OPINIONS

Δεν καίμε ανθρώπους, καίμε ζωές

Δεν καίμε ανθρώπους, καίμε ζωές

Ποιος φταίει για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας; Ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο Κώστας Καραμανλής; Ο Κώστας Καίσαρης έχει τις απαντήσεις.

Όσοι δεν έχουν να πουν τίποτα για το παρόν, μιλάνε για το παρελθόν και το μέλλον. Ειδικότερα οι πολιτικοί. Πόσες φορές δεν έχει ακουστεί αυτό το δήθεν σπουδαίο και μελοδραματικό; Το ΠΑΣΟΚ έρχεται από μακρυά και πάει πολύ μακρυά; Τι να πούνε δηλαδή για το ΠΑΣΟΚ του σήμερα. Ετσι και κάνουνε μια ανοιχτή συγκέντρωση να μιλήσει ο Βενιζέλος στον κόσμο θα ξεπουλήσουνε όλα τα μανάβικα της περιοχής. Ούτε μια ντομάτα δεν θα μείνει στα καφάσια.

Κι ούτε βέβαια πάνε πίσω αυτοί της Νέας Δημοκρατίας. Με κάθε αφορμή αναφέρονται στην μεγάλη παράταξη και στον ιδρυτή του κόμματος που έβαλε την Ελλάδα στον δρόμο της Ευρώπης. Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Για τον Κώστα Καραμανλή τον δεύτερο, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Λες και δεν υπήρξε Πρωθυπουργός και με δύο θητείες μάλιστα.

Τι να πούνε όμως; Πόσα κιλά παϊδάκια, τρώει στα καθισιά του; Με την Ελλάδα λοιπόν να καταρρέει και να βουλιάζει και τους Ελληνες να ψωμολυσάνε, ποιος να μιλήσει για το σήμερα και να πει τι; Ετσι λοιπόν κι ο Βορίδης, μπήκε στη λίστα των μεγάλων εφευρετών. Μετά τον Γκραχάμ Μπελ που ανακάλυψε το τηλέφωνο και τον Γουτεμβέργιο που ανακάλυψε τη τυπογραφία, ο Μάκης, η Μαυρουδής όπως τον βάφτισε ο νονός του, Βορίδης, ανακάλυψε τον υπαίτιο του Δημοσίου χρέους. Και δεν δίστασε να τον κατονομάσει: Ανδρέας Παπανδρέου.

Δεν είναι γραφικός

Ειρήσθω εν παρόδω να πούμε ότι ο Βορίδης, δεν είναι σαν το άλλο πουλέν του Καρατζαφέρη τον Αδωνη. Ενας σαχλαμαράκιας. Ο Βορίδης δεν είναι γραφικός. Είναι επικίνδυνος και πολύ μάλιστα. Οι ακραίοι σήμερα δεν κάνουν εκτοπίσεις όπως ο Γ. Παπαδόπουλος που είχε χρήσει τον Βορίδη αρχηγό της νεολαίας της ΕΠΕΝ.

Οι ακραίοι σήμερα δεν βάζουν τους Εβραίους, τους Τσιγγάνους, τους Ομοφυλόφιλους και τους Κομμουνιστές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οπως ο Αδόλφος Χίτλερ. Οι ακραίοι σήμερα δεν καίνε τους ανθρώπους στους φούρνους όπως οι Ναζί. Οι ακραίοι σήμερα αποκαλούνται Δημοκράτες εκτοπίζουν μόνοι τους τους λαθρομετανάστες και “καίνε” ανθρώπινες ζωές μέσω των Μνημονίων.

Ποιες είναι λοιπόν οι απόψεις που έχει εκφράσει ο εν λόγω Βορίδης; Κατ αρχήν είναι υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής. Κατά δεύτερο λόγο να αρθεί η προστασία για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες. Και με τους εγκληματίες ή “εγκληματίες” δηλαδή να τελειώνουμε μία και καλή, αλλά και όσοι χρωστάνε να πάρουνε μια κουβέρτα, και να κοιμούνται στο δρόμο. Σημειώνουμε επίσης ότι ο συγκεκριμένος Βορίδης σε καμία περίπτωση δεν έχει αποκηρύξει το παρελθόν του. Ούτε τον Γ. Παπαδόπουλο, ούτε τον Λεπέν, το Μέτωπο του οποίου, το ελληνικό Μέτωπο του Βορίδη θεωρούσε αδελφό κόμμα.

Άλλωστε όπως έχει επισημάνει ο σύζυγος της Μανωλίδου, για να τον υπερασπιστεί “άλλο Χουντικός, άλλο Ναζιστής”. Δεν είναι το ίδιο. Ο εν λόγω Βορίδης λοιπόν με τη δήλωση του σχετικά με τον Ανδρέα Παπανδρέου, έδωσε μια ευχάριστη νότα στα πολιτικά δρώμενα. Διαχώρισε δηλαδή το καλό ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου με το οποίο συγκυβερνά σήμερα η Νέα Δημοκρατία με το κακό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Εδωσε την ευκαιρία και την αφορμή στον Γιωργάκη να υπερασπιστεί τον πατέρα του και το ΠΑΣΟΚ της αλλαγής.

Μέχρι και ο Μητσοτάκης, βγήκε από τον πολιτικό τάφο και είπε ότι τον Ανδρέα θα τον κρίνει η ιστορία. Ο δε Πάγκαλος έριξε το γάντι λέγοντας ότι την Ελλάδα την κατέστρεψε ο Κώστας Καραμανλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ