OPINIONS

Η Αλαμουντίν σέρνει καράβι

Η Αλαμουντίν σέρνει καράβι

Ο Κώστας Καίσαρης κάνει μια αποτίμηση της επίσκεψης της Αλαμουντίν και αποφαίνεται για αυτό που σέρνει καράβι.

Πόσο διαρκεί ένα πυροτέχνημα; Ένα βεγγαλικό; Μια στρακαστρούκα; Μια που το βλέπεις στον ουρανό και μια που σβήνει. Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς την Αλαμουντίν; Μια που μας ήρθε κι άλλη μια που μας έφυγε. Πως θα τη βγάλουμε το Σαββατοκύριακο; Με Εργοτέλης-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός-ΟΦΗ; Ν' ανοίξεις τηλεόραση, δηλαδή, να δεις τι;

Μετά την Αμάλ Αλαμουντίν όλες οι άλλες Ελεωνόρα Μελέτη και σία είναι απλές οδοντόκρεμες. Η κυρία είναι κλάση. Εκπέμπει μια αριστοκρατικότητα. Δεν είναι μόνο βυζί και κώλος. Γάτα η κυρία όπως έλεγε ο Χάρυ Κλυνν. Εδώ έφερε βόλτα ολόκληρο Τζορτζ Κλούνεϊ, να τη στεφανωθεί. Κάτι σαν τον Σαμαρά και τον Τασούλα, τους έχει για ψωμοτύρι. όπως βέβαια και ολόκληρο τον ελληνικό λαό:

"Θα φέρουμε πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα" είπε η κυρία.

Πράγματι. Όπως είχε πει ο Αθανάσιος Διάκος λίγο πριν τον σουβλίσουνε: "τρίχα από νιμού, καράβι σέρνει". Δεν θα μπορέσει να φέρει τα Μάρμαρα από την Αγγλία; Κάποιος φιλύποπτος μπορεί να σχολιάσει και να πει ότι μας είδε αλευρωμένους και μας πέρασε για Μυλωνάδες. Πράγματι. Είπαμε, άλλωστε, ότι η κυρία είναι γάτα με πέταλα. Ήξερε που ήρθε και με ποιους είχε να κάνει και την πήρε γραμμή τη δουλειά:

"Αυτά τα κορόιδα τους Έλληνες τους δουλεύουνε αβέρτα-πάγκα κάτι τύποι σαν τον Βενιζέλο. Τριάντα χρόνια, τον κουβαλάνε στο σβέρκο τους 100+ κιλά άνθρωπο. Δεν θα τους παραμυθιάσω εγώ, που είμαι και μπάνικια;"

Κάπως έτσι την πηγαίνανε και τη φέρνανε δεξιά κι αριστερά. όπως ο λιγούρης που όταν βγάζει καινούργια γκόμενα, θέλει να τη μοστράρει. Κι έγινε η πολιτική ζωή πρωινάδικο. όπως στα πρωινάδικα ξεβρακώνονται και κουνάνε τον κώλο τους, προς άγραν της τηλεθέασης έτσι και η Κυβέρνηση έβγαλε στη γύρα την Αλαμπουντίν, προς άγραν δημοτικότητας. Δεν έχουμε δηλαδή μόνο Ντινόπουλους, Γιακουμάτους και Σοφία Βούλτεψη, που διαθέτει την τσαχπινιά της Δέσποινας Στυλιανοπούλου, στο ρόλο της υπηρέτριας. Η Κυβέρνηση είχε την τιμή να συνομιλεί με την κ. Αλαμουντίν.

Μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές, αλλά βγαίνουμε βόλτα με την κ. Κλούνεϊ. Μπορεί στο Χρηματιστήριο να γίνεται η σφαγή του Δράμαλη, αλλά μάθαμε ότι στην κ. Αλαμουντίν άρεσε πάρα πολύ η αχινοσαλάτα. Δεν έκανε, βέβαια, τίποτα καινούργιο ο Α. Σαμαράς.

Δεν πρωτοτύπησε αυτός που είχε την ιδέα "να φέρουμε την Αλαμουντίν για να αλλάξουμε την ατζέντα". Οι Ρωμαίοι πρόσφεραν άρτο και θεάματα. Οι Κονικσταδόροι για να εντυπωσιάσουν τους ιθαγενείς χάντρες και καθρεφτάκια. Αυτό ακριβώς το ρόλο έπαιξε η Αλαμουντίν και με το αζημίωτο βέβαια.

Δικηγόρος είναι και για να τουμπάρει ολόκληρο Τζωρτζ Κλούνεϊ πάει να πει ότι είναι κωλοπετσωμένη. Τέτοιου είδους γυναίκες τσάμπα δεν κάνουνε τίποτα. Ξέρουνε πολύ καλά να πουλάνε ακριβά την πραμάτεια τους. Όταν μάλιστα το πακέτο πέρα από την νομική επιστήμη συμπεριλαμβάνει και γκλάμουρους. Το αν θα κερδίσει, βέβαια, η Αλαμουντίν την υπόθεση είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.

Η Αλαμουντίν ήρθε μπας και κερδίσει τις εντυπώσεις ο Σαμαράς. Σ' αυτά τα υψηλά επίπεδα παίζεται το πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας κάνει άνοιγμα στην εκκλησία με Άγιον Όρος και Πάπα κι ο Σαμαράς ρελάνς με την Αλαμουντίν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ