OPINIONS

Στόχοι και αποφάσεις

Στόχοι και αποφάσεις
Τζόρτζεβιτς INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το κρίσιμο σημείο στο οποίο μπαίνει ο Παναθηναϊκός που πρέπει ν’ αυξήσει τις επιλογές του.

Το 2015 πλησιάζει στο τέλος του και μέχρι τώρα το πρόσημο για τον Παναθηναϊκό είναι θετικό από πλευράς αποτελεσμάτων. Είναι αήττητος στο Πρωτάθλημα και μέσα σε όλους τους στόχους του σε Ελλάδα καιEuroleague. Αυτό το οποίο μένει, είναι να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Άρη, ώστε να ολοκληρωθεί καλά το πρώτο μισό της σεζόν, ενώ παράλληλα έχει νικήσει δύο φορές τον Ολυμπιακό.

Πλέον όμως, οι «πράσινοι» μπαίνουν σε κρίσιμο σημείο και φυσικά αναφερόμαστε στοTop16, όπου δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι, με δεδομένο μάλιστα πως η ομάδα του «τριφυλλιού» δεν δείχνει ακόμα την απόλυτη σταθερότητα. Να συμφωνήσουμε πως έχει σημαντική ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ και γιατί όχι με πλεονέκτημα, ωστόσο όλα αυτά είναι θεωρητικά και θα φανούν στο παρκέ, όχι στα λόγια.

Από δω και στο εξής, στον Παναθηναϊκό πρέπει να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις για τον τρόπο που θέλουν να πορευτούν στη συνέχεια των υποχρεώσεων τους. Η ομάδα δείχνει να έχει έλλειψη ή ελλείψεις αν προτιμάτε στο ρόστερ της για να κάνει το μεγάλο βήμα, τουλάχιστον με όσα έχουμε δει έως τώρα στο παρκέ, ωστόσο για την ώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα πάει σε αυτή την προσθήκη που συζητάμε το τελευταίο διάστημα. Από τη μία όμως, οι «πράσινοι» δηλώνουν πως θέλουν τουλάχιστον ακόμα έναν παίκτη από την άλλη ο Σάσα Τζόρτζεβιτς επιλέγει να πηγαίνει σε περιορισμένο ροτέισον από πολύ νωρίς, ακόμα και σε ματς Πρωταθλήματος…

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Κόροιβο, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» παραδέχτηκε πως οι παίκτες του ήταν κουρασμένοι αλλά έβγαλαν ενέργεια. Παρόλα αυτά έριξε στο παρκέ όσους καταπονούνται περισσότερο και ενώ διανύουμε μία εβδομάδα που έχει τρία ματς στην Ελλάδα (με αυτό που πέρασε) κι εν συνεχεία το πρώτο δύσκολο εμπόδιο στοTop16 με την Φενέρ στην Πόλη. Με αυτούς τους ρυθμούς είναι επιτακτική ανάγκη να χρησιμοποιήσει όλες τις λύσεις που υπάρχουν για ν’ αντέξουν οι «πράσινοι» στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να νιώσουν όλοι απαραίτητοι για την ομάδα.

Ο Φελντέιν και οι… νεαροί

Για τον Τζέιμς Φελντέιν έχουμε γράψει ξανά πως ανταποκρίνεται σε αυτά για τα οποία αποκτήθηκε και με το παραπάνω, σε συνδυασμό με το ποσό που δαπάνησε ο Παναθηναϊκός. Το μεγαλύτερο στοίχημα θα είναι να βρει σταθερότητα σε διάρκεια δύσκολων αναμετρήσεων όπως θα συμβεί στοTop16 αλλά εκεί είναι δουλειά και των προπονητών να συνδυάσουν ανάλογα τις λύσεις που έχουν για διατηρηθεί και η φρεσκάδα του Δομινικανού γκαρντ, ώστε να κάνει με συνέπεια αυτά που μπορεί, όχι με μεταπτώσεις. Ας δούμε όμως και τι γίνεται με τους νεαρούς του «τριφυλλιού» και στην προκειμένη περίπτωση τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Παπαγιάννη που είναι στη δωδεκάδα. Αν είναι να παίζουν τρία και τέσσερα λεπτά σε ματς όπως με τον Κόροιβο, τότε υπάρχει θέμα που πρέπει να λύσουν οι «πράσινοι». Όλοι γνωρίζουμε πως είναι αυτά τα παιχνίδια για τον Παναθηναϊκό που μόλις ανεβάσει λίγο ταχύτητα εξαφανίζεται. Οπότε αν δεν πάρουν χρόνο σε τέτοια ματς, να κάνουν λάθη, να τα διορθώσουν αλλά και να νιώσουν πως βοηθούν τότε θ’ αρκεστούν να βλέπουν και να κάνουν βήματα πίσω.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να μην πάμε στο άλλο άκρο δεν αναφερόμαστε σε ματς για τηEuroleague, όπου εκεί υπάρχουν άλλες απαιτήσεις…

ΥΓ. Είναι ιδιαίτερη η ευαισθησία του Παναθηναϊκού για τους νεαρούς παίκτες στους οποίους έχει επενδύσει και για αυτό προκαλεί ερωτηματικό ο τρόπος που χρησιμοποιούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ