OPINIONS

Έρχεται ο Ζιλμπέρτο

Έρχεται ο Ζιλμπέρτο
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Καίσαρης ξεπερνάει το 1-1 στο Παναθηναϊκός-Πανθρακικός και κάνει μία συγκλονιστική αποκάλυψη. Με συντονισμένες ενέργειες των Αλαφούζου-Πατέρα, έρχεται μέσα στην εβδομάδα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ενδεχομένως να προλάβει να παίξει στη ρεβάνς με τον Πλατανιά και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Και τι έγινε δηλαδή που ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με τον Πανθρακικό; Χάθηκε ο κόσμος; Ή μήπως το πρωτάθλημα; Η ζωή συνεχίζεται.

Όσο είναι στο τιμόνι ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Όπως έχει πει κι ο Νίτσε: " Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό".

Σιγά που θα κάτσει να κλάψει ολόκληρος Παναθηναϊκός, επειδή αυτός ο γενίτσαρος ο Δημήτρης Παπαδόπουλος σκόραρε μέσα στο ΟΑΚΑ κι είχε και το θράσος να το πανηγυρίσει κι από πάνω. Υπάρχουν άλλα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν την παναθηναϊκή οικογένεια. Με κορυφαίο το μεταγραφικό. Δεν τέλειωσε αυτή η τιτάνια προσπάθεια με τον Σισέ. Άλλωστε, όπως τόνισε και ο Βασίλης Κωνσταντίνου, γνωστός και ως αγριόγατος: " Τον Ιούνιο, σχετικά με τον Σισέ, θα τα ξαναπούμε".

Υπάρχουν όμως κι άλλα μεταγραφικά μέτωπα που ανοικτά. Ο Γιάννης Αλαφούζος με τους συνεργάτες του έχουν στραφεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Όπως το καλοκαίρι, όταν έφτασαν στην άλλη άκρη του κόσμου, για να ανακαλύψουν στη Νέα Ζηλανδία το ποδοσφαιρικό διαμάντι, που ακούει στο όνομα Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Νικόλας Πατέρας, που πάντα είναι δίπλα στην ομάδα, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Τι νομίζετε δηλαδή; Επειδή στράβωσε η δουλειά με τον Σισέ, θα μένανε στον Παναθηναϊκό με σταυρωμένα τα χέρια; Η εξαιρετική προσωπική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον πρόεδρο του νταμπλ και τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, δημιουργούν, αν όχι τη βεβαιότητα, τουλάχιστον την αισιοδοξία, ότι ο Ζιλμπέρτο, μέσα στον Ιανουάριο, θα επιστρέψει.

Ο Νικόλας Πατέρας, άλλωστε, δεν είχε πολλά να του πει. Λίγα λόγια και καλά: " Ζιλμπέρτο, ο Παναθηναϊκός μας σε έχει ανάγκη. Δείξε πόσο τον αγαπάς και γύρνα πίσω. Μπορεί ακόμα να μην έχει πληρωθεί τα λεφτά για το προηγούμενο συμβόλαιό σου, αλλά για από δω και πέρα υπάρχει η προσωπική μου εγγύηση".

Οι προσπάθειες, όμως, του Παναθηναϊκού δεν εξαντλούνται μόνο στον Βραζιλιάνο άσο και πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή. Μετά την άστοχη έξοδο του Καρνέζη, που έδωσε το γκολ στο πιάτο στον Παπαδόπουλο, υπάρχει προβληματισμός για τη θέση του γκολκίπερ. Αμέσως λοιπόν έγιναν διερευνητικές επαφές για το ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τζόρβα. Από το να είναι στην Ιταλία, δηλαδή, και να γυαλίζει τον πάγκο της Τζένοα, να γυρίσει πίσω στην ομάδα της καρδιάς του. Ποιος άλλος δηλαδή έχει χτυπήσει τατουάζ με το τριφύλλι;

Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για την επιστροφή του Σωτήρη Νίνη. Με εξάμηνο δανεισμό από την Πάρμα. Χωρίς το κόστος να επιβαρύνει την ΠΑΕ ούτε σεντ. Αν τελικά γίνει το deal, τα έξοδα θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου Βγενόπουλος-Πατέρας. Για να αποδείξουν για μια ακόμα φορά πόσο αγαπάνε και πονάνε τον Παναθηναϊκό. Όχι σαν κι αυτόν τον καβούρια τον Τζιγγερ, που έφυγε κι έριξε μαύρη πέτρα πίσω του.

Μια σοβαρή ομάδα, μια σοβαρή εταιρία, ωστόσο όπως ο Παναθηναϊκός, δεν είναι του "δως ημίν σήμερον". Σχεδιάζει με μεθοδικότητα και προγραμματισμό το μέλλον. Ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος είναι σε συνεχή επαφή με τον Γιώργο Καραγκούνη. Ώστε με το τέλος της σεζόν, όταν και λήγει το συμβόλαιό του με τη Φούλαμ, να επιστρέψει η σημαία στον πράσινο ιστό.

Αυτό θα είναι ένα προσωπικό δώρο του προέδρου στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Και ειδικότερα στους οργανωμένους. Που σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι κοντά στην ομάδα. Οι αποδοκιμασίες τους είναι μεμονωμένες και επιλεκτικές. Στρέφονται μόνο σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Στον Βύντρα. Στον Σπυρόπουλο κι ενίοτε στον Μπουμσόνγκ. Τον Παναθηναϊκό, σαν ομάδα, τον στηρίζουν, είναι δίπλα του και δεν τον εγκαταλείπουν ποτέ.

Επίσης, δεν έχει κλείσει για τον Παναθηναϊκό και το κεφάλαιο Κώστας Κατσουράνης. Από τη στιγμή που ο Φερέιρα αποτελεί παρελθόν, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για την επιστροφή του. Ούτε θα σταθεί εμπόδιο το συμβόλαιο που έχει με τον ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Θα μιλήσει ο ίδιος στον Ιβάν Σαββίδη και θα του ζητήσει να τον αφήσει ελεύθερο για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αγάπησε περισσότερο από όλες τις άλλες που έχει αγωνιστεί στην καριέρα του. Στον Παναθηναϊκό. Και να έχει ο Παναθηναϊκός στις τάξεις του, το καλοκαίρι του 2014, και τους δύο αρχηγούς της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Να μην στεκόμαστε λοιπόν στα αποτελέσματα και σε μια άτυχη στιγμή, που έφερε το 1-1 με τον Πανθρακικό. Στον Παναθηναϊκό κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μπει η ομάδα σε τροχιά ανάκαμψης. Κι όχι στα λόγια. Με φύκια για μεταξωτές κορδέλες και φρου-φρου για αρώματα. Το επιτελείο της ΠΑΕ είναι σε ανοιχτή γραμμή με όλα τα μεγάλα αστέρια της ομάδας του νταμπλ του 2010. Και με τον Σιμάο Μάτε Ζούνιορ, και με τον Σίλβα Κλέιτον, αλλά και με τον υπερήφανο Βάσκο, Γιόσου Σαριέγκι, προκειμένου να υπηρετήσει την ΠΑΕ από άλλο πόστο.

Το επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά προκειμένου να γίνει κατανοητό και να το εμπεδώσουν και οι πλέον δύσπιστοι. Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλά χέρια. Είτε το θέλουν, είτε όχι, το μέλλον του ανήκει. Όπως θα επιστρέψει το Μάρτιο στη Λεωφόρο, έτσι θα επιστρέψει και στη λεωφόρο των επιτυχιών.

(Και σαφώς μόνο σαν καλαμπούρι μπορείς να δεις και να αντιμετωπίσεις αυτόν τον Παναθηναϊκό. Όπως ακριβώς άλλωστε τον αντιμετωπίζουν κι αυτοί που τον διοικούν. Όταν δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν και δεν ξέρουν πόσα και σε ποιους χρωστάνε, έβγαλαν όλη την περασμένη εβδομάδα με τη μεταγραφή του Σισέ. Όταν διώχνουν Βύντρα-Μπουμσόνγκ, αλλά ταυτόχρονα ο Φάμπρι τους βάζει στη βασική ενδεκάδα, το θέμα ξεφεύγει από κάθε ποδοσφαιρική λογική και πάει σε επίπεδα Δελφιναρίου και Μάρκου Σεφερλή. Την Τετάρτη με τον Πλατανιά, μήπως παίξει ο Λάζαρος;)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ