται

Η Άννα Νταλάρα φευγει, η Άννα Καραμανλή έρχεται

Ο Κώστας Καίσαρης ατοτιμά κέρδη και ζημιές στη μάχη του σταυρού σχετικά με τους επωνύμους και τις σοφές επιλογές του ελληνικού λαού για το ποιους έστειλε στη Βουλή και ποιους άφησε έξω.

Ένα από τα χειρότερα δεινά της κοινωνίας είναι ο Μυθριδατισμός. Η συνήθεια. Όταν εισπράτεις το κακό σε μικρές και ισχνές δόσεις, το συνηθίζεις. Όπως και το δηλητήριο. Ακόμα και το πιο περίεργο και το πιο παράδοξο δεν σου προκαλεί έκπληξη. Το αποδέχεσαι και το θεωρείς σαν κάτι το φυσιολογικό.

Αν έχει εκλεγεί δηλαδή Βουλευτής ο Γιώργος Ανατολάκης, που άνευ χειρογράφου δεν μπορεί να ολοκληρώσει πρόταση πάνω από πέντε λέξεις και από χειρογράφου να συλλαβίζει, γιατί να μην έχει πολιτικές φιλοδοξίες ο Τάσος Μητρόπουλος; Από το να τσαμπουκαλεύεται στον πάγκο του Ολυμπιακού είναι πολύ καλύτερα να τσακώνεται στη Βουλή. Και με πολύ μεγαλύτερο μισθό μάλιστα.

Κάπως έτσι δοκίμασαν την τύχη τους στις εκλογές ο Γιώτης Τσαλουχίδης κι ο Ντανιέλ Μπατίστα. Πόνταραν, όμως, σε κουτσό άλογο. Στη Ντόρα. Σε γενικές γραμμές, όμως, αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα οι ποδοσφαιριστές. Τι δουλειά να κάνουν όταν γύρω στα 35 σταματάνε τη μπάλα; Αν δεν κάνεις λοιπόν για προπονητής, που είναι και δύσκολο, μπορεί να κάνεις για βουλευτής που είναι και εύκολο. Κάπως έτσι έχει γίνει απόλυτα αποδεκτό και φυσιολογικό οι κάθε είδους επώνυμοι ή αναγνωρίσιμοι να κατέρχονται στον πολιτικό στίβο και να εισέρχονται στη Βουλή.

Ουδεμία έκπληξης ότι εκλέχτηκε το κόμμα του Παναγιώτη Καμμένου, πλην της Έλενας Κουντουρά και ο Παύλος Χαϊκάλης. Με αραιά τη κόμη, αλλά βαψομαλλιάς σε όσες τρίχες του έχουν απομείνει. Ο συνονόματος του, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, που επίσης είχε πολιτικές φιλοδοξίες έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Βάφει και -με μπογιά Νο2 παρακαλώ- τις τρίχες πίσω από το σβέρκο και το μουστάκι-ποντικοουρά. Ενδεχόμενα να είναι ιδιαίτερα ταπεινωτικό και προσβλητικό για έναν ηθοποιό να εμφανίζεται στο κοινό του με άσπρα μαλλιά. Το μυστικό του επαγγέλματος και της τέχνης είναι άγνωστα στους κοινούς θνητούς.

Η κορύφωση του βαψομαλλιά, άλλωστε, επιτυγχάνεται και ολοκληρώνεται όταν συνδυάζεται με την πολιτική. Όπως π.χ ο Τάσος Μητρόπουλος που προαναφέραμε, αλλά και ο Γιώργος Κύρτσος. Ενδεχόμενα να αποτελεί προσβολή προς τον λαό, αν κάποιος απευθυνθεί σ' αυτόν και ζητήσει τη ψήφο του, με λευκή κόμη. Σαν έλλειψη σεβασμού απέναντι στους ψηφοφόρους

Ξεφύγαμε, όμως. Σάρωσαν οι επώνυμοι και σ' αυτές τις εκλογές. Ενδεχόμενα επειδή ήταν οι πλέον κρίσιμες από τη μεταπολίτευση και μετά κι ο λαός όφειλε να εκλέξει τους πλέον ικανούς. Τους αρεστούς. Να επανεκλέξει τη Φωτεινή Πιπιλή. Να εκλέξει για πρώτη φορά την Άννα Καραμανλή. Πως να χάσει δηλαδή μ' αυτό το όνομα; Αν κατέβαινε, δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην σέντερ-φορ του Χαραυγιακού, της Καλαματάς και της Καβάλας με τα τσαρούχια θα έμπαινε στη Βουλή.

Θα μου πείτε τώρα, έμεινε εκτός Βουλής ο Μανώλης Μαυρομάτης. Τεράστια έκπληξη, αλλά έχει την εξήγηση της. Ο λαοφιλής Μανόλο τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο Βέλγιο. Η βάσκανος μοίρα τον έφερε στην όγδοη δεκαετία της ζωής του, να μετατραπεί σε γκασταρμπάιντερ του πνεύματος. Όντας, λοιπόν, μακριά από το Κολωνάκι, την Αναγνωστοπούλου και το Ντα Κάπο, ο αγώνας του ήταν άνισος. Ποτέ δεν είναι αργά, όμως. Είναι νέος ακόμα κι έχει μέλλον μπροστά του, για να ξαναδοκιμάσει την τύχη του. Όπως ο επίσης βαψομαλλιάς Περικλής Βασιλάκης, που απέτυχε για δεύτερη φορά με το ΠΣΑΟΚ στην Πρέβεζα.

Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής η επιφανής σοσιαλίστρια που ακούει στο όνομα Άννα Βερούλη. Ο Πύρρος Δήμας αντίθετα τετράκις Ολυμπιαονίκης δεν ήταν δυνατόν να καταδεχτεί να υποβληθεί εις τη βάσανον της σταυροδοσίας. Δέχτηκε να μπει στον πολιτικό στίβο μόνο σαν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Η Βουλή, βέβαια, θα είναι φτωχότερη μετά τις απώλειες της Άντζελας Γκερέκου και της Εύας Καϊλή. Όπως επίσης και του Γιάννη Βούρου, που θα αφοσιωθεί πλέον ψυχή τε και σώματι στην ανέγερση του νέου γηπεδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ανεπιτυχής τέλος ήταν και η προσπάθεια του Ρένου Χαραλαμπίδη να εισέλθει στη Βουλή. Κάπως έτσι λοιπόν έχει η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε ότι έχει να κάνει με τους σταρς.

Όταν οι ιδεολογίες αποτελούν παρελθόν, το ΠΑΣΟΚ βάζει επικεφαλής του συμβουλίου Επικρατείας έναν πρώην αρσιβαρίστα, ο Καρατζαφέρης τον Κύρτσο κι ο Καμμένος τον Τέρενς Κουίκ. Σε μια εποχή που οι ηθοποιοί χτυπιούνται σκληρά από την ανεργία, η διέξοδος για αυτούς είναι η Βουλή. Για πόσα χρόμνια ακόμα να διάβαζε τις αθλητικές ειδήσεις στην ΕΡΤ, η Άννα Καραμανλή. Βαρέθηκε. Τώρα άλλαξε επάγγελμα και θα διαβάζει τους λόγους που θα τις έχουν γράψει στη Βουλή.

Σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα καταρρέει και μένουν εκτός Βουλής επιφανείς προσωπικότητες, όπως ο Γερουλάνος, ο Παπουτσής, η Διαμαντοπούλου και τόσοι άλλοι ο λαός επιλέγει με σοφία, με σωφροσύνη, τη νέα γενιά των πολιτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ